Populus 'Oxford'

Populus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Populus 'Oxford' is een populierensoort die bekend staat om zijn slanke, opgaande groeiwijze en heldergroene bladeren. Deze boom kan een indrukwekkende hoogte van wel 25 meter bereiken en heeft een smalle kroon. In de herfst verkleuren de bladeren naar een prachtige gele tint, wat zorgt voor een spectaculair uitzicht. De 'Oxford' is een sterke en snelgroeiende boom die goed gedijt in vochtige grond en op een zonnige standplaats. Door zijn elegante uitstraling en mooie bladverkleuring is deze populier een geliefde en veelgebruikte boom in parken en tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Populus 'Oxford' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die zijn bladeren in de herfst verliest. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar terug te snoeien.

  Je bent winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Je kunt overleven in koude klimaten. Zorg voor bescherming tegen strenge vorst.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft regelmatig water nodig. Snoei indien nodig in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Deze boom heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Het is belangrijk om rekening te houden met de hoogte en breedte van de boom bij het bepalen van de benodigde ruimte. Over het algemeen wordt geadviseerd om minimaal 4 tot 6 meter ruimte vrij te laten rondom de boom.

  De Populus 'Oxford' groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei. In de schaduw kan de groei van de plant langzamer zijn en kan de bladkleur minder fel zijn.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Water geven wanneer de grond droog aanvoelt tot ongeveer 5-10 cm diep is voldoende. Zorg ervoor dat de plant niet constant in natte grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is dus een goede keuze voor het aantrekken van bestuivende insecten naar de tuin.

  Populus 'Oxford' is gunstig voor de biodiversiteit omdat het diervriendelijk is en bijen aantrekt vanwege de nectar. De bladeren en takken bieden daarnaast voedsel en nestgelegenheid voor verschillende insecten en vogels. Het zorgt zo voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Populieren in het algemeen gedijen goed in de volle zon en kunnen hier tegen. Het is daarom geen probleem als deze plant wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant goed water te geven bij warm weer.

  Nee, de bladeren, schors en andere delen van de plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn. Het wordt niet aanbevolen om deze plant voor consumptie te gebruiken. Het is een decoratieve tuinplant en wordt voornamelijk gebruikt voor zijn sierlijke bladeren en groeiwijze.

  Ja, de Populus 'Oxford' heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en stengels die het geluid kunnen absorberen. Dit maakt het een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin. Planten in het algemeen kunnen helpen bij het dempen van geluid in een buitenomgeving.

 • Om de gezondheid en vorm van de plant te behouden, is het aan te raden om de takken van de Populus 'Oxford' regelmatig te snoeien. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder eventuele kruisende takken om luchtcirculatie te bevorderen. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water bij de wortels en vermijd het besproeien van bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Populus 'Oxford' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. De potgrond moet vochtig worden gehouden, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Populus 'Oxford' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodemkwaliteit neutraal tot licht zuur is en een goede voedingswaarde heeft. De plant heeft een voorkeur voor vruchtbare grond.

  De Populus 'Oxford' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Deze plant kan ook goed groeien in vochtige omstandigheden, zoals langs waterkanten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  In de winter is het belangrijk om tuinplanten goed te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen en de takken in te binden met jute of netten. Ook kun je overgevoelige planten omwikkelen met speciale winterbescherming, zoals vliesdoek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken in het voorjaar en verwijder eventuele onkruid rond de stam. Geef in het voorjaar organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten worden meestal voorzien van een algemene meststof met een gebalanceerde samenstelling van stikstof, fosfor en kalium. Een organische meststof kan ook gebruikt worden om de groei en de bloei van de plant te bevorderen. Meststoffen dienen zorgvuldig gedoseerd te worden en gegeven te worden volgens de aanbevelingen op de verpakking.

  Het is aan te raden om jaarlijks mulch aan te brengen rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt.

  De plant verlangt een neutrale tot lichtzure bodem. Dit betekent een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed waterdoorlatend is.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, trips en rupsen. Ongedierte kan worden bestreden met milieuvriendelijke methoden, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden of het besproeien met een biologisch bestrijdingsmiddel. Het is goed om het ongedierte zo vroeg mogelijk op te merken en direct actie te ondernemen om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Populus 'Oxford' is een populierensoort die bekend staat om zijn slanke, opgaande groeiwijze en heldergroene bladeren. Deze boom kan een indrukwekkende hoogte van wel 25 meter bereiken en heeft een smalle kroon. In de herfst verkleuren de bladeren naar een prachtige gele tint, wat zorgt voor een spectaculair uitzicht. De 'Oxford' is een sterke en snelgroeiende boom die goed gedijt in vochtige grond en op een zonnige standplaats. Door zijn elegante uitstraling en mooie bladverkleuring is deze populier een geliefde en veelgebruikte boom in parken en tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.