Malus tschonoskii

Malus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Malus tschonoskii, også kendt som Tschonoskii æbletræ, er et smukt træ med en iøjnefaldende blomstring om foråret. Træet kan blive op til 10 meter højt og har en bred krone. Bladene er ovale og mørkegrønne i farven. Om efteråret skifter bladene farve til gul, orange og rød, hvilket giver et smukt efterårsbillede. Tschonoskii æbletræ producerer små, røde frugter, der ikke er spiselige, men tiltrækker fugle.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Malus tschonoskii er ikke stedsegrøn. Den taber sine blade om efteråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Planten er vinterhård ned til -20 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Denne plante trives godt i vores klima.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en stærk og sund plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund.

  For denne plante er det vigtigt at have tilstrækkelig plads til rødderne at sprede sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Tag hensyn til plantens voksne størrelse, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en skyggetålende plante, der trives bedst i beskyttede, skyggefulde områder. Den kan dog også tåle lidt sollys.

  Malus tschonoskii har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Kontroller regelmæssigt, om jorden er tilstrækkeligt fugtig, inden du giver vand igen. Det er vigtigt, at planten ikke udtørrer, men undgå også, at rødderne står for længe i vand.

  Ja, planten Malus tschonoskii tiltrækker sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse insekter med sine blomster og sørger dermed for bestøvning. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og andre bestøvere med dens blomster og frugter. Derudover kan den fungere som en fødekilde for fugle og andre dyr. Ved at tilføje denne plante til din have kan biodiversiteten i dit nærområde øges.

  Malus tschonoskii blomstrer normalt i april og maj måneder, og blomstringen kan vare i flere uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for god dræning.

  Nej, frugterne fra denne plante er ikke spiselige for mennesker. Det er primært en dekorativ haveplante.

  Ja, bladene og grenene på denne plante kan hjælpe med at absorbere lyd, hvilket kan dæmpe omgivelserne lidt. Det er dog ikke en plante, der specifikt dyrkes på grund af dens lyddæmpende egenskaber. Andre haveplanter som bambus eller hække er måske mere effektive til lyddæmpning.

 • For at holde planten sund anbefales det at beskære den hvert år. Dette bør gøres bedst om foråret, inden den nye vækst begynder. Fjern døde grene og tynd planten ud om nødvendigt.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. Undgå at rødderne konstant står i våd jord.

  Pottemuld er essentielt for væksten af haveplanter. Det giver de rigtige næringsstoffer og tilstrækkelig dræning for at holde planten sund. Det er vigtigt at udskifte pottemuld regelmæssigt for at tilskynde til plantens vækst.

  Malus tschonoskii trives i en veldrænet, fugtig jord. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og ikke er for sur. Sørg for, at pH-værdien af jorden ligger mellem 6 og 7 for optimal vækst og blomstring.

  Malus tschonoskii trives bedst på en solrig placering. Denne plante vokser godt i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind.

  For vinterbeskyttelse er det tilrådeligt at dække planten med et tykt lag muld eller halm for at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan en beskyttende klud eller folie bruges til at beskytte kronen mod kolde temperaturer. Sørg også for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, før frosten begynder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Beskær døde grene om foråret og udtynd kronen for at fremme luftcirkulationen. Tilføj hver år kompost til jorden for at give næring.

  Det er vigtigt at gøde regelmæssigt for sunde planter i haven. Brug en gødning med en afbalanceret sammensætning af næringsstoffer såsom kvælstof, fosfor og kalium. Gød plantene i henhold til instruktionerne på emballagen, og undgå overgødning for at undgå skade på planterne.

  Mulch hjælper med at holde fugt i jorden og undertrykke ukrudtsvækst. Det beskytter plantens rødder mod kolde temperaturer og holder jorden varm om vinteren. Mulch kan bestå af organisk materiale som blade, halm eller træflis.

  Haveplanter foretrækker en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Sørg for god dræning for at undgå vandstop, og tilsæt om nødvendigt organisk materiale for at optimere surheden. Overdreven surhed kan hæmme plantens vækst.

  Planten Malus tschonoskii kan blive angrebet af bladlus, larver og spindemider. For at bekæmpe disse skadedyr kan naturlige fjender som mariehøns og snyltere anvendes. Det er også en god idé at kontrollere regelmæssigt for symptomer på skadedyr og fjerne syge plantedele for at hjælpe med bekæmpelsen.

 • Beskrivelse

  Malus tschonoskii, også kendt som Tschonoskii æbletræ, er et smukt træ med en iøjnefaldende blomstring om foråret. Træet kan blive op til 10 meter højt og har en bred krone. Bladene er ovale og mørkegrønne i farven. Om efteråret skifter bladene farve til gul, orange og rød, hvilket giver et smukt efterårsbillede. Tschonoskii æbletræ producerer små, røde frugter, der ikke er spiselige, men tiltrækker fugle.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.