Populus alba

Populus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Populus alba, bedre kendt som sølvpoplen, er et hurtigtvoksende løvtræ, der kan blive op til 30 meter højt. Bladene på Populus alba er grønne på oversiden og sølvfarvede på undersiden, hvilket skaber en iøjnefaldende kontrast. Om foråret producerer træet mandlige og kvindelige rakler, der kan danne farverige blomster. Sølvpopler trives godt i fugtig jord og har brug for masser af sollys. Denne træart bruges ofte som prydtræ på grund af dens elegante udseende og hurtige vækst.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Populus alba er en løvfældende plante, der taber sine blade om vinteren.

  Populus alba er velegnet til haven, da den har en vinterophardhed på -25 til -30 grader. Det er derfor modstandsdygtigt over for kraftig frost om vinteren. Det er derfor et godt valg til haver i koldere klimaer.

  Populus alba er generelt let at vedligeholde. Denne plante kræver ikke meget særlig pleje og trives godt i de fleste haver. Regelmæssig beskæring kan dog være nødvendig for at holde planten sund.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt, så sørg for en rummelig plantelokation. Tag højde for plantens bredde og højde, når du bestemmer den nødvendige plads. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand til andre beplantninger og strukturer for at lade planten vokse frit.

  Denne plante trives bedst i fuld sol, men kan også vokse rimeligt godt i halvskygge. I dyb eller konstant skygge vil væksten dog blive hæmmet. Generelt har denne plante brug for tilstrækkeligt sollys til en god vækst.

  Planten har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig ved at vande 1-2 gange om ugen. Sørg dog for, at planten ikke står for våd for at undgå rodæd.

  Ja, Populus alba er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, de producerer. De er vigtige planter for bestøvere i haven.

  Ja, dette træ bidrager til biodiversiteten ved at give et sted for insekter, fugle og andre dyr at leve og finde føde. Det giver også skygge og levesteder for forskellige typer planter. Det er godt for den generelle sundhed i en have eller naturligt miljø.

  Plantens blomstring starter i marts og kan vare indtil april. Blomstringsperioden kan vare cirka to uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Generelt foretrækker denne plante et sted med masser af sollys.

  Bladene, barken og knopperne på denne plante er giftige og ikke spiselige for mennesker eller dyr. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er vigtigt at vælge andre spiselige planter til forbrug.

  Ja, Populus alba har lyddæmpende egenskaber på grund af de tætte blade, der absorberer lydbølger. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i plantens omgivelser. Det er et populært valg til haver og parker på grund af denne egenskab.

 • For at holde planten sund anbefales det at beskære dem i slutningen af efteråret eller starten af vinteren. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd planten ud for at fremme luftcirkulationen. Undgå at beskære i foråret under saftstrømmen.

  Denne plante trives i fugtig jord og bør vandes regelmæssigt, især i varme perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver alt for våd, da det kan forårsage rodrot. Det er bedst at vande planten om morgenen for at forhindre dannelse af skimmelsvamp.

  Populus alba har brug for en godt drænet pottejord for at trives. Sørg for, at pottejorden forbliver fugtig, men ikke for våd. En let og luftig pottejord er ideel til denne haveplante.

  Jordkvaliteten til denne plante bør være fugtig og godt drænet. Sørg for en neutral til let sur pH-værdi. Rig og frugtbar jord er ideel for sund vækst.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted. En fugtig jord er vigtig for optimal vækst. Sørg for tilstrækkelig plads omkring planten, så den kan udvikle sig godt.

  Sørg for at beskytte plantens rødder mod frost ved at lægge et tykt lag muld omkring dem. Bind grenene sammen for at undgå, at de knækker under sneens vægt. Overvej at placere en vindskærm for at beskytte planten mod kold vind.

  Populus alba har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om efteråret eller vinteren for at fremme plantens sundhed. Gød planten om foråret med organiske gødninger for optimal vækst.

  For haveplanter er det vigtigt at bruge en generel gødning, specielt til løvfældende planter. Giv planten lidt gødning om foråret og efteråret for at fremme væksten. Sørg for at følge den anbefalede dosering nøje for at undgå overgødning.

  Mulch er gavnligt for haveplanter, fordi det regulerer fugtighed og temperatur, undertrykker ukrudt og tilføjer organisk stof til jorden. Det anbefales at påføre et lag på 5-10 cm mulch omkring planten, men undgå at lægge mulchen direkte op ad stammen for at undgå skimmel- og rådningsproblemer. Husk at genopfylde mulchen regelmæssigt for at bevare fordelene.

  Planten trives bedst i jord med en neutral surhedsgrad mellem 6,0 og 7,5 på pH-skalaen. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer for en sund vækst. Regelmæssig kontrol og tilpasning af surhedsgraden kan fremme plantens sundhed og vækst.

  For skadedyrsbekæmpelse af havenplanter anbefales det at kontrollere planterne regelmæssigt for snegle, bladlus og larver. Dette kan gøres ved manuelt at fjerne dem, bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller ved at sætte naturlige fjender som mariehøns. Det er vigtigt at handle hurtigt for at undgå skade på planterne.

 • Beskrivelse

  Populus alba, bedre kendt som sølvpoplen, er et hurtigtvoksende løvtræ, der kan blive op til 30 meter højt. Bladene på Populus alba er grønne på oversiden og sølvfarvede på undersiden, hvilket skaber en iøjnefaldende kontrast. Om foråret producerer træet mandlige og kvindelige rakler, der kan danne farverige blomster. Sølvpopler trives godt i fugtig jord og har brug for masser af sollys. Denne træart bruges ofte som prydtræ på grund af dens elegante udseende og hurtige vækst.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.