Lycium barbarum

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lycium barbarum, ook bekend als de goji bes plant, is een struikachtige plant die oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft zilverachtige bladeren en produceert kleine paarse bloemen die uitgroeien tot feloranje bessen. Deze bessen worden vaak gebruikt vanwege hun hoge voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. De plant gedijt goed in zonnige en goed doorlatende bodems en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. De Lycium barbarum staat bekend om zijn winterhardheid en is een decoratieve toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een waardevolle toevoeging aan tuinen vanwege zijn constante groenheid. Het biedt het hele jaar door kleur en structuur.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en bemesting nodig en gedijt goed in verschillende soorten grond. Snoeien kan helpen om de groei en vorm van de plant te controleren.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en te gedijen in de tuin. Houd rekening met de grootte van de plant bij het planten en geef het voldoende ruimte om te groeien.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In te veel schaduw kan de groei en bloei worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleine bloemen die nectar produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, de plant bevordert de biodiversiteit door insecten aan te trekken die essentieel zijn voor de bestuiving van andere planten. Daarnaast dient de plant als voedselbron voor vogels en kleine zoogdieren, waardoor het ecosysteem wordt verrijkt. De plant draagt dus positief bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en duurt ongeveer 3-4 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft behoefte aan veel licht om te groeien. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral als deze in een pot staat.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar. Zowel de bessen als de bladeren kunnen worden gegeten. Het is belangrijk om de bessen goed te wassen voordat ze worden geconsumeerd.

  Ja, de bladeren van deze plant hebben geluidsdempende eigenschappen waardoor ze geluidsgolven kunnen absorberen. Het plaatsen van deze plant in uw tuin kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Het snoeien van deze plant gebeurt best in het voorjaar of najaar. Verwijder oude en dode takken om de groei te stimuleren. Knip de takken terug tot ongeveer 1/3 van hun lengte.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water bij de wortel en vermijd het blad en de bloemen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om vocht vast te houden en wortelrot te voorkomen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen in de potgrond. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat, om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht alkalisch is.

  De plant staat het liefst op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral tijdens droge periodes. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Bescherm de plant tegen vorst door mulch rond de wortels aan te brengen voordat de winter begint. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen sterke wind en overweeg om een beschermende doek of jutezak over de plant te leggen bij extreme kou. Het is ook aan te raden om regelmatig te controleren op mogelijke schade en de nodige maatregelen te nemen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in de volle zon. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De Tuinplanten heeft regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulch helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken, waardoor de plant gezonder blijft en beter kan groeien. Het is belangrijk om een laag van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rondom de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam wordt gelegd om rotting te voorkomen. Gebruik organische mulch zoals bladafval, houtsnippers of compost voor de beste resultaten.

  De Lycium barbarum gedijt het beste op een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Het is verstandig om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, kan regelmatig controleren op luizen en mijten helpen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van schimmel of meeldauw. Indien nodig kan er een natuurlijk bestrijdingsmiddel worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Lycium barbarum, ook bekend als de goji bes plant, is een struikachtige plant die oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft zilverachtige bladeren en produceert kleine paarse bloemen die uitgroeien tot feloranje bessen. Deze bessen worden vaak gebruikt vanwege hun hoge voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. De plant gedijt goed in zonnige en goed doorlatende bodems en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. De Lycium barbarum staat bekend om zijn winterhardheid en is een decoratieve toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.