Potentilla fruticosa 'Elizabeth'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Elizabeth' is een compacte struik met heldergroen blad en aantrekkelijke, lichtgele bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan. 'Elizabeth' kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw en is zeer winterhard. Deze cultivar heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 cm. Potentilla fruticosa 'Elizabeth' is ideaal voor gebruik in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Potentilla fruticosa 'Elizabeth' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in de lente weer tot bloei. Groenblijvende planten behouden hun bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25°C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter te mulchen met bladeren of stro.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Deze plant vereist weinig speciale zorg en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten en klimaten. Het snoeien van de plant helpt om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' heeft gemiddeld ruimte nodig om te groeien. Het is een compacte struik die ongeveer 60 cm tot 1 meter breed kan worden. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden zodat deze goed kan groeien.

  De Potentilla fruticosa 'Elizabeth' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de volle schaduw kan de groei beperkt worden en kan de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om te planten op een plek met voldoende zonlicht.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, Potentilla fruticosa zijn vlinder- en bijenlokkende planten. Deze planten hebben bloemen die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Ze zijn daarom een goede keuze voor een vlindertuin of bijentuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit dankzij de bloemen die insecten aantrekken en voedsel bieden voor bijen en vlinders. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin.

  De 'Elizabeth' bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan variëren tussen de 4 tot 6 weken.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen zeer geschikt om in de volle zon te staan en kunnen goed gedijen in zonnige tuinen. Het is daarom geen probleem voor de plant om in de volle zon te staan. Het kan zelfs positief zijn voor de groei en bloei van de plant.

  Nee, Potentilla fruticosa 'Elizabeth' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als tuinplant vanwege de mooie bloemen en bladeren. Eet geen planten uit de tuin tenzij je zeker weet dat ze eetbaar zijn.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' heeft geen specifieke eigenschap om geluid te dempen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bloemen produceert. Andere planten kunnen meer effectief geluidsdempend zijn in uw tuin.

 • Potentilla fruticosa 'Elizabeth' kan het beste na de bloei in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Snoei tot ongeveer een derde van de taklengte om de bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de Tuinplanten wanneer de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij het verpotten van de plant altijd verse potgrond.

  De Potentilla fruticosa 'Elizabeth' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond te verrijken met compost of organische meststoffen voor optimale groei.

  De Potentilla fruticosa 'Elizabeth' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Deze tuinplant groeit goed in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  In de winter heeft deze struik bescherming nodig tegen vorst. Bedek de basis van de plant met een laag mulch om de wortels te beschermen. In strenge winters kan een extra laag afdekking met bijvoorbeeld jute doeken nodig zijn.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is redelijk winterhard. Snoei de plant na de bloei om de vorm compact te houden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulchen met een laagje organisch materiaal, zoals compost of boomschors, helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant en beschermt de wortels tegen vorst in de winter. Het is aan te raden om in het voorjaar en najaar een dunne laag mulch aan te brengen rondom de plant.

  Tuinplanten zoals Potentilla fruticosa 'Elizabeth' gedijen goed in een bodem met een neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Potentilla fruticosa 'Elizabeth', kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden worden gebruikt, zoals het verwijderen van aangetaste delen van de plant, het besproeien met water en zeep, en het plaatsen van lokvallen voor bepaalde insecten. Ook kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet, zoals nematoden die schadelijke larven van insecten doden. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en zo snel mogelijk actie te ondernemen om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' is een compacte struik met heldergroen blad en aantrekkelijke, lichtgele bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan. 'Elizabeth' kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw en is zeer winterhard. Deze cultivar heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 cm. Potentilla fruticosa 'Elizabeth' is ideaal voor gebruik in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.