Neillia affinis

Neillia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Neillia affinis is een struik die behoort tot de rozenfamilie en oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft opvallende roze bloemen die in trossen aan de takken groeien. De bladeren zijn langwerpig en lichtgroen van kleur. Deze plant kan tot twee meter hoog worden en gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Neillia affinis is een winterharde plant die zowel in de zon als halfschaduw kan groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren gedurende het hele jaar groen blijven. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen extreme kou. Neillia affinis wordt meestal aangeplant in tuinen vanwege de mooie bloemen en het decoratieve blad.

  Ja, Neillia affinis is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Deze plant gedijt goed in de meeste tuinen en heeft niet veel extra aandacht nodig om te groeien en te bloeien. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig problemen zal geven bij het onderhouden.

  Voor deze plant is ongeveer 2 tot 3 vierkante meter ruimte nodig, zodat de struik voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht bij de plant kan komen. Het is belangrijk om de struik regelmatig te snoeien om de vorm en groei onder controle te houden.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Neillia affinis hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Neillia affinis is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor in de tuin als je deze insecten wilt aantrekken. Plant de Neillia affinis in een zonnige, beschutte plek om de bloemen optimaal te laten bloeien.

  Ja, Neillia affinis draagt bij aan de biodiversiteit doordat het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en kan het dienen als schuilplaats voor kleine diersoorten. Het planten van Neillia affinis in de tuin kan bijdragen aan een gezond ecosysteem.

  De Tuinplant bloeit van mei tot juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Houd de grond goed vochtig, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Het is niet bekend of deze plant eetbaar is. Het is raadzaam om geen planten te eten die niet specifiek zijn gekweekt voor consumptie. Raadpleeg een expert voordat u een plant consumeert.

  Ja, de bladeren van deze plant kunnen geluid absorberen en zo enigszins bijdragen aan geluidsdemping in de omgeving.

 • De plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken, en dun de plant indien nodig uit om de luchtcirculatie te verbeteren. Snoei met scherpe en schone snoeischaren om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Neillia affinis gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Neillia affinis groeit het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Kan zowel in een border als in een pot geplaatst worden.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door hem in te pakken met bijvoorbeeld jute of vliesdoek. Ook is het raadzaam om de wortels te bedekken met een laagje mulch om ze te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei dode takken in het voorjaar om de groei te bevorderen. Het is aan te raden om in de lente en zomer regelmatig water te geven.

  Deze plant heeft in het voorjaar en zomer bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende tuinplanten om de plant te voeden. Overmatige bemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

  Mulch is gunstig voor de meeste tuinplanten, omdat het de grond vochtig houdt, de temperatuur reguleert en onkruid onderdrukt. Het helpt bij het behouden van voedingsstoffen en beschermt de wortels tegen vorst. Voor een gezonde groei en bloei is het aan te raden om jaarlijks een laag organisch materiaal rondom de plant aan te brengen.

  De plant houdt van een zure bodem met een pH-waarde tussen de 4,5 en 6,5. Een te zure bodem kan worden aangepast door kalk toe te voegen. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten en rupsen. Preventieve maatregelen, zoals het regelmatig schoonmaken van bladeren en het kiezen van resistente plantensoorten, kunnen helpen bij het voorkomen van plagen. Als er toch sprake is van een plaag, kunnen bijvoorbeeld natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, ingezet worden voor de bestrijding.

 • Omschrijving

  Neillia affinis is een struik die behoort tot de rozenfamilie en oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft opvallende roze bloemen die in trossen aan de takken groeien. De bladeren zijn langwerpig en lichtgroen van kleur. Deze plant kan tot twee meter hoog worden en gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Neillia affinis is een winterharde plant die zowel in de zon als halfschaduw kan groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.