Pieris japonica 'Cavatine'

Pieris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pieris japonica 'Cavatine' er en lille busk med blankt grønt løv og hængende klaser af hvide blomster om foråret. Bladene kan blive røde om vinteren, hvilket skaber en smuk kontrast. Denne plante trives bedst i halvskygge til skygge og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Pieris japonica 'Cavatine' er stedsegrøn og meget vinterhårdfør, hvilket gør den til et populært valg til haver og bede. Denne plante tiltrækker også bier og sommerfugle, hvilket øger biodiversiteten i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, du er stedsegrøn og beholder dine blade hele året rundt. Så du vil altid have lidt grønt i haven, selv om vinteren.

  Planten er hårdfør op til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved lavere temperaturer. Denne plante kan godt overvintre i den hollandske have.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for, at jorden har god dræning, og giv regelmæssigt vand. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at bevare formen og størrelsen.

  Pieris japonica 'Cavatine' har brug for cirka 60-80 cm plads for at vokse optimalt og udvikle sig. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft, og plant den med en passende afstand til andre planter. Tag hensyn til plantens endelige størrelse ved plantningen.

  Ja, 'Pieris japonica 'Cavatine'' vokser godt i skyggen. Det er en plante, der trives i beskyttede og skyggefulde miljøer. Det er derfor perfekt egnet til haver med lidt sollys.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men sørg for, at rødderne ikke står for længe i vand. Generelt er det nok at give planten vand 1-2 gange om ugen.

  Ja, Pieris japonica 'Cavatine' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til fremme af biodiversitet og tiltrækning af bestøvere.

  "Pieris japonica 'Cavatine' bidrager ikke væsentligt til biodiversiteten i haven, da den ikke tilbyder mad eller skjulesteder til indfødte insekter eller dyr."

  Planten blomstrer normalt i april og maj måneder, og blomstringen kan vare ca. 2 til 3 uger.

  Pieris japonica 'Cavatine' trives godt i fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i perioder med varme og tørke. Planten har dog brug for lidt skygge fra tid til anden for at undgå, at bladene bliver forbrændt.

  Nej, planten Pieris japonica 'Cavatine' er ikke spiselig og kan endda være giftig, hvis den indtages. Det er derfor vigtigt ikke at indtage denne plante og holde den utilgængelig for børn og kæledyr. Den dyrkes primært som en dekorativ haveplante på grund af dens smukke blomster og blade.

  Ja, Pieris japonica 'Cavatine' har tæt løv og kan absorbere lidt lyd. Dog er det ikke en plante, der specifikt dyrkes til lyddæmpning.

 • Beskær planten efter blomstringen om foråret for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og udtynd busken for at lade luft og lys trænge ind. Undgå at beskære om sommeren eller efteråret for ikke at beskadige nye blomstskud.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig. Giv ikke for meget vand for at undgå rodæde.

  De Pieris japonica 'Cavatine' trives bedst i sur pottemuld med god dræning. Undgå pottemuld, der er for kompakt, da det kan klemme rødderne. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens fugtighed og give vand om nødvendigt.

  Planten trives bedst i veldrænet jord med en let sur pH-værdi. En humusrig jord bidrager til en sund vækst. Sørg for at jorden er fugtig, men undgå vandtæthed.

  Planten trives bedst på et sted i halvskygge eller skygge. Sørg for en fugtig, veldrænet jord. Beskyt planten mod hård vind og skarp sol.

  Det er vigtigt at beskytte Pieris japonica 'Cavatine' om vinteren mod frost ved at dække planten med et lag muld eller blade. Derudover kan det hjælpe at placere planten på et beskyttet sted og væk fra stærk vind. I strenge vintre kan det være nyttigt at beskytte planten med et specielt vinterovertræk.

  Planten skal beskæres årligt for at bevare formen. Sørg for en veldrænet jord og regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  Planten har brug for regelmæssig gødning om foråret og sommeren for at opnå sund vækst og blomstring. Brug en gødning specielt til surbundsplanter for at give den rette næring. Overgødskning kan føre til skade på rødderne, så følg altid den anbefalede dosis.

  Mulch er gavnligt for væksten af ​​haveplanter og hjælper med at holde jorden fugtig. Det beskytter også rødderne mod ekstreme temperaturer og ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis som mulch.

  Pieris japonica 'Cavatine' trives bedst i en sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. have-tørv. Planten vil vokse og blomstre bedre i en sur jord.

  For at undgå skadedyr på havenplanter er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for insekter som bladlus og spindemider. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Brugen af miljøvenlige bekæmpelsesmidler kan også være effektivt til at bekæmpe uønsket skadedyr.

 • Beskrivelse

  Pieris japonica 'Cavatine' er en lille busk med blankt grønt løv og hængende klaser af hvide blomster om foråret. Bladene kan blive røde om vinteren, hvilket skaber en smuk kontrast. Denne plante trives bedst i halvskygge til skygge og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Pieris japonica 'Cavatine' er stedsegrøn og meget vinterhårdfør, hvilket gør den til et populært valg til haver og bede. Denne plante tiltrækker også bier og sommerfugle, hvilket øger biodiversiteten i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.