Loropetalum chinense

Loropetalum chinense

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Loropetalum chinense, også kendt som kinesisk frynseblomst, er en busk kendt for sine iøjnefaldende blomster og blade. Planten har mørkerosa til lilla blomster, der ligner børster, som blomstrer om foråret og giver busken et dekorativt udseende. Bladene er aflange og læderagtige og kan være grønne til lilla afhængigt af sorten. Loropetalum chinense trives godt i veldrænet, fugtig jord og kan vokse op til 3 meter høj. Det er en alsidig plante, der kan plantes både i bede og i potter på terrassen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Loropetalum chinense er en stedsegrøn haveplante. Denne plante holder sine blade hele året, hvilket betyder, at den også forbliver grøn om vinteren.

  Planten er hårdfør op til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse ved kraftig frost, såsom et afdækningsdug eller blade omkring rødderne. I koldere klimaer kan det være nødvendigt at bringe planten indendørs for at beskytte den mod frost.

  Ja, planten er generelt meget lette at vedligeholde. Det kræver lidt beskæring og kan trives godt i forskellige jordtyper. Det er en stærk og modstandsdygtig plante, der kræver lidt særlig pleje.

  De Loropetalum chinensiske har brug for plads til at vokse og udvikle sig ordentligt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter og forhindringer, så træet får tilstrækkeligt med lys og luft. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Ja, Loropetalum chinense trives godt i en skyggefuld miljø. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkelig beskyttelse mod direkte sollys for at kunne vokse og blomstre optimalt. Sørg for et sted, hvor planten får lidt lys, men ikke for meget direkte sollys.

  Denne plante kræver gennemsnitligt vand en gang om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke vandmættet. I tørre perioder kan det være nødvendigt at give vand oftere.

  Ja, denne plante besøges ofte af sommerfugle og bier på grund af de tiltrækkende blomster. Det er et godt valg, hvis du vil tiltrække disse insekter i din have.

  Ja, plantens blomster tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket er godt for biodiversiteten i haven. Plantens løvtag giver også ly og mad til visse dyrearter. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne marts til maj, og blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol og vokser bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand på varme dage. Det er en stærk haveplante, der trives godt under solrige forhold.

  Nej, planten Loropetalum chinense er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens attraktive blomster og blade. Indtagelse kan føre til forgiftning.

  Ja, plantens blade og grene kan absorbere lydbølger og derfor bidrage til at reducere støjgener.

 • Det bedste tidspunkt at beskære planten er om foråret, inden den nye vækst begynder. Fjern døde, beskadigede eller syge grene med en beskæresaks og form eventuelt planten efter behov. Sørg for ikke at beskære for meget, så planten beholder tilstrækkeligt med blade til en sund vækst.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Vand helst ved plantens basis og undgå at bladene bliver våde for at forhindre skimmeldannelse.

  For at opnå optimal vækst af denne haveplante anbefales det at anvende en godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden holder på fugt, men ikke forbliver våd for længe. Vælg helst en pottemuld med tilsatte gødninger for at sikre optimal næring til planten.

  Haveplanter trives bedst i godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden ikke er for sandet eller leret, men har en god balance. En pH-værdi mellem 5,5 og 6,5 anbefales for optimal vækst og blomstring.

  Planten trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og beskyt planten mod kraftig frost. Det anbefales at placere planten et beskyttet sted mod hård vind.

  Planten har brug for beskyttelse om vinteren, fordi den ikke er helt vinterhård. Det anbefales at beskytte planten med muld eller en beskyttelsespose for at undgå frostskader. Sørg for, at planten står på et beskyttet sted og ikke udsættes for vinden.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Beskær årligt om foråret for at bevare formen og fjerne døde grene. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, især i tørre perioder.

  Haveplanter har generelt brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Det er vigtigt at bruge en afbalanceret gødning, der er specielt sammensat til haveplanter. Gød plantene i henhold til den anbefalede dosis på emballagen for at undgå overgødskning.

  Mulch er vigtig for jordfugtigheden og undertrykkelse af ukrudtsvækst omkring denne plante. Det hjælper med at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer og bevarer næringsstofferne i jorden. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt, og at der er tilstrækkelig luftcirkulation mulig.

  Haveplanter trives bedst i en jord med en neutral surhedsgrad, mellem pH-værdierne 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at måle jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl, afhængigt af behovene hos den specifikke plantesort.

  Planter er følsomme over for bladlus, spindemider og uldlus. For at bekæmpe skadedyr kan naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse anvendes. Derudover kan også biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Loropetalum chinense, også kendt som kinesisk frynseblomst, er en busk kendt for sine iøjnefaldende blomster og blade. Planten har mørkerosa til lilla blomster, der ligner børster, som blomstrer om foråret og giver busken et dekorativt udseende. Bladene er aflange og læderagtige og kan være grønne til lilla afhængigt af sorten. Loropetalum chinense trives godt i veldrænet, fugtig jord og kan vokse op til 3 meter høj. Det er en alsidig plante, der kan plantes både i bede og i potter på terrassen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.