Paeonia suffruticosa

Paeonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Paeonia suffruticosa, ook wel de boompioen genoemd, is een langzaam groeiende struikachtige plant met houtige stengels en grote, opvallende bloemen. De bloemen hebben meestal een dubbele of gevulde bloemvorm en komen in verschillende kleuren zoals roze, rood, wit en geel. Deze plant bloeit in het voorjaar en kan een hoogte bereiken van 1 tot 2 meter. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een glanzende donkergroene kleur. Paeonia suffruticosa is een populaire tuinplant vanwege de spectaculaire bloemen en mooie bladstructuur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest in de winter zijn bladeren. Het blad komt in het voorjaar weer terug en blijft groen gedurende het groeiseizoen.

  De plant Paeonia suffruticosa is zeer winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius overleven. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Deze plant kan dus prima gedijen in de Nederlandse tuin.

  Pioenen zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de plant na de bloei te snoeien om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft een ruime groeiplek nodig en kan breed uitgroeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Houd rekening met een volwassen hoogte en breedte van de plant.

  De Paeonia suffruticosa groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de plant staat erom bekend vlinders en bijen aan te trekken vanwege de mooie bloemen en zoete geur. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Ja, de plant Paeonia suffruticosa is goed voor de biodiversiteit, omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast biedt het habitat en voedsel voor verschillende kleine dieren, waardoor de biodiversiteit in de tuin wordt verhoogd. Het helpt om een gezond ecosysteem te creëren en te behouden.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan tot 2 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.htmlspecialcharsiconvoqueése.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege de prachtige bloemen. Eet geen delen van de plant, aangezien deze mogelijk giftig kunnen zijn en maagklachten kunnen veroorzaken. Het is beter om de planten in de tuin te bewonderen en niet te consumeren.

  De Paeonia suffruticosa heeft grote bladeren en dichte groei, wat kan helpen bij het absorberen van geluidstrillingen in een tuin. Planten in het algemeen kunnen een bijdrage leveren aan geluidsdemping in de buitenruimte. Het plaatsen van meerdere planten rondom een tuin kan het geluidsniveau verlagen.

 • Peony's kunnen het beste in het najaar gesnoeid worden, wanneer de bladeren vergeeld zijn. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant tot ongeveer 5 cm boven de grond af. Dit zal de bloei en groei van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Deze plant houdt van goed doorlatende grond en kan goed gedijen in normale potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig, om wortelrot te voorkomen. Voeg organische meststof toe in het voorjaar om de plant te voeden.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en dat deze niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een bodem die rijk is aan organisch materiaal zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan organisch materiaal. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen strenge vorst en harde wind. Om de plant te beschermen tegen vorstschade, kan je bijvoorbeeld mulch, stro of bladeren rond de plant aanbrengen. Het is belangrijk om de plant in de winterperiode goed te beschermen om de gezondheid en bloei te bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Snoei dode takken in het voorjaar en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Voor tuinplanten zoals de Paeonia suffruticosa is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te geven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de bloei te stimuleren. Bemest de plant niet te veel, omdat dit de groei kan belemmeren.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur stabiel te houden. Gebruik organische mulch zoals bladeren, stro of compost. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft om verstikking te voorkomen.

  Paeonia suffruticosa gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Bescherm de plant tegen bladluizen, spintmijten en slakken door regelmatig inspectie uit te voeren en indien nodig bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd overmatige bemesting om plagen te voorkomen. Verwijder regelmatig dode bladeren en takken om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Paeonia suffruticosa, ook wel de boompioen genoemd, is een langzaam groeiende struikachtige plant met houtige stengels en grote, opvallende bloemen. De bloemen hebben meestal een dubbele of gevulde bloemvorm en komen in verschillende kleuren zoals roze, rood, wit en geel. Deze plant bloeit in het voorjaar en kan een hoogte bereiken van 1 tot 2 meter. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een glanzende donkergroene kleur. Paeonia suffruticosa is een populaire tuinplant vanwege de spectaculaire bloemen en mooie bladstructuur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.