Osmanthus x burkwoodii

Osmanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osmanthus x burkwoodii is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en geurende witte bloemen. De bloemen verschijnen in het voorjaar en verspreiden een heerlijke geur die doet denken aan jasmijn. Deze plant groeit compact en kan tot wel 3 meter hoog worden. Osmanthus x burkwoodii gedijt goed in de zon of halfschaduw en is goed winterhard. Het is een mooie aanvulling op een tuin of terras vanwege de bloemen en geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze als tuinplant vanwege zijn wintergroene eigenschappen.

  De plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het kan helpen om de plant in de winter te bedekken met een dikke laag mulch.

  De plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig snoeien bevordert de groei en vorm van de plant. Zorg voor voldoende water en meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor de Osmanthus x burkwoodii is het aan te raden om ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte te voorzien voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt om goed te kunnen gedijen in de tuin. Houd ook rekening met de grootte van de planten die eromheen staan om te voorkomen dat ze elkaar gaan belemmeren in groei.

  De Tuinplanten plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de volle schaduw kan de groei minder goed verlopen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek waar hij voldoende licht krijgt.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef liever regelmatig kleine beetjes water dan af en toe veel water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geurige bloemen. Het is een goede aanvulling op een tuin als je een vlinder- en bijenlokkende plant zoekt.

  Ja, de plant Osmanthus x burkwoodii trekt bijen en andere bestuivers aan met zijn geurige bloemen. Hierdoor draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin en helpt het de ecosystemen in stand te houden. Osmanthus x burkwoodii is een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer twee tot drie weken. De bloemen verspreiden een heerlijke geur en trekken vlinders aan.

  Ja, osmanthus x burkwoodii kan goed tegen de volle zon en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De bloemen van deze plant zijn eetbaar en worden soms gebruikt in de keuken voor hun aromatische geur. Het wordt echter niet aangeraden om grote hoeveelheden te consumeren. Verder dient u er rekening mee te houden dat de plant mogelijk behandeld is met giftige bestrijdingsmiddelen.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluiden te dempen. Dit komt door de dichte groei van bladeren en de structuur van de bladeren zelf. Het kan daarom dienen als een natuurlijke geluidsdemper in de tuin.

 • Osmanthus x burkwoodii kan het beste na de bloei gesnoeid worden, in de zomer. Verwijder dode takken en knip de plant in de gewenste vorm. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en compact te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  De Tuinplant Osmanthus x burkwoodii houdt van een goed doorlatende potgrond met een neutrale tot zure pH-waarde. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Een speciale potgrond voor heesters kan ook gebruikt worden voor deze plant.

  De Bodemkwaliteit van de Osmanthus x burkwoodii moet goed doorlatend zijn en lichtzure tot neutrale pH hebben. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een humusrijke bodem wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige en goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Bescherm de plant tijdens de winter tegen koude temperaturen en harde wind door deze in te pakken met een jute doek of speciale winterbescherming. Zorg ervoor dat de wortels goed beschermd zijn tegen vorstschade door een dikke laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Vermijd het gebruik van plastic, aangezien dit de plant kan verstikken.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en jaarlijks snoeien in het voorjaar is voldoende om de plant gezond te houden. Verwijder dode takken en bloemen om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een langzaam werkende meststof. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende struiken en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om overmatige ophoping van voedingsstoffen te voorkomen.

  Mulch is gunstig voor deze plant omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors rond de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De plant prefereert een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden om de gezondheid en groei van de plant te stimuleren. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem is aan te raden.

  De beste manier om ongedierte te bestrijden bij deze plant is door regelmatig inspectie en het handmatig verwijderen van eventueel aangetast blad of insecten. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het behouden van een gezonde groeiomgeving en het vermijden van overmatige bemesting.

 • Omschrijving

  Osmanthus x burkwoodii is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en geurende witte bloemen. De bloemen verschijnen in het voorjaar en verspreiden een heerlijke geur die doet denken aan jasmijn. Deze plant groeit compact en kan tot wel 3 meter hoog worden. Osmanthus x burkwoodii gedijt goed in de zon of halfschaduw en is goed winterhard. Het is een mooie aanvulling op een tuin of terras vanwege de bloemen en geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.