Pittosporum tobira

Pittosporum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pittosporum tobira, også kendt som Japansk Pittosporum, er en stedsegrøn busk med skinnende, læderagtige blade og duftende blomster. Blomsterne er hvide og stærkt duftende og tiltrækker sommerfugle. Denne plante trives godt både i sol og halvskygge og er meget velegnet til at skabe hække eller som solitær busk. Pittosporum tobira kræver en veldrænet jord og regelmæssig beskæring for at bevare sin form og størrelse. Det er et populært valg til landskabsarkitektur på grund af sit attraktive udseende og nemme vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Dette giver en konstant grønt accent i haven, selv i vintermånederne.

  Pittosporum tobira er hårdfør til omkring -5 grader Celsius. Det er derfor en rimeligt hårdfør haveplante, der er godt beskyttet mod let frost. Det anbefales at beskytte planten ved kraftig frost.

  Ja, denne plante er generelt ret let at vedligeholde og kræver ikke særlig meget speciel pleje. Det er en stærk og robust plante, der trives godt under forskellige forhold. Regelmæssig beskæring og vanding er tilstrækkeligt for at holde planten sund.

  Pittosporum tobira har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand til andre planter og genstande for ikke at hindre væksten. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du planter den.

  Planten trives godt i skygge og kan endda trives under let skygge. Det er vigtigt at beskytte planten mod skarpe solstråler for at undgå forbrænding af bladene. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer for at forblive sund.

  Haveplanter som Pittosporum tobira har generelt brug for vand en gang om ugen, medmindre jorden allerede føles fugtig. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden, før du vander.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og nektaren fra blomsterne. Derfor er det et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, Pittosporum tobira er godt for biodiversitet, fordi det har blomster, der tiltrækker insekter. Disse insekter er vigtige for bestøvning og kan fungere som føde for andre dyr, såsom fugle. Det skaber dermed et sundt og varieret miljø i haven.

  Planten blomstrer fra maj til juli, og blomstringsperioden kan vare cirka tre måneder.

  Ja, planten trives godt i fuld sol og trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand i tørre perioder for at undgå udtørring. Denne plante er velegnet til solrige haver.

  Nej, planten er ikke spiselig og kan være farlig for mennesker og dyr, hvis den indtages. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er bedst at bruge planten til dekorative formål i haven.

  Ja, Pittosporum tobira planten har tætte grønne blade, der kan dæmpe lyd. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i din have eller omgivelser. Placer planten tæt på en lydkilde for det bedste resultat.

 • Det anbefales at beskære Pittosporums årligt for at bevare formen og størrelsen. Beskær døde, beskadigede eller syge grene og tynd busken ud for at fremme luftcirkulationen. Beskær helst efter blomstringen om foråret eller efter sommeren.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Tjek jordens fugtighed, før du vander igen.

  For denne haveplante er det vigtigt at vælge en veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men forbliver tilstrækkeligt fugtig. Om nødvendigt omplant planten hvert par år til en større potte med frisk pottemuld.

  Jorden skal være godt drænet og helst let sur til neutral. Sørg for en frugtbar jord med tilstrækkeligt organisk materiale. Undgå vandoversvømmelse.

  Pittosporum tobira trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering i veldrænet jord. Undgå for våd jord, da dette kan forårsage rodædring. Det er en robust plante, der også tåler salte forhold, så den kan trives godt i kystområder.

  For at beskytte planten mod kolde temperaturer om vinteren, anbefales det at lægge et lag muld rundt om plantens base. Sørg også for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand før frost begynder. Overvej desuden at bruge et beskyttende klud eller drivhus ved ekstrem kulde.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men kan ikke lide at stå med våde fødder. Beskær planten regelmæssigt for at opretholde en kompakt form. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed.

  For denne plante anbefaler vi at tilføje organisk gødning om foråret og sommeren, såsom kompost eller økologisk gødning. Sørg for at gødningen bliver jævnt fordelt omkring plantens rodzone. Vær forsigtig med brugen af kunstgødning, da det kan beskadige plantens rødder.

  Brugen af mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Det kan også hjælpe med at opretholde en jævn jordtemperatur og tilføje næringsstoffer til jorden. Det er vigtigt at påføre et lag mulch omkring plantens stamme, men ikke direkte mod stammen.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for denne plante er neutral til let sur (pH-værdi mellem 6 og 7). En for høj surhedsgrad kan føre til næringsstofmangel og vækstproblemer, mens en for lav surhedsgrad kan begrænse optagelsen af næringsstoffer. Det er derfor vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for eventuelt skadedyr som bladlus og spindemider. Om nødvendigt kan der bruges naturlige bekæmpelsesmidler til at fjerne disse insekter. Det anbefales også at gøde planten regelmæssigt og give den tilstrækkeligt med vand, så den forbliver sund og mere modstandsdygtig over for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Pittosporum tobira, også kendt som Japansk Pittosporum, er en stedsegrøn busk med skinnende, læderagtige blade og duftende blomster. Blomsterne er hvide og stærkt duftende og tiltrækker sommerfugle. Denne plante trives godt både i sol og halvskygge og er meget velegnet til at skabe hække eller som solitær busk. Pittosporum tobira kræver en veldrænet jord og regelmæssig beskæring for at bevare sin form og størrelse. Det er et populært valg til landskabsarkitektur på grund af sit attraktive udseende og nemme vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.