Olearia x haastii

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Olearia x haastii er en kompakt busk med små, smalle blade, der er grålige i farve og har en sølvagtig glans. Planten producerer små hvide blomster om sommeren, der spreder en let og behagelig duft. Olearia x haastii er vinterhårdfør og kan trives godt i forskellige typer jord og vejrforhold. Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er et smukt supplement i en bed eller som en solitær plante i haven. Busken kan blive cirka 1 meter høj og danner en tæt og kompakt vækstform.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året. Dette gør den til et attraktivt valg til en have eller grænse, der skal forblive grøn året rundt.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til omkring -5 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt i de koldeste måneder. Sørg for en beskyttet placering og eventuelt ekstra isolering, når det virkelig bliver koldt.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver ikke meget specifik pleje. Sørg for tilstrækkeligt vand og lys, og beskær om nødvendigt. Generelt set er det en stærk og sund haveplante.

  Olearia x haastii har brug for cirka 1 meter plads for at kunne vokse og udvikle sig fuldt ud. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig plads omkring planten fri, så den kan sprede sig godt og ikke blive hindret i sin vækst. Disse planter plantes normalt kun i større haver eller parker, hvor der er tilstrækkelig plads til rådighed.

  Ja, denne plante trives godt i et skyggefuldt miljø. Den trives godt på et delvist skygget sted i haven. Sørg for, at planten får mindst 4 timer indirekte sollys om dagen.

  "Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejret. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed, før du giver vand."

  Haveplanter er kendt for at tiltrække sommerfugle og bier på grund af deres farverige blomster og nektar. Så det er meget sandsynligt, at denne plante vil lokke sommerfugle og bier til din have. Det er et godt valg til en biodivers have.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den tiltrækker insekter og giver mad til fugle. Det giver også variation i plantearterne i haven.

  Denne plante blomstrer i juli og august og blomstringen kan vare cirka fire uger. Blomsterne er hvide eller lyse lilla i farven.

  Planten kan godt tåle direkte sollys og vokser bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodæt.

  Nej, planten Olearia x haastii er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage bladene eller blomsterne af den. Det er vigtigt kun at spise planter, der er sikre at indtage.

  Ja, denne plante har en smuk bladfordeling og tæt vækst, hvilket gør den i stand til at absorbere og dæmpe lyd. Det er derfor et godt valg at skabe en grøn lydmur i haven.

 • Det er vigtigt at beskære Olearia let efter blomstringen om foråret for at fremme formen og blomstringen. Fjern døde, syge eller krydsende grene for at bevare plantens sundhed. Undgå at beskære planten for drastisk, da dette kan mindske blomstringen.

  Denne plante trives i fugtig jord, men sørg for, at rødderne ikke er for længe våde for at undgå rodrot. Giv planten vand, når det øverste lag jord føles tørt. Om vinteren har planten mindre behov for vand end om sommeren.

  Mange haveplanter trives godt i pottemuld med god dræning. Det er vigtigt at vande regelmæssigt og give planterne næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rodrot.

  Have en præference for godt drænet jord med en gennemsnitlig til lav frugtbarhed. Det er vigtigt at undgå, at jorden bliver for fugtig, da dette kan forårsage rod råd. Planten trives bedst i en jord med en neutral pH-værdi.

  De Olearia x haastii kræver et sted i fuld sol eller halvskygge. Jorden skal være veldrænet og gerne næringsrig. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  Det anbefales at beskytte Olearia x haastii mod kulden om vinteren ved fx at lægge muld eller en fiberdug omkring planten. Sørg også for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand før frost indtræder. Placer planten et beskyttet sted mod vinden for at undgå frostskader.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Beskæring kan være nødvendig for at bevare formen og størrelsen. Gødskning om foråret kan fremme væksten.

  For denne plante anbefales det at bruge organiske gødninger specielt udviklet til blomstrende planter om foråret. Sørg for at gødningen bliver jævnt fordelt over jorden og godt vandet. Overgødskning kan skade rødderne, så hold dig til den anbefalede dosis.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Det beskytter rødderne mod temperatursvingninger og tilføjer organisk materiale til jorden for at fremme sund vækst. Påfør et lag mulch omkring planten, men sørg for, at stammen ikke er dækket til for at undgå rådne.

  Forztræk lægges på en neutral til sur jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 6,5 er ideel for denne type planter. Det anbefales at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt for at sikre plantens sundhed.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter kan biologiske bekæmpelsesmidler anvendes, såsom rovmider eller mariehøns, der spiser skadelige insekter. Derudover kan også naturlige fjender af skadedyret tiltrækkes ved at skabe mangfoldighed i plantearterne. Regelmæssig inspektion af planterne for tegn på skadedyr er også vigtig for en effektiv bekæmpelse.

 • Beskrivelse

  Olearia x haastii er en kompakt busk med små, smalle blade, der er grålige i farve og har en sølvagtig glans. Planten producerer små hvide blomster om sommeren, der spreder en let og behagelig duft. Olearia x haastii er vinterhårdfør og kan trives godt i forskellige typer jord og vejrforhold. Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er et smukt supplement i en bed eller som en solitær plante i haven. Busken kan blive cirka 1 meter høj og danner en tæt og kompakt vækstform.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.