Neillia thibetica

Neillia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Neillia thibetica is een bladverliezende struik die oorspronkelijk uit Tibet komt. Het heeft een opgaande groeiwijze en kan tot 3 meter hoog worden. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur. In het voorjaar bloeit Neillia thibetica met trossen kleine roze bloemen, gevolgd door kleine rode vruchten in de zomer. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Neillia thibetica is groenblijvend.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Neem voorzorgsmaatregelen zoals het bedekken met stro of ander isolatiemateriaal.

  Neillia thibetica is een makkelijke plant in onderhoud en heeft weinig specifieke zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien volstaat om deze plant gezond te houden.

  De Neillia thibetica heeft ongeveer 2-3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden van andere planten om competie om voedingsstoffen te voorkomen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven om gezond te blijven en te groeien. Over het algemeen zal de plant goed gedijen in schaduwrijke omgevingen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Over het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders aan met zijn bloemen. Ook bijen worden aangetrokken tot de bloemen van deze plant vanwege de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers zoals vlinders en bijen.

  Ja, planten die bijen, vlinders en andere insecten aantrekken zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit. Deze plant kan dus een positieve bijdrage leveren aan het ecosysteem in uw tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten te hebben om een gezonde leefomgeving voor verschillende dieren te bieden.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien in zonnige omstandigheden.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn als ze worden geconsumeerd. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is beter om deze planten puur voor decoratieve doeleinden in de tuin te houden.

  Ja, Neillia thibetica heeft dichte en dikke bladeren die geluid kunnen absorberen, waardoor het een effectieve geluidsdemping kan bieden in de tuin. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen en een rustige omgeving te creëren.

 • De plant kan na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen. Snoei dode of zieke takken op elk moment van het jaar. Vermijd echter zware snoei, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond uitdroogt, maar geef ook geen teveel water.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten en zorg voor voldoende drainage.

  Neillia thibetica gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. De bodemkwaliteit moet neutraal tot licht zuur zijn. Deze plant kan niet goed groeien in zware kleigrond.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor de winterbescherming van deze plant is het aan te raden om de basis te bedekken met een dikke laag mulch. Daarnaast kan een beschermende doek of fleecedoek over de plant worden geplaatst om vorstschade te voorkomen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen extreme kou en vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Snoei de plant lichtjes na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Bemest de planten bij voorkeur in maart of april, voordat ze beginnen met groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende struiken voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch rondom de plant in het voorjaar helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt.

  Tuinplanten geven de voorkeur aan een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden. Een zure bodem kan nutriëntopname belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Neillia thibetica, kun je gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het verwijderen van aangetaste bladeren en takken. Daarnaast kun je ook roofdieren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen inzetten om het ongedierte te bestrijden. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  Neillia thibetica is een bladverliezende struik die oorspronkelijk uit Tibet komt. Het heeft een opgaande groeiwijze en kan tot 3 meter hoog worden. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur. In het voorjaar bloeit Neillia thibetica met trossen kleine roze bloemen, gevolgd door kleine rode vruchten in de zomer. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.