Philadelphus coronarius 'Variegatus'

Philadelphus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Philadelphus coronarius 'Variegatus' er en løvfældende busk med markant gulrandede blade, der giver et smukt udseende i haven. Planten producerer duftende, hvide blomster om foråret, der spreder en sød duft. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol til halvskygge. Busken kan nå en højde på cirka 2 meter og er velegnet til både solitær plantning og i en bed. Beskæring af planten efter blomstringen fremmer en sund vækst og blomstring i den følgende sæson.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Philadelphus coronarius 'Variegatus' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende busk, der mister sine blade om vinteren. Det anbefales at beskære de døde blade om efteråret.

  Planten er vinterhårdfør til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt i ekstrem kulde. For ekstra beskyttelse kan du f.eks. lægge lidt halm omkring planten.

  Ja, Philadelphus coronarius 'Variegatus' er generelt nem at vedligeholde. Det er en stærk plante, der trives godt i de fleste jordtyper og kræver lidt pleje. Regelmæssig beskæring kan hjælpe planten med at forblive sund.

  Denne haveplante har en bredde på cirka 150 cm og en højde på 250 cm, så den har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Plant dem mindst 100 cm væk fra andre planter og forhindringer for at give tilstrækkelig plads til plantens udvikling. Det anbefales at plante dem i veldrænet jord og i fuld sollys for optimal vækst.

  Philadelphus coronarius 'Variegatus' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten være dårligere, og planten kan blomstre mindre. Det anbefales derfor at placere denne plante på et solrigt sted.

  Philadelphus coronarius 'Variegatus' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Generelt er det tilstrækkeligt at give planten vand 1 til 2 gange om ugen.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de duftende blomster, der tiltrækker insekter. Det er en god plante til at fremme biodiversitet i haven og hjælper ved bestøvning. Blomsterne på denne haveplante tiltrækker forskellige slags sommerfugle og bier.

  Philadelphus coronarius 'Variegatus' tiltrækker bier med sine duftende blomster, hvilket kan bidrage til biodiversiteten i haven. Planten tilbyder ly og mad til insekter og kan hjælpe med at fremme en sund plantebestand. Generelt kan planten bidrage positivt til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sol og trives bedst på et solrigt sted. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme og tørre perioder. Generelt set kan denne plante godt tåle sollys.

  Nej, planten Philadelphus coronarius 'Variegatus' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der hovedsageligt dyrkes på grund af dens attraktive blomster og blade. At indtage dele af denne plante kan føre til sundhedsproblemer.

  Ja, denne plante har tæt, frodig vækst og kan dæmpe lyd til en vis grad ved at absorbere lyden gennem bladene og grenene. Dette sker primært på grund af den bladdække, som planten danner, hvilket resulterer i, at lydbølger bliver absorberet og reflekteret. Selvom det ikke giver fuldstændig lyddæmpning, kan det hjælpe med at reducere støjgener i haven.

 • Beskær denne plante efter blomstring for at bevare formen og sundheden. Fjern døde, beskadigede eller afblomstrede grene. Beskær grenene til et par centimeter over jorden for en kompakt vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv hellere en stor mængde vand ad gangen end regelmæssige små mængder. Visnede blade kan være et tegn på for lidt vand.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. Tilsæt lejlighedsvis lidt gødning for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanter som "Philadelphus coronarius 'Variegatus'" trives bedst i godt drænet, humusrig jord med en gennemsnitlig til fugtig jordkvalitet. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer til en sund vækst og blomstring af planten. For en optimal blomstring anbefales det at gøde jorden regelmæssigt med organisk gødning.

  Philadelphus coronarius 'Variegatus' trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde jordbunde for at undgå rådne rødder. Denne haveplante er velegnet til bede, stenbede og som solitær busk i haven.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod streng frost, især hvis jorden er frossen. Dette kan gøres ved at mulche eller dække planten med en speciel vinterhætte. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod de kolde temperaturer for at undgå frostskade.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse, bortset fra at fjerne døde eller beskadigede grene. Beskær efter blomstring for at opretholde formen og sørg for et godt lag muld for at holde rødderne kølige og bevare fugt. Giv regelmæssigt vand i tørre perioder.

  Have planter som Philadelphus coronarius 'Variegatus' har brug for regelmæssig gødning for at vokse sundt og godt. Brug en afbalanceret gødning specielt til blomstrende planter for optimal blomstring og vækst. Overgødning bør undgås for at undgå skade på planten.

  Mulching med organisk materiale som barkflis eller kompost kan hjælpe med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudtsvækst. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte mod plantens stamme for at mindske risikoen for svampeinfektioner. Forny muldlaget hvert år om foråret for at opnå optimale resultater.

  Planten foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og justere den ved behov. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 anses generelt for at være ideel til denne haveplante.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Philadelphus coronarius 'Variegatus' er det vigtigt at inspicere planterne regelmæssigt for eventuelle skadedyr som f.eks. bladlus eller spindemider. Derudover kan naturlige fjender som marihøns bruges til at bekæmpe skadedyr. Kemiske bekæmpelsesmidler frarådes, da de kan være skadelige for miljøet og andre nyttige insekter.

 • Beskrivelse

  Philadelphus coronarius 'Variegatus' er en løvfældende busk med markant gulrandede blade, der giver et smukt udseende i haven. Planten producerer duftende, hvide blomster om foråret, der spreder en sød duft. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol til halvskygge. Busken kan nå en højde på cirka 2 meter og er velegnet til både solitær plantning og i en bed. Beskæring af planten efter blomstringen fremmer en sund vækst og blomstring i den følgende sæson.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.