Physocarpus opulifolius 'Luteus'

Physocarpus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Physocarpus opulifolius 'Luteus' er en busk med iøjnefaldende gule blade, der er en smuk tilføjelse til enhver have. Det er en vinterhårdfør og let at vedligeholde plante, der trives godt i fuld sol til halvskygge. Om sommeren producerer 'Luteus' små hvide blomster, der senere på året bliver til dekorative røde bær. Denne busk er ideel til at tilføje farve og tekstur til bede og hække. Med dens smukke blade og attraktive blomster er Physocarpus opulifolius 'Luteus' et dejligt tilskud til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Physocarpus opulifolius 'Luteus' er ikke en stedsegrøn plante. Bladene skifter farve i løbet af de forskellige sæsoner, fra gul til rød. Det er en løvfældende busk, der kan være nøgen om vinteren.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Det anbefales at beskytte planten med fx fiberdug eller blade.

  Ja, Physocarpus opulifolius 'Luteus' er let at vedligeholde og kræver minimal særlig pleje. Det er en stærk og sund plante, der trives godt i de fleste haver og voksesteder. Regelmæssig beskæring om vinteren eller tidlig forår er tilstrækkelig for at holde planten sund.

  For Physocarpus opulifolius 'Luteus', an area of about 2 to 3 meters wide and 2 to 3 meters high is ideal. Make sure that the plant has enough space to fully develop and grow without any obstacles. Plant Physocarpus opulifolius 'Luteus' in a sunny to semi-shady spot in the garden for optimal growth.

  Physocarpus opulifolius 'Luteus' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan plantens vækst blive reduceret, og bladene kan blive mindre farverige. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand ca. en gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne. Overvanding kan føre til rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og nektar, de producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den har blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Derudover tilbyder den ly og føde til små dyr i haven. At tilføje denne plante til haven kan øge mangfoldigheden af planter og dyr i området.

  Physocarpus opulifolius 'Luteus' blomstrer i maj og juni, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, planten tolererer godt direkte sollys og trives godt i et solrigt miljø. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme og tørre perioder. Sørg også for, at jorden er godt drænet.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den dyrkes primært som en dekorativ prydbus i haver og landskaber. At indtage planten kan føre til forgiftning.

  Ja, Physocarpus opulifolius 'Luteus' har en tæt løvskærm, der kan absorbere lyd og dermed være lidt lyddæmpende. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj.

 • Denne plante bør beskæres bedst om foråret. Fjern gamle, døde grene og beskær eventuelt uønskede skud for at opretholde formen. Beskær ikke for hårdt, så planten har tilstrækkelig tid til at komme sig og vokse igen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base og undgå at vande bladene for at forhindre skimmelsvamp.

  Physocarpus opulifolius 'Luteus' foretrækker godt drænet pottemuld. Sørg for, at potten har tilstrækkeligt med drænhuller for at undgå vandtæthed. Brug helst en blanding af pottemuld til stauder og lidt sand.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til fugtig jordkvalitet. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer, så planten kan vokse og blomstre optimalt. Undgå tung lerjord og sørg for god dræning for at forhindre rodrot.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod kold vind.

  For at give planten vinterbeskyttelse kan du lægge et lag muld omkring plantens base for at beskytte rødderne mod frost. Du kan også lægge et beskyttende klæde eller folie over planten for at beskytte den mod kulde, hård vind og sne. Sørg for at regelmæssigt kontrollere om planten stadig er sund i løbet af vintermånederne.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og tåler godt beskæring. Sørg for tilstrækkeligt med vand og næringsrig jord. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede grene for en sund vækst.

  Haveplanter som disse har brug for en organisk gødning om foråret for at trives. Giv ikke planten kunstgødning om efteråret for at undgå at stimulere væksten. En let gødskning om sommeren kan hjælpe med blomstringen.

  Mulch er en god måde at holde på fugt og undertrykke ukrudt omkring denne haveplante. Det hjælper også med at opretholde en jævn jordtemperatur og tilfører ekstra næringsstoffer til at fremme væksten. Brug organisk materiale som blade, kompost eller barkflis for det bedste resultat.

  Denne plante kan vokse i både sure og neutrale jordbund. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad, inden du planter denne plante. Planten har ingen specifik præference for jordens pH-værdi.

  For at bekæmpe skadedyr på havenplanter som Physocarpus opulifolius 'Luteus', kan du bruge naturlige skadedyrsbekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Derudover kan visse blomster og urter som morgenfrue, lavendel og mynte være med til at holde skadedyr på afstand. Endelig er det vigtigt at kontrollere planterne regelmæssigt for tegn på skadedyr og om nødvendigt gribe ind med det samme.

 • Beskrivelse

  Physocarpus opulifolius 'Luteus' er en busk med iøjnefaldende gule blade, der er en smuk tilføjelse til enhver have. Det er en vinterhårdfør og let at vedligeholde plante, der trives godt i fuld sol til halvskygge. Om sommeren producerer 'Luteus' små hvide blomster, der senere på året bliver til dekorative røde bær. Denne busk er ideel til at tilføje farve og tekstur til bede og hække. Med dens smukke blade og attraktive blomster er Physocarpus opulifolius 'Luteus' et dejligt tilskud til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.