Magnolia liliiflora 'Nigra'

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia liliiflora 'Nigra' is een prachtige Magnolia-soort met dieppaarse, lelie-achtige bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen zijn groot en opvallend en hebben een heerlijke geur. Deze struik of kleine boom heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 3-4 meter. Magnolia liliiflora 'Nigra' houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Deze plant is een prachtige toevoeging aan een tuin of als eyecatcher in een border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Magnolia liliiflora 'Nigra' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft gedurende de winter kaal.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strengere vorst. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Ja, de Magnolia liliiflora 'Nigra' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig speciale zorg nodig en groeien goed in de meeste bodemsoorten. Ze zijn winterhard en kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant op minimaal 2 meter afstand van andere planten te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels uit te kunnen spreiden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en kan minder goed gedijen in de diepe schaduw. Het is dus beter om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Je mag de plant één tot twee keer per week water geven. Controleer regelmatig de grond en zorg ervoor dat deze niet te nat of te droog is. In de zomermaanden kan de plant wat meer water nodig hebben dan in de winter.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, tuinplanten zoals ik kunnen een bijdrage leveren aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedsel te bieden voor dieren. Daarnaast kunnen mijn bloemen ook bijdragen aan de bestuiving van andere planten. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei.

  Nee, de bloemen en bladeren van de plant zijn niet eetbaar. Het is geen geschikte plant om te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, de Magnolia liliiflora 'Nigra' plant heeft de eigenschap geluid te dempen door middel van de bladeren en stengels. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving waar de plant groeit. Het is belangrijk om de plant goed te onderhouden om de geluidsdempende eigenschappen te behouden.

 • Magnolia liliiflora 'Nigra' heeft geen specifieke snoei nodig, behalve het verwijderen van dode of beschadigde takken. Het is het beste om te snoeien na de bloei, om de vorm en grootte van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt.

  De plant houdt van goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft in de pot.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en humusrijke grond. Zorg voor een neutrale tot zure bodem met voldoende voedingsstoffen voor een optimale groei en bloei. Vermijd stilstaand water en te zware grond, zoals klei.

  De Magnolia liliiflora 'Nigra' gedijt het best op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bloemen en bladeren te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch rond de wortels aan te brengen. Het is ook mogelijk om de plant in te pakken met doeken of jute om te beschermen tegen koude wind. Het is raadzaam om te voorkomen dat de plant in een te natte grond staat, zodat de wortels niet bevriezen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken en uitgebloeide bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en zomermaanden voor een goede groei en bloei. Pas op met overbemesting, dit kan schade veroorzaken aan de plant.

  Mulch is een beschermende laag materiaal die rondom de plant wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of stro, of uit anorganisch materiaal zoals grind of schelpen. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te controleren en bij te vullen indien nodig.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor zure tot neutrale bodems. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor de Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Magnolia liliiflora 'Nigra', kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plaaginsecten zoals bladluizen of spint kan ook helpen om problemen vroegtijdig aan te pakken. Het is belangrijk om de planten gezond en sterk te houden door ze op de juiste manier te verzorgen, zodat ze beter bestand zijn tegen eventuele plagen.

 • Omschrijving

  Magnolia liliiflora 'Nigra' is een prachtige Magnolia-soort met dieppaarse, lelie-achtige bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen zijn groot en opvallend en hebben een heerlijke geur. Deze struik of kleine boom heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 3-4 meter. Magnolia liliiflora 'Nigra' houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Deze plant is een prachtige toevoeging aan een tuin of als eyecatcher in een border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.