Magnolia x soulangeana 'Lennei'

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia x soulangeana 'Lennei' is een prachtige sierlijke boom met grote, opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen bloeien in het voorjaar voordat het blad verschijnt, wat zorgt voor een indrukwekkend kleurrijk schouwspel. De boom kan een hoogte bereiken van 4 tot 6 meter en heeft een brede spreiding. 'Lennei' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond en is redelijk winterhard. Het is een populaire en geliefde sierboom in tuinen en parken vanwege zijn prachtige bloemen en opvallende verschijning.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Magnolia x soulangeana 'Lennei' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die zijn bladeren verliest in de herfst en in de winter kaal wordt. Het is een tuinplant en geen wintergroene plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien indien nodig. Houdt de grond goed vochtig en geef de plant voldoende ruimte om te groeien.

  De Magnolia x soulangeana 'Lennei' heeft ongeveer 4-6 meter ruimte nodig om volledig tot zijn recht te komen in de tuin. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden voor een optimale groei en bloei. Daarnaast is het aan te raden om de plant te planten op een plek met voldoende zonlicht.

  Magnolia's groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kunnen ze minder goed groeien en bloeien. Kies daarom voor een plek met voldoende zonlicht voor deze plantensoort.

  Magnolia x soulangeana 'Lennei' heeft meestal een keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Houd de plant in de gaten en pas het water geven aan op basis van de behoeften van de plant.

  Ja, Magnolia's hebben vaak grote en geurige bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege de nectar en het stuifmeel. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze planten kunnen bijdragen aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en vogels met hun bloemen en zaden. Ze kunnen ook dienen als schuilplaats en voedselbron voor verschillende dieren in de tuin. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben om de biodiversiteit te stimuleren.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan tot 2 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, de plant Magnolia x soulangeana 'Lennei' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren, bloemen of zaden van deze plant te consumeren. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plant.

  Ja, Magnolia bomen hebben dichte bladeren die geluid enigszins kunnen dempen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • Magnolia's kunnen het beste gesnoeid worden in de zomer na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en licht de kruin op voor een mooie vorm. Wees voorzichtig met snoeien om de bloei niet te verstoren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant, zonder de bladeren te raken.

  Deze plant gedijt het beste in voedzame potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding om groei en bloei te bevorderen.

  Magnolia x soulangeana 'Lennei' groeit het beste in een goed doorlatende bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal voor een gezonde groei van de plant.

  De Magnolia x soulangeana 'Lennei' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een beschutte plek uit de harde wind en plant de Magnolia in goed doorlatende grond. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst in strenge winters.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kunt u de plant beschermen tegen gure wind door een windscherm te plaatsen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge winterperiodes.

  Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en dood hout te verwijderen. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Magnolia x soulangeana 'Lennei' hebben voornamelijk behoefte aan een voedzame bodem. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rondom de plant.

  Het is aan te raden om bij deze plant een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Mulch helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost.

  Deze plant groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 7.5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem verbeteren.

  Er zijn verschillende natuurlijke methoden om ongedierte bij tuinplanten te bestrijden, zoals het aanplanten van kruiden zoals lavendel of knoflook om insecten af te schrikken. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt om ongewenste beestjes te verjagen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen en deze indien nodig snel behandelen is ook belangrijk.

 • Omschrijving

  Magnolia x soulangeana 'Lennei' is een prachtige sierlijke boom met grote, opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen bloeien in het voorjaar voordat het blad verschijnt, wat zorgt voor een indrukwekkend kleurrijk schouwspel. De boom kan een hoogte bereiken van 4 tot 6 meter en heeft een brede spreiding. 'Lennei' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond en is redelijk winterhard. Het is een populaire en geliefde sierboom in tuinen en parken vanwege zijn prachtige bloemen en opvallende verschijning.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.