Podranea ricasoliana

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Podranea ricasoliana, også kendt som Roze Trompetblomst, er en klatreplante med smukke lyserøde trompetformede blomster. Denne plante kan blive op til 10 meter høj og har en hurtig vækst. Bladene er mørkegrønne og giver en flot kontrast til de farverige blomster. Blomstringsperioden for Podranea ricasoliana er om sommeren og efteråret. Denne plante er ideel til at dække hegn, pergolaer eller vægge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Podranea ricasoliana er ikke en stedsegrøn plante. Den mister sine blade om efteråret og vinteren. Det er en blomstrende klatreplante, der hovedsageligt blomstrer om sommeren.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -5 til -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod streng frost. Denne plante trives godt i vores hollandske klima.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver minimal pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys, regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning for optimal vækst og blomstring. Beskær om nødvendigt om foråret for at bevare plantens form og størrelse.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Sørg for et sted, hvor planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig uden at kvæle andre planter. Tag højde for plantens endelige størrelse, når du bestemmer planteaflægningen.

  Planten vokser bedst i fuld sol til let skygge. I skyggen kan plantens vækst og blomstring muligvis blive reduceret. For optimal vækst og blomstring anbefales det at placere planten i solen.

  Planten har brug for vand i gennemsnit en gang om ugen, afhængigt af jorden og miljøforholdene. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne og undgå, at rødderne bliver for våde. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt, før du giver vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, der tiltrækker mange insekter. Det er en smuk tilføjelse til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den producerer blomster, der tiltrækker bier, sommerfugle og andre insekter. Det giver mad og skjulesteder til forskellige dyr. Det bidrager til et sundt økosystem i haven.

  Planten blomstrer normalt i månederne juli til september, og blomstringsperioden kan vare fra nogle uger til måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. Sørg dog for, at jorden er veldrænet.

  Nej, blomsterne og bladene på planten er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante. Det er bedre at vælge andre spiselige planter til konsum.

  Ja, planten er kendt for sit tætte bladinteriør, der kan dæmpe lyde lidt. Det kan bidrage til at absorbere og reducere lyde i miljøet.

 • Det anbefales at beskære planten efter blomstring for at fremme vækst og form. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt for lange grene tilbage. Tag hensyn til plantens specifikke vækstmønster ved beskæring.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i sommermånederne. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men undgå, at rødderne står for længe i vand. Giv mindre vand om vinteren for at undgå rodsygdom.

  For planten Podranea ricasoliana er det vigtigt at bruge godt dræningspotte. Vælg en pottemuld, der er specielt sammensat til haveplanter for de bedste resultater. Sørg for, at pottemulden indeholder tilstrækkelig næring og regelmæssigt bliver tilført gødning for at stimulere vækst og blomstring.

  Haveplanter kræver en god drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. De trives bedst i jord, der er let sur til neutral. Tilsæt organisk materiale til jorden for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Beskyt planten mod stærk vind og frost. Et varmt og beskyttet sted vil fremme plantens sundhed.

  I koldere klimaer kan det være en god idé at beskytte planten mod hård frost ved f.eks. at bruge muld eller et beskyttende klæde. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rod- og stokrot. Beskær planten om foråret for at fjerne døde eller beskadigede grene.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær planten om foråret for at fremme væksten. Brug en generel gødning i vækstsæsonen for de bedste resultater.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødning om foråret og sommeren for at kunne vokse og blomstre godt. Brug en gødning specielt til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødning kan føre til rodforbrænding, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer. Et lag organisk materiale mulch kan beriges med næringsstoffer til planten. Det er vigtigt at forny mulchen regelmæssigt for at holde planten sund.

  Planten trives bedst i jordbundsforhold, der er neutrale til let sure. Det er vigtigt, at jorden har en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 for optimal vækst. Sur jord kan føre til problemer med optagelse af næringsstoffer og vækst af planten.

  Bladlus og spindemider kan forekomme på denne planteart. Regelmæssig kontrol og sprøjtning med vand kan hjælpe med at bekæmpe disse skadedyr. Naturlige fjender som mariehøns kan også hjælpe med bekæmpelsen af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Podranea ricasoliana, også kendt som Roze Trompetblomst, er en klatreplante med smukke lyserøde trompetformede blomster. Denne plante kan blive op til 10 meter høj og har en hurtig vækst. Bladene er mørkegrønne og giver en flot kontrast til de farverige blomster. Blomstringsperioden for Podranea ricasoliana er om sommeren og efteråret. Denne plante er ideel til at dække hegn, pergolaer eller vægge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.