Osmanthus heterophyllus 'Goshiki'

Osmanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osmanthus heterophyllus 'Goshiki' er en smuk stedsegrøn busk med ovale, brogede blade i nuancer af grøn, gul og lyserød. Om efteråret vises små, duftende hvide blomster, der spreder en behagelig duft. Denne plante er velegnet som hækplante eller solitær i haven og kan beskæres godt. 'Goshiki' blomstrer om efteråret og foretrækker en solrig til let skyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og beskyt planten mod stærk frost.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Osmanthus heterophyllus 'Goshiki' er en stedsegrøn plante. Bladene forbliver grønne året rundt og beholder deres farve, selv om vinteren. Den stedsegrønne karakter gør denne plante ideel til at skabe farve og struktur i haven året rundt.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod streng frost. Det er ikke en stedsegrøn plante.

  Ja, generelt er 'Goshiki' let at vedligeholde. Det er en stærk plante, der trives godt i forskellige jord- og lysforhold. Det anbefales at beskære regelmæssigt for at opretholde formen og sundheden.

  Osmanthus heterophyllus 'Goshiki' har brug for cirka 1 til 1,5 meter plads for at kunne vokse optimalt. Sørg for tilstrækkelig plads mellem andre planter for at lade Osmanthus heterophyllus 'Goshiki' vokse og blomstre ordentligt. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at fremme væksten og bevare formen.

  Osmanthus heterophyllus 'Goshiki' trives godt i skyggen. Det er en ideel plante til skyggefulde haver. Sørg for en veldrænet jord for optimal vækst.

  Osmanthus heterophyllus 'Goshiki' har brug for vand ca. en gang om ugen, især i varme sommermåneder. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for, at planten kan tørre let mellem vanding.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de blomster, den producerer. Det er en nyttig plante for bestøvere i haven. Bemærk: nogle sommerfuglearter har specifikke præferencer for nektarplanter.

  Ja, planten er godt for biodiversitet, da den tiltrækker fugle med sine bær og tilbyder skjul for små dyr. Derudover fremmer den mangfoldigheden af planter i haven og kan hjælpe med at skabe et sundt miljø for forskellige typer insekter.

  Planten blomstrer i august og september, og blomstringen varer cirka 2-3 uger.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sol, men også let skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder.

  Nej, Osmanthus heterophyllus 'Goshiki' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at forbruge denne plante, da den kan indeholde giftige stoffer. Den er udelukkende beregnet som dekorativ haveplante.

  Ja, denne plante har evnen til at dæmpe lyde takket være dens tætte blade og struktur. Dette kan hjælpe med at reducere støj fra f.eks. trafik eller naboer i din have.

 • Det er bedst at beskære denne plante om foråret, inden den nye vækst begynder. Fjern døde, beskadigede eller uønskede grene for at fremme plantens form og sundhed. Sørg for at bruge en skarp beskæresaks for at minimere skade på planten.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne står for længe i stillestående vand. Giv vand ved plantens base og undgå, at bladene bliver våde for at forebygge svampesygdomme.

  Brug pottemuld med god dræning til Osmanthus heterophyllus 'Goshiki'. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Omplant planten, hvis nødvendigt, for at give rødderne plads.

  Haveplanter trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at forhindre rodrot. Tilføj om nødvendigt organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på et sted med delvis skygge til fuld sol. Sørg for, at jorden er veldrænet, og at planten er beskyttet mod hård vind. Regelmæssig vanding er vigtigt for en sund vækst.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at beskytte planten mod frost ved at bruge muldjord eller en beskyttelsespose. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod hård vind og ekstrem kulde. Kontrollér regelmæssigt for eventuel frostskader, og juster beskyttelsen om nødvendigt.

  Sørg for en godt drænet jord og vand regelmæssigt, især i tørre perioder. Beskær planten om nødvendigt for at bevare formen og fjern døde eller beskadigede grene. Giv organisk gødning om foråret for at fremme vækst og blomstring.

  Haveplanter som Osmanthus heterophyllus 'Goshiki' har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Brug en organisk gødning til langvarig ernæring, f.eks. om foråret og efteråret. Overgødning kan føre til problemer som forbrændte rødder eller for kraftig vækst.

  Det anbefales at mulche planten med organisk materiale som kompost eller træflis. Mulch hjælper med at holde jorden fugtig, forhindrer ukrudt i at vokse, og tilføjer næringsstoffer til jorden. Sørg for, at muldlaget ikke placeres direkte mod plantens stamme for at undgå kvælning.

  Planten kræver en neutral til sur jord med en pH på ca. 5,5 til 7,5 for optimal vækst. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå vandoversvømmelse. Regelmæssig testning og tilpasning af jordens pH-værdi kan hjælpe med at opretholde plantens sundhed.

  For at bekæmpe skadedyr på Osmanthus heterophyllus 'Goshiki', skal du regelmæssigt kontrollere for bladlus, spindemider og hvidflue. Sprøjt planten med en mild sæbeopløsning for at fjerne skadedyr. Sørg også for god luftcirkulation omkring planten for at undgå skadedyr.

 • Beskrivelse

  Osmanthus heterophyllus 'Goshiki' er en smuk stedsegrøn busk med ovale, brogede blade i nuancer af grøn, gul og lyserød. Om efteråret vises små, duftende hvide blomster, der spreder en behagelig duft. Denne plante er velegnet som hækplante eller solitær i haven og kan beskæres godt. 'Goshiki' blomstrer om efteråret og foretrækker en solrig til let skyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og beskyt planten mod stærk frost.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.