Pachysandra terminalis 'Green Carpet'

Pachysandra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pachysandra terminalis 'Green Carpet' is een bodembedekkende plant met glanzende, groene bladeren die in dichte tapijten groeien. Deze plant bloeit in het voorjaar met kleine witte bloemen die een subtiele geur verspreiden. 'Green Carpet' gedijt goed in de schaduw en is perfect voor het bedekken van grote oppervlakken onder bomen of struiken. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en bestand is tegen verschillende bodemsoorten. Dit maakt het een populaire keuze voor tuinen en landschappen waar een dicht groen tapijt gewenst is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een goede optie voor tuinen die het hele jaar door wat groen willen hebben.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Deze tuinplant kan dus goed tegen lichte vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge winters.

  Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien is voldoende om de plant gezond en compact te houden.

  De Tuinplanten "Green Carpet" heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de planten wanneer je ze plant.

  Pachysandra terminalis 'Green Carpet' groeit goed in de schaduw en is ideaal voor schaduwrijke tuinen. Het is een sterke bodembedekker die gedijt met weinig zonlicht. Deze planten zijn een goede keuze voor schaduwrijke gebieden in de tuin.

  De Pachysandra terminalis 'Green Carpet' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Ja, deze plant trekt vlinders aan vanwege zijn kleine bloemen en nectarrijke eigenschappen. Dankzij het bloeien in de lente en zomer kan het ook bijen aantrekken. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Planten die bodembedekkend zijn, zoals de "Pachysandra terminalis 'Green Carpet'", kunnen een bijdrage leveren aan de biodiversiteit doordat ze beschutting bieden aan kleine dieren en insecten. Daarnaast kunnen ze ook helpen bij het voorkomen van bodemerosie. Over het algemeen worden ze beschouwd als nuttige planten voor het ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  De plant kan beter worden geplant op een plek met halfschaduw tot schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding van het blad te voorkomen. Overmatige blootstelling aan de volle zon kan leiden tot verwelking en bladverlies.

  Nee, de Pachysandra terminalis 'Green Carpet' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt ingenomen.

  Pachysandra terminalis 'Green Carpet' is een bodembedekker die geluid kan dempen door het absorberen van geluidstrillingen met zijn dichte bladeren. Hoewel het niet zo effectief is als een geluidswerende muur, kan het wel enige verlichting bieden in een tuinomgeving.

 • De plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bladeren en takjes regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei met scherpe snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De Pachysandra houdt van goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt. Gebruik bij voorkeur humusrijke grond voor optimale groei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gelijkmatige vochtigheidsgraad. Zorg voor een humusrijke bodem met een licht zure tot neutrale pH. Vermijd natte of droge omstandigheden om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig is en goed doorlatend. Bescherm de plant tegen felle middagzon en harde wind.

  Het is aan te bevelen om een laag mulch aan te brengen rond de plant tijdens de winter om de wortels te beschermen tegen vorst. Afdekken met een lichte doek kan ook helpen bij het beschermen van de plant tegen strenge vorst. Vermijd het gebruik van zware materialen die de plant kunnen beschadigen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en groei te bevorderen. Voeg jaarlijks compost toe voor voeding.

  Deze plant gedijt goed op een voedzame bodem en heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een meststof met een evenwichtige verhouding van stikstof, fosfor en kalium voor optimale groei. Bemest in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor het beste resultaat.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden in de bodem en onkruidgroei te verminderen. Gebruik een laag van 5-10 cm mulch rond de plant, maar laat ruimte rond de stelen om lucht te laten circuleren. Vermijd het gebruik van mulch direct tegen de stelen van de plant, om rot en ziektes te voorkomen.

  De bodem voor Tuinplanten dient licht zuur tot neutraal te zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg voor de juiste zuurgraad door regelmatig de bodem te testen en indien nodig aanpassingen te maken.

  Pachysandra terminalis 'Green Carpet' kan last hebben van slakken, bladluizen en wolluizen. Om deze plagen te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Ook regelmatig inspectie en goede hygiene rondom de plant kunnen helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Pachysandra terminalis 'Green Carpet' is een bodembedekkende plant met glanzende, groene bladeren die in dichte tapijten groeien. Deze plant bloeit in het voorjaar met kleine witte bloemen die een subtiele geur verspreiden. 'Green Carpet' gedijt goed in de schaduw en is perfect voor het bedekken van grote oppervlakken onder bomen of struiken. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en bestand is tegen verschillende bodemsoorten. Dit maakt het een populaire keuze voor tuinen en landschappen waar een dicht groen tapijt gewenst is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.