Pieris japonica 'Valley Valentine'

Pieris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pieris japonica 'Valley Valentine' er en langsomt voksende busk med iøjnefaldende røde blomsterknopper, der åbner sig til lyserøde blomster om foråret. Bladene er mørkegrønne og glinsende, og skaber en smuk kontrast til de farverige blomster. 'Valley Valentine' er vinterhård og trives godt i halvskygge til skyggefulde steder i haven. Planten har en kompakt vækstform og kan til sidst nå en højde på cirka 1,5 meter. Det er et populært valg for at tilføje farve og struktur til bede og (skygge)haver.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Pieris japonica 'Valley Valentine' er stedsegrøn og bevarer sine blade året rundt. Det er en hårdfør og dekorativ haveplante, der tilføjer farve og struktur til haven året rundt.

  Planten er vinterhårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod ekstrem frost. Denne plante kan godt overvintre i vores klima.

  Ja, planten er generelt lette at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det vigtigste er at give regelmæssig vanding og eventuelt beskæring om foråret for at bevare formen. Sørg også for en placering med tilstrækkeligt lys og beskyttelse mod hård vind.

  De Pieris japonica 'Valley Valentine' har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at folde sig fuldt ud ud. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du planter den i haven.

  Ja, Pieris japonica 'Valley Valentine' trives godt i skyggen og tåler let skygge. Det er en af de planter, der trives godt i skyggefulde miljøer. Sørg for, at jorden er godt drænet for optimal vækst.

  Pieris japonica 'Valley Valentine' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejret. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Om vinteren har planten muligvis mindre brug for vand med rolig regn og snefald.

  Ja, planten Pieris japonica 'Valley Valentine' tiltrækker sommerfugle og bier. Det tiltrækker disse nyttige insekter takket være de nektarfyldte blomster. Denne egenskab gør planten til en værdifuld tilføjelse til haven.

  Ja, Pieris japonica 'Valley Valentine' er godt for biodiversitet, fordi den har blomster, der tiltrækker insekter som bier og sommerfugle. Dette bidrager til bestøvningen af andre planter i haven. Derudover skaber planten et varieret økosystem på grund af tilstedeværelsen af flere forskellige plantearter og dyr.

  Planten blomstrer i marts og april måned, og blomstringen varer ca. 3 til 4 uger.

  Denne plante trives bedre i halvskygge til skygge end i fuld sol. For meget direkte sollys kan forårsage skade på bladene. Så plant Pieris japonica 'Valley Valentine' et sted med lidt mere læ.

  Nej, planten Pieris japonica 'Valley Valentine' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, og at indtage bladene eller blomsterne kan være skadeligt for helbredet. Det er vigtigt kun at indtage spiselige planter.

  Ja, planten har stedsegrønne blade, der kan dæmpe støj. Den tætte og kompakte vækst af planten bidrager til at absorbere lydbølger. Dette gør planten til et godt valg for at reducere støj i haven.

 • Beskær planten efter blomstring for at bevare formen og fremme væksten. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær busken let om nødvendigt. Udfør beskæringen med en skarp beskæresaks for at undgå skader.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig. Undgå dog, at planten står med rødderne i vand, da det kan føre til råd.

  Potting soil for garden plants is suitable for Pieris japonica 'Valley Valentine'. It requires a slightly acidic and well-draining potting soil with a pH value between 4.5 and 6.5. You may add peat moss to increase the acidity.

  Pieris japonica 'Valley Valentine' trives bedst i en veldrænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og godt drænet. Undgå tunge og kompakte jordarter for at undgå rodæd.

  Planten trives bedst på en plads i halvskygge til skygge. Sørg for en beskyttet placering mod hård vind. En fugtig, veldrænet jord er ideel til denne plante.

  Haveplanter som Pieris japonica har generelt brug for ekstra vinterbeskyttelse. For at beskytte planten mod frostskade anbefales det at lægge mulch omkring plantens base og dække planten med et lag halm eller blade. Derudover er det vigtigt at give planten regelmæssigt vand i vinterperioden, især under tørre forhold.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan normalt vokse uden beskæring. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder, og påfør årligt organisk gødning for optimal vækst og blomstring. Fjern døde blomster og blade for at bevare plantens sundhed.

  Have gavn af regelmæssig gødning med en speciel gødning til surbundsplanter, såsom Pieris japonica 'Valley Valentine'. Dette kan gøres om foråret og efteråret for at stimulere vækst og blomstring. Brug helst organisk gødning for en sund vækst og blomstring af planten.

  Mulching er vigtigt for haveplanter for at holde jorden fugtig og modvirke ukrudt. Brug organisk materiale såsom træbark eller kompost. Påfør et lag mulch omkring planten, men sørg for, at stammen ikke er dækket for at undgå råd.

  Pieris japonica 'Valley Valentine' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. tørv. Det sikrer optimal vækst og blomstring af planten.

  Når man bekæmper skadedyr i haven, er det vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger, såsom regelmæssig kontrol af insekter og svampe. Derudover kan naturlige fjender som rovdyr og mariehøns bruges til bekæmpelse af skadedyr. Hvis nødvendigt kan også miljøvenlige bekæmpelsesmidler anvendes.

 • Beskrivelse

  De Pieris japonica 'Valley Valentine' er en langsomt voksende busk med iøjnefaldende røde blomsterknopper, der åbner sig til lyserøde blomster om foråret. Bladene er mørkegrønne og glinsende, og skaber en smuk kontrast til de farverige blomster. 'Valley Valentine' er vinterhård og trives godt i halvskygge til skyggefulde steder i haven. Planten har en kompakt vækstform og kan til sidst nå en højde på cirka 1,5 meter. Det er et populært valg for at tilføje farve og struktur til bede og (skygge)haver.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.