Magnolia x loebneri 'Merrill'

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia x loebneri 'Merrill' is een prachtige en opvallende boom met grote, witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen bloeien in het voorjaar voordat het blad verschijnt, waardoor ze extra opvallen. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 6 tot 8 meter en heeft een mooie, ronde kroonvorm. Magnolia x loebneri 'Merrill' gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze prachtige magnolia is een eyecatcher in elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Magnolia x loebneri 'Merrill' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn blad in de herfst en blijft dan kaal gedurende de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Magnolia x loebneri 'Merrill' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor Nederlandse tuinen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge winters.

  De Magnolia x loebneri 'Merrill' plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke eisen. Het is een sterke tuinplant die weinig zorg nodig heeft en goed gedijt in de meeste tuinen. Met de juiste standplaats en regelmatige watergift zal deze plant goed groeien en bloeien.

  De Magnolia x loebneri 'Merrill' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende plek in de tuin, bijvoorbeeld in de buurt van andere planten die niet te veel ruimte innemen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant om te voorkomen dat hij overwoekert.

  De Magnolia x loebneri 'Merrill' groeit het beste in een zonnige of halfschaduwrijke locatie. Hoewel de plant kan overleven in de schaduw, zal dit de bloei verminderen en kan de groei belemmeren. Het is daarom het beste om deze plant te planten op een plek met voldoende zonlicht.

  De Magnolia x loebneri 'Merrill' heeft over het algemeen niet veel water nodig. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Water geven is meestal voldoende eens per week, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en de nectar die wordt geproduceerd. Het kan een belangrijke voedselbron zijn voor deze insecten in de tuin. Het is dus zeker vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, planten in de Magnolia-familie worden vaak bezocht door bestuivers zoals bijen en vlinders, wat kan bijdragen aan de biodiversiteit. Daarnaast biedt deze plant schuilplekken en voedsel voor verschillende diersoorten. Over het algemeen zijn magnolia's een waardevolle toevoeging aan een tuin in termen van biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, tuinplanten zoals deze kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg ook voor voldoende bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de Magnolia x loebneri 'Merrill' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt voor zijn prachtige bloemen en wordt niet gebruikt als voedsel. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren.

  Ja, de bladeren van de Magnolia x loebneri 'Merrill' kunnen geluidsdempend werken wanneer ze geplaatst worden in een tuin of buitenruimte. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping, maar het kan wel enige vermindering van geluidsoverlast bieden. Andere planten zoals bamboe of coniferen kunnen mogelijk beter geschikt zijn voor geluidsdemping.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei terug tot gezonde knoppen. Zorg voor een luchtige structuur door kruisende takken te verwijderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is. Geef regelmatig water om de grond vochtig te houden.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende, vochtige bodem en gedijt goed in zowel zure als neutrale bodems. Zorg voor een goede bodemkwaliteit door regelmatig organische meststoffen toe te voegen en de grond goed te beluchten. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem in de gaten te houden en indien nodig aan te passen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten voor een optimale groei.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de basis van de plant te leggen. Het is ook aan te raden om de planten in potten naar binnen te brengen tijdens strenge vorst. Daarnaast kan een winterdekking zoals een vliesdoek of rietmatten ook helpen om de plant te beschermen tegen kou.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei dode takken regelmatig en geef in droge periodes voldoende water.

  Voor tuinplanten als deze is het belangrijk om jaarlijks in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte voor een betere bloei. Overbemesting moet vermeden worden om te voorkomen dat de plant schade oploopt.

  Mulchen is belangrijk voor een goede groei en gezondheid van deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft van mulch om rotting te voorkomen.

  De bodem waarin deze plant gedijt, moet licht zuur tot neutraal zijn. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Zuurminnende planten zoals deze hebben vaak behoefte aan een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spintmijten en wolluizen. Deze plaaginsecten kunnen schade aanrichten aan de bladeren en bloemen van de plant. Een natuurlijke bestrijdingsmethode is het gebruiken van een sterke waterstraal om de insecten weg te spoelen.

 • Omschrijving

  Magnolia x loebneri 'Merrill' is een prachtige en opvallende boom met grote, witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen bloeien in het voorjaar voordat het blad verschijnt, waardoor ze extra opvallen. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 6 tot 8 meter en heeft een mooie, ronde kroonvorm. Magnolia x loebneri 'Merrill' gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze prachtige magnolia is een eyecatcher in elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.