Magnolia x loebneri 'Leonard Messel'

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Magnolia x loebneri 'Leonard Messel' is een prachtige sierboom met een opvallende bloei in het voorjaar. De boom heeft grote, lichtroze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. 'Leonard Messel' is een langzaam groeiende boom met een compacte groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 6-8 meter. Het blad van de boom is donkergroen en ovaalvormig, wat een mooi contrast vormt met de bloemen. Deze Magnolia soort gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. In de winter verliest hij zijn bladeren. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld noppenfolie. Zorg voor een beschutte standplaats om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten. Snoei indien nodig in het voorjaar na de bloei.

  De Magnolia x loebneri 'Leonard Messel' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant zich vrij kan ontwikkelen zonder belemmering van andere planten. Houd rekening met een volwassen hoogte en breedte van de plant.

  Ja, de plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de volle schaduw zullen de bloemen en bladeren mogelijk minder goed ontwikkelen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en nectar die de bloemen produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, de Magnolia x loebneri 'Leonard Messel' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Hierdoor draagt de plant bij aan het voedsel voor verschillende insecten en vogels in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en kleur in de tuin, wat de biodiversiteit verhoogt.

  De plant bloeit in de maanden april en mei, gedurende ongeveer 2 tot 4 weken. In deze periode staan de bloemen in volle bloei en kunnen ze de tuin prachtig opfleuren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed vochtdoorlatend is en dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Het is raadzaam om de plant in de middaguren wat extra bescherming te bieden tegen de felle zon.

  Nee, de Magnolia x loebneri 'Leonard Messel' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare soort. Eet geen onderdelen van de plant, want die kunnen giftig zijn.

  Ja, de Magnolia x loebneri 'Leonard Messel' heeft een dicht bladerdek en kan helpen bij het dempen van geluid in de tuin. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een geluidsdempende plant voor in de tuin. De bladeren en takken absorberen geluidsgolven en verminderen zo de geluidsoverlast.

 • De Magnolia x loebneri 'Leonard Messel' moet na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon uit om lucht en licht door te laten dringen. Vermijd het snoeien van grote takken om bloei te bevorderen.

  Geef deze tuinplant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt raakt. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft voedzame, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5.0 en 6.5 voor optimale groei. Meng de potgrond met wat organisch materiaal voor een goede luchtigheid.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige, voedzame grond. Zorg voor een neutrale tot licht zure bodem. Vermijd te natte of te droge grond om optimale groei te bevorderen.

  De plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een beschutte plek uit de harde wind. Vermijd te natte grond en plant de Magnolia in goed doorlatende grond.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een fleecedoek of noppenfolie. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken en verwijder afgevallen bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik een meststof geschikt voor bloeiende planten om de groei te stimuleren.

  De Tuinplanten kunnen worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Het is belangrijk om de bemesting gelijkmatig over de wortelzone te verdelen en voldoende water te geven na het bemesten. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

  Mulch wordt aanbevolen voor deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het helpt ook bij het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch mulch zoals compost of boomschors.

  De plant heeft graag een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld compost of tuinturf.

  Voor Tuinplanten zoals de "Magnolia x loebneri 'Leonard Messel'", kan een preventieve aanpak tegen ongedierte helpen. Controleer regelmatig op bladluizen, slakken en andere plagen en verwijder ze indien nodig met milieuvriendelijke methoden. Het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Magnolia x loebneri 'Leonard Messel' is een prachtige sierboom met een opvallende bloei in het voorjaar. De boom heeft grote, lichtroze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. 'Leonard Messel' is een langzaam groeiende boom met een compacte groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 6-8 meter. Het blad van de boom is donkergroen en ovaalvormig, wat een mooi contrast vormt met de bloemen. Deze Magnolia soort gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.