Magnolia acuminata subsp. subcordata

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia acuminata subsp. subcordata, ook wel bekend als de kralenmagnolia, is een middelgrote tot grote boom die tot wel 30 meter hoog kan worden. De boom heeft donkergroene bladeren die puntig en ovaal van vorm zijn. In het voorjaar produceert de boom grote en opvallende bloemen met een crèmekleurige tint. Na de bloei verschijnen er kegelvormige vruchten die roodbruin van kleur zijn. De kralenmagnolia gedijt goed in vruchtbare en goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Magnolia acuminata subsp. subcordata is een bladverliezende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt in het voorjaar nieuwe bladeren. Het is geen groenblijvende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om bij strenge vorst de plant te beschermen met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten. Snoeien is niet vaak nodig, maar kan helpen om een mooie vorm te behouden.

  Magnolia acuminata subsp. subcordata heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels uit te spreiden en zijn takken te laten groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen deze plant en andere planten, zodat ze elkaar niet in de weg zitten.

  Ja, Magnolia acuminata subsp. subcordata groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. Een te schaduwrijke omgeving kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven staan. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die een diversiteit aan insecten willen aantrekken.

  Ja, magnolia's trekken verschillende insecten en vogels aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden ook voedsel en schuilplaatsen aan verschillende diersoorten. Het is daarom een nuttige plant voor het bevorderen van de biodiversiteit.

  De Tuinplant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, Magnolia acuminata subsp. subcordata kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Ook is het aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon, vooral in warme klimaten.

  Nee, de vruchten en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de plant is geluidsdempend vanwege de dichte bladeren en takkenstructuur. Het helpt om geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Planten in het algemeen kunnen een positief effect hebben op geluidsoverlast.

 • Voor het snoeien van deze plant is het belangrijk om dood hout en ongewenste takken te verwijderen. Dit kan het beste worden gedaan in de late winter of vroege lente. Knip takken terug tot net boven een knop of vertakking om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels van de plant in water blijven staan.

  De Magnolia acuminata subsp. subcordata gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Een potgrond speciaal voor zuurminnende planten is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en regelmatig water geven om de plant in optimale conditie te houden.

  Magnolia houdt van een goed doorlatende bodem die vochtig is maar niet te nat. Een bodem met een licht zure pH is ideaal voor deze plant. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal voor een optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch en/of stro rond de basis aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of hoes gebruikt worden bij extreme kou. Zorg er ook voor dat de plant goed gehydrateerd is voordat de winter begint.

  Geef de plant voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken regelmatig weg. Bemest de plant jaarlijks voor een gezonde groei en bloei.

  Magnolia acuminata subsp. subcordata heeft gemiddelde bemesting nodig om gezond te groeien. Gebruik een meststof met een evenwichtige N-P-K-verhouding voor het beste resultaat. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevelingen op de verpakking.

  Mulchen kan nuttig zijn voor tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het kan ook bescherming bieden tegen extreme temperaturen en voorkomen dat de wortels bevriezen tijdens de winter. Kies een organisch mulchmateriaal zoals boomschors, stro of compost voor het beste resultaat.

  De Magnolia acuminata subsp. subcordata gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  De beste manier om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten is regelmatig inspecteren op eventuele plagen zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Daarnaast kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het gebruik van roofdieren en het verwijderen van aangetaste bladeren en takken helpen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om snel te handelen bij de eerste tekenen van ongedierte om verdere schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Magnolia acuminata subsp. subcordata, ook wel bekend als de kralenmagnolia, is een middelgrote tot grote boom die tot wel 30 meter hoog kan worden. De boom heeft donkergroene bladeren die puntig en ovaal van vorm zijn. In het voorjaar produceert de boom grote en opvallende bloemen met een crèmekleurige tint. Na de bloei verschijnen er kegelvormige vruchten die roodbruin van kleur zijn. De kralenmagnolia gedijt goed in vruchtbare en goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.