Pieris japonica 'Valley Rose'

Pieris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pieris japonica 'Valley Rose' is een compacte, groenblijvende struik met opvallende bloemen en bladeren. De bloemen van deze plant zijn roze van kleur en verschijnen in het voorjaar in trossen. De bladeren zijn ovaalvormig en hebben een glanzende, donkergroene kleur. Deze plant is goed bestand tegen koude temperaturen en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Pieris japonica 'Valley Rose' is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn sierlijke uitstraling en kleurrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de "Pieris japonica 'Valley Rose'" behoort tot de groenblijvende planten. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat betekent dat het in de winter ook zijn groene kleur behoudt. Perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin, zelfs in de koudere maanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om vorstgevoelige planten in de winter te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De Pieris japonica 'Valley Rose' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichtzure grond en voldoende vochtigheid. Snoei indien nodig na de bloei om de vorm te behouden.

  De Pieris japonica 'Valley Rose' heeft gemiddeld 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant wanneer deze volgroeid is.

  Ja, Pieris houdt van halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen en groeit goed in deze omstandigheden. Het is belangrijk om de plant uit de volle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. De plant kan goed gedijen in een schaduwrijke tuin.

  De Pieris japonica 'Valley Rose' houdt van vochtige grond, dus het is belangrijk om regelmatig water te geven. Gemiddeld heeft deze plant één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de plant. Het is belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze bestuivers. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze insecten aan te trekken en te ondersteunen.

  Ja, Pieris japonica 'Valley Rose' trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook beschutting voor kleine dieren en insecten. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De plant bloeit in de maanden maart, april en mei. De bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De plant kan beter geplaatst worden op een plek met halfschaduw tot schaduw en heeft bescherming nodig tegen de volle zon. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken en de plant verzwakken. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten waar hij indirect zonlicht kan ontvangen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is raadzaam om de plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, Pieris japonica 'Valley Rose' heeft dichte bladeren en groeit compact, wat kan helpen bij het dempen van geluid. Het is echter geen plant die specifiek bekend staat om zijn geluidsdempende eigenschappen. Het effect kan dus beperkt zijn.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om na de bloei te snoeien. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Snoei niet te diep, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren.

  De Tuinplanten heeft regelmatige bewatering nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het beste om verdamping te minimaliseren.

  De Tuinplant "Pieris japonica 'Valley Rose'" gedijt goed in vochtige, zure potgrond. Het is belangrijk om de grond goed te laten uitlekken en regelmatig te bemesten. Houd de grond vochtig, maar niet te nat.

  .Pieris japonica 'Valley Rose' gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende bodem met een licht zure pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd is. Vermijd bodems die te compact zijn of snel uitdrogen.

  De Pieris japonica 'Valley Rose' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige grond en vermijd te felle zon. Deze tuinplant kan goed gedijen in zowel zure als neutrale grond.

  Tuinplanten zoals de Pieris japonica 'Valley Rose' kunnen baat hebben bij winterbescherming, zoals het bedekken met mulch of een beschermende doek. Dit kan de plant helpen om te overleven tijdens koude temperaturen en vorst. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de winter begint.

  Planten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om dode takken en bloemen regelmatig te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden. Een jaarlijkse snoeibeurt na de bloeiperiode is aan te raden om de vorm en grootte te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof die geschikt is voor zuurminnende planten en breng deze aan in het voorjaar. Overbemesting kan de plant beschadigen, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  De Pieris japonica 'Valley Rose' groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot chlorose en andere groeiproblemen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig controleren op bladluizen, trips, en spintmijten helpen. Deze kunnen worden verwijderd door ze met water af te spoelen of door insecticiden te gebruiken die veilig zijn voor tuinplanten. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en te zorgen voor voldoende water en zonlicht.

 • Omschrijving

  De Pieris japonica 'Valley Rose' is een compacte, groenblijvende struik met opvallende bloemen en bladeren. De bloemen van deze plant zijn roze van kleur en verschijnen in het voorjaar in trossen. De bladeren zijn ovaalvormig en hebben een glanzende, donkergroene kleur. Deze plant is goed bestand tegen koude temperaturen en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Pieris japonica 'Valley Rose' is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn sierlijke uitstraling en kleurrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.