Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' er en kompakt og rigtblomstrende busk med gyldne blomster. Planten blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle med dens nektarrige blomster. Bladet på Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' er grønt og har en let hårdhed. Busken trives godt i sollys og er god modstand mod tør jord. Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' kan blive 60-80 cm høj og er et smukt tilføjelse til haven eller bedet.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, "Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger'" er en stedsegrøn plante. Bladene forbliver grønne året rundt. Dette betyder, at planten beholder sit løv selv om vinteren.

  Denne plante er hårdfør op til -20 grader Celsius og kan derfor godt overleve i vores klima. Det er en robust haveplante, der tåler kolde temperaturer godt. Det er ikke nødvendigt at give ekstra beskyttelse om vinteren.

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' er en let plante at vedligeholde. Denne haveplante kræver lidt pleje og trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring fremmer plantens blomstring og vækst.

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' har brug for cirka 50-100 centimeter plads for at vokse godt og sprede sig. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig plads omkring planten fri, så den ikke føler sig hindret i sin vækst. Sørg for, at planten ikke står for tæt på andre planter, så den får tilstrækkeligt med sollys og luft.

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i let skygge. Det er dog vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Generelt anbefales det at placere planten på et sted med masser af sollys.

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' har brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden omkring planten forbliver let fugtig, men ikke for våd. I tørre perioder kan vandingsfrekvensen øges lidt.

  Ja, planten Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, som planten producerer. Det er et godt valg til en have med det formål at tiltrække disse insekter.

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' tiltrækker sommerfugle og bier og bidrager dermed til biodiversiteten i haven. Planten tilbyder mad og skjulesteder til forskellige insekter og dyr. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Denne plante blomstrer normalt fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare fra 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk og godt voksende plante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig vand i varmt vejr.

  Nej, haveplanten Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' er ikke spiselig. Den tilhører kategorien prydplanter og er ikke egnet til forbrug. Den bruges primært til dekorative formål i haven.

  Ja, denne plante har en begrænset støjreducerende effekt på grund af det tætte blade og buskagtige vækst. Dog vil støjreducerende effekt ikke være så stor som med planter med større, tættere blade. Generelt er træer og større buske bedre egnet til støjreduktion end denne plante.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres om foråret efter blomstring for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær stænglerne til ca. 10-15 cm over jorden. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft efter beskæringen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men undgå at rødderne står i vand. Giv planten helst vand tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

  Haveplanter har brug for en godt drænet pottemuld for at trives. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. En pottemuld beriget med næringsstoffer vil fremme plantens vækst og blomstring.

  Den haveplante Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' trives bedst i veldrænet jord af gennemsnitlig kvalitet. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå stillestående vand. Tilføj om nødvendigt kompost eller organisk gødning for optimal vækst.

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke bliver for fugtig. Denne plante kan klare sig godt under tørre forhold og er ideel til brug i bede eller stenhaver.

  Om vinteren kan det være nyttigt at anvende et lag af blade eller halm rundt om planten for at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan en beskyttelsespose eller et væv dækkes over planten for at forhindre, at kulden beskadiger bladene. Sørg for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Regelmæssig beskæring efter blomstring fremmer sund vækst. Sørg for tilstrækkelig vanding, især i tørre perioder. Gød planten om foråret for en god blomstring.

  Haveplanter som disse har generelt brug for en universel gødning, der sikrer god vækst og blomstring. En passende gødning til denne plante kan gives om foråret, efterfulgt af en anden gødning om sommeren for at holde planten sund. Sørg for at gødningen bliver jævnt fordelt og følg den anbefalede dosering på emballagen.

  At mulche denne plante anbefales for at holde på fugt og forhindre ukrudtsvækst. Brug organisk materiale såsom kompost eller barkflis som mulchlag. Sørg for, at mulchlaget ikke kommer op ad plantens stam.

  Haveplanter som disse foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6.0 og 7.0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den med kalk eller svovl. Dette sikrer, at planten kan optage tilstrækkelige næringsstoffer og forblive sund.

  For haveplanter som Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' kan forebyggende foranstaltninger som regelmæssig beskæring og gødning hjælpe med at forhindre skadedyr. Hvis skadedyr alligevel viser sig, kan naturlig bekæmpelse med f.eks. mariehøns eller rovmider være en effektiv løsning. Kemiske bekæmpelsesmidler kan også anvendes, men med måde og i henhold til instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' er en kompakt og rigtblomstrende busk med gyldne blomster. Planten blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle med dens nektarrige blomster. Bladet på Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' er grønt og har en let hårdhed. Busken trives godt i sollys og er god modstand mod tør jord. Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' kan blive 60-80 cm høj og er et smukt tilføjelse til haven eller bedet.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.