Malus 'Winter Gold'

Malus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Malus 'Winter Gold' is een sierappelboom met een compacte groeiwijze en een opvallende goudgele tot oranje kleur van de vruchten in de winter. De boom heeft een goede winterhardheid en is daardoor geschikt voor tuinen in koudere klimaten. In het voorjaar bloeit de Malus 'Winter Gold' met roze bloesems die later veranderen in kleine appeltjes. Deze appeltjes blijven lang aan de boom hangen en zorgen voor een mooi decoratief effect in de tuin. De Malus 'Winter Gold' is een attractieve boom die zowel in de winter als in het voorjaar voor kleur en interesse zorgt in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

  • Specialisten
  • Verzorgingstips
  • Omschrijving
  • Nee, Tuinplanten Malus 'Winter Gold' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant.

    De plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -25°C verdragen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude en vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens extreme vorst.

    Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water en voeding te geven en eventueel te snoeien in het voorjaar. De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats.

    De tuinplant 'Winter Gold' heeft een gemiddelde ruimte nodig van 2,5 tot 3 meter in diameter om optimaal te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven voor de wortels om zich uit te kunnen strekken. Zorg voor een plek waar de plant voldoende zonlicht en vocht krijgt.

    De plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. In volledige schaduw zal de groei echter verminderen en kan de bloei worden beïnvloed. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving te plaatsen voor optimale groei en bloei.

    De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Geef bij warm weer iets vaker water dan bij koud weer.

    Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan met hun nectar. Dit maakt de plant een goede keuze voor tuinen die bedoeld zijn om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Planten zoals deze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin.

    De plant Malus 'Winter Gold' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt de plant voedsel en beschutting voor kleine dieren in de tuin. Door het planten van Malus 'Winter Gold' kunnen verschillende soorten planten en dieren gedijen in jouw tuin.

    Malus 'Winter Gold' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

    Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Let op verkleuring van bladeren als teken van te veel zonlicht.

    Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar, maar ze zijn minder geschikt voor consumptie in vergelijking met de bekende appelrassen. Het fruit kan rauw gegeten worden, maar wordt meestal verwerkt tot jam, gelei of sap. Het is belangrijk om de vruchten goed te wassen voordat ze worden gegeten.

    Ja, door de aanwezigheid van bladeren en takken kan de plant geluid enigszins dempen in de omgeving. Echter, het geluidsdempend vermogen van een plant is over het algemeen beperkt. Planten hebben voornamelijk een esthetische en luchtzuiverende functie.

  • 'S Winter Gold' moet jaarlijks worden gesnoeid om de vorm en gezondheid te behouden. Snoei dode, beschadigde of kruisende takken weg. Het beste moment om te snoeien is in de late winter of vroege lente.

    Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet drassig. Vermijd dat de plant uitdroogt.

    De Malus 'Winter Gold' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe om de plant gezond te houden.

    Malus 'Winter Gold' gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem vocht vasthoudend is, maar niet te nat. Voeg indien nodig compost of organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

    Malus 'Winter Gold' heeft een standplaats in de volle zon of halfschaduw nodig. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind en vorst.

    Het is belangrijk om in de winter de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan een beschermende doek of een koude kas helpen om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

    De plant vereist weinig onderhoud en hoeft slechts af en toe gesnoeid te worden om de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode takken en zorg voor voldoende water en voeding. Plant de boom op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

    Tuinplanten hebben over het algemeen een voeding nodig die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om gezond te blijven. Een algemene bemesting met organische mest in het voorjaar en eventueel in de zomer kan de groei en bloei bevorderen. Gebruik geen overtollige hoeveelheden mest, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant.

    Mulchen is belangrijk voor de winterharde plant om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen en vochtverlies. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of schors en breng een laag aan van ongeveer 5-10 cm. Zorg ervoor dat de mulch de stam van de plant niet raakt om schimmelgroei te voorkomen.

    De bodem waarin deze plant groeit mag neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost toe om de bodemstructuur te verbeteren.

    Om ongedierte te bestrijden bij deze plant (Malus 'Winter Gold'), kan je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Ook het regelmatig controleren van de plant op plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren kan de verspreiding van ongedierte helpen voorkomen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden.

  • Omschrijving

    Malus 'Winter Gold' is een sierappelboom met een compacte groeiwijze en een opvallende goudgele tot oranje kleur van de vruchten in de winter. De boom heeft een goede winterhardheid en is daardoor geschikt voor tuinen in koudere klimaten. In het voorjaar bloeit de Malus 'Winter Gold' met roze bloesems die later veranderen in kleine appeltjes. Deze appeltjes blijven lang aan de boom hangen en zorgen voor een mooi decoratief effect in de tuin. De Malus 'Winter Gold' is een attractieve boom die zowel in de winter als in het voorjaar voor kleur en interesse zorgt in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

  • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
  • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
  • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.