Fallopia baldschuanica

Overig klimplanten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fallopia baldschuanica, ook bekend als de Chinese bruidsslinger, is een snelgroeiende klimplant met lange slingerende stengels en hartvormige bladeren. De plant produceert clusters van kleine witte bloemen die in de zomer bloeien en een aangename geur verspreiden. Het is een winterharde en gemakkelijk te onderhouden plant die geschikt is voor het bedekken van schuttingen, muren en pergola's. Fallopia baldschuanica kan tot 10 meter hoog worden en is een populaire keuze voor het creëren van verticale tuinstructuren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om wildgroei te voorkomen en de groei te controleren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Tijdens de winter behoudt hij zijn groene bladeren. Dit maakt hem een mooie aanvulling voor de tuin gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplant worden.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in diverse bodemtypes en lichtomstandigheden. Regelmatig snoeien kan de groei en vorm van de plant bevorderen.

  De plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en obstakels zodat de wortels en takken vrij kunnen groeien. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Ja, de "Fallopia baldschuanica" groeit goed in de schaduwrijke omstandigheden. Het is een sterke en veerkrachtige plant die goed gedijt in de schaduw. Het kan zelfs beter groeien in de halfschaduw dan in de volle zon.

  Tuinplanten zoals Fallopia baldschuanica hebben over het algemeen regelmatig water nodig. Het is aan te raden om de plant wekelijks water te geven, vooral tijdens droge periodes. Controleer altijd de grondvochtigheid voordat je water geeft.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan door hun nectarrijke bloemen. Het is dus een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit, omdat hij insecten aantrekt met zijn bloemen en als schuilplaats kan dienen voor kleine dieren. Door zijn woekerende groei kan hij echter ook andere planten overwoekeren.

  Tussen mei en juni bloeit deze plant met witte bloemen die tot wel vier weken aanhouden.

  Ja, de plant kan goed tegen volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven in periodes van felle zon. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt over het algemeen alleen gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bladeren of andere delen van de plant kan onveilig zijn vanwege mogelijke giftige stoffen. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen door middel van het absorberen van geluidsgolven. Hierdoor kan het zorgen voor een geluidsarme omgeving in de tuin.

 • Je kunt deze plant snoeien om een compacte vorm te behouden en om oude, uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar voordat de groei begint voor het beste resultaat. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde takken tijdens het snoeiproces.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef water bij de wortels om schimmelziekten te voorkomen. Geef water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Voeg eventueel wat compost toe om de plant van extra voedingsstoffen te voorzien.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende en humusrijke bodem. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 voor optimale groei. Vermijd natte en zware kleigrond.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met vochtige en goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. Geschikt voor in de tuin.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door mulch rond de plant aan te brengen of door de plant af te dekken met vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Fallopia baldschuanica heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en te voorkomen dat hij te groot wordt. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Een uitgebalanceerde meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium is belangrijk voor een goede groei en bloei. Het is aan te raden om in het voorjaar te beginnen met bemesten en dit gedurende het groeiseizoen regelmatig te herhalen.

  Mulchen is gunstig voor de bodem en planten, het helpt vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Het kan worden aangebracht rondom de planten in de tuin om de wortels te beschermen en voedingsstoffen te behouden. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers te gebruiken.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Een goed doorlatende bodem is ook belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Het regelmatig testen en indien nodig aanpassen van de pH-waarde kan helpen om optimale groeiomstandigheden te creëren voor deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op tekenen van plagen. Gebruik indien nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater om ongedierte zoals bladluizen of spintmijten te bestrijden. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht en voedingsstoffen.

 • Omschrijving

  Fallopia baldschuanica, ook bekend als de Chinese bruidsslinger, is een snelgroeiende klimplant met lange slingerende stengels en hartvormige bladeren. De plant produceert clusters van kleine witte bloemen die in de zomer bloeien en een aangename geur verspreiden. Het is een winterharde en gemakkelijk te onderhouden plant die geschikt is voor het bedekken van schuttingen, muren en pergola's. Fallopia baldschuanica kan tot 10 meter hoog worden en is een populaire keuze voor het creëren van verticale tuinstructuren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om wildgroei te voorkomen en de groei te controleren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.