Passiflora racemosa

Passiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Passiflora racemosa, ook wel bekend als de paarse passiebloem, is een klimplant met prachtige paarse bloemen en donkergroen blad. Deze plant produceert eetbare vruchten die lijken op kleine tomaten en geliefd zijn bij vogels en andere dieren. Passiflora racemosa is inheems in Zuid-Amerika en gedijt goed in warme, vochtige klimaten. Het is een snelgroeiende plant die zich makkelijk kan hechten aan een klimrek of muur. De paarse passiebloem staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en vruchten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. De bladeren blijven het hele jaar door groen.

  Passiflora racemosa is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant bij strenge vorst te beschermen. Deze plant kan het beste in een vorstvrije ruimte overwinteren.

  Passiflora racemosa is een gemakkelijke plant in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang de plant voldoende zonlicht, water en voedingsstoffen krijgt, zal hij goed groeien. Regelmatig snoeien kan helpen de plant gezond en gelukkig te houden.

  De plant heeft ruimte nodig om te kunnen groeien en zich volledig te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen verspreiden en de bladeren voldoende licht krijgen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om overwoekering te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het kan moeilijk zijn om goed te gedijen in de volledige schaduw. Probeer de plant op een plek te zetten waar hij minstens een paar uur direct zonlicht krijgt.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig de grondvochtigheid te controleren voordat je de plant water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende bloemen met nectar die deze insecten aantrekken. Het is een populaire keuze voor tuinen die biodiversiteit willen stimuleren.

  Ja, Passiflora racemosa is goed voor biodiversiteit, omdat deze plant vlinders en bijen aantrekt vanwege de nectarrijke bloemen. De plant draagt bij aan het voeden en ondersteunen van verschillende insecten en dieren in de tuin. Het zorgt zo voor een gevarieerd ecosysteem en bevordert de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt voor de bereiding van sappen, jams en desserts. Het is belangrijk om de vruchten rijp te plukken voor de beste smaak. Het is raadzaam om enkel de vruchten te consumeren en niet andere delen van de plant, aangezien deze giftig kunnen zijn.

  Ja, de plant Passiflora racemosa heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte begroeiing en structuur van de bladeren. Het kan helpen om ongewenst geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren. Planten met grote bladeren en een dichte groei zijn over het algemeen effectiever in geluidsdemping.

 • Passiflora racemosa dient jaarlijks na de bloei gesnoeid te worden om de plant gezond te houden en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventueel te lange takken terug. Pas op voor het snoeien in de winter, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te drassig wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om vruchtbare, goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht kan vasthouden, maar niet te nat wordt. Voeg eventueel wat organische meststoffen toe voor extra voeding.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor voldoende luchtigheid in de bodem.

  De plant gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met een laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd plassen water rond de wortels. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten, weg van harde wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig meststoffen voor een gezonde groei. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

  Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar organische mest toe te voegen aan de grond voor een goede groei en bloei. Gebruik bij voorkeur een meststof met een uitgebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulchen wordt aanbevolen bij Tuinplanten om de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het is belangrijk om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rond de plant, maar niet tegen de stam. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro, houtsnippers of compost.

  De Passiflora racemosa gedijt het beste in een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken in de groei en bloei van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke methoden worden toegepast zoals het gebruik van neemolie of het inschakelen van natuurlijke vijanden van het ongedierte. Ook regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van schade aan de plant. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  Passiflora racemosa, ook wel bekend als de paarse passiebloem, is een klimplant met prachtige paarse bloemen en donkergroen blad. Deze plant produceert eetbare vruchten die lijken op kleine tomaten en geliefd zijn bij vogels en andere dieren. Passiflora racemosa is inheems in Zuid-Amerika en gedijt goed in warme, vochtige klimaten. Het is een snelgroeiende plant die zich makkelijk kan hechten aan een klimrek of muur. De paarse passiebloem staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en vruchten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.