Potentilla fruticosa 'Goldteppich'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Potentilla fruticosa 'Goldteppich' is een laagblijvende struik met grijsgroene bladeren en een compacte groeiwijze. Tijdens de zomermaanden bloeit deze plant met heldergele bloemen die een vrolijke uitstraling geven. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht op een goed doorlatende bodem. De 'Goldteppich' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Deze Potentilla trekt vlinders aan en is een prachtige toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Potentilla fruticosa 'Goldteppich' is een zogenaamde bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde struik die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en houdt de plant compact.

  Potentilla fruticosa 'Goldteppich' heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met andere planten in de buurt, zodat ze elkaar niet verstikken.

  Potentilla fruticosa 'Goldteppich' groeit het best in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor de beste groeiresultaten. Te veel schaduw kan de bloei verminderen en de groei belemmeren.

  Potentilla fruticosa 'Goldteppich' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodem. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is dus een goede keuze om biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het aantrekkelijk is voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgt het voor beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het draagt dus bij aan een gezondere en gevarieerdere tuin.

  Potentilla fruticosa 'Goldteppich' bloeit van juni tot september en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve struik in de tuin vanwege de mooie gele bloemen. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Potentilla fruticosa 'Goldteppich' heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Over het algemeen hebben planten met dichte bladeren en grote oppervlakten de neiging om geluid te absorberen. Het is mogelijk dat deze plant een kleine bijdrage levert aan het verminderen van geluid in de tuin.

 • Het beste moment om te snoeien is na de bloei in de zomer. Verwijder dode takken en knip de rest van de takken met een derde terug om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en luchtcirculatie krijgt.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het beste.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Potentilla fruticosa 'Goldteppich' gedijt het best in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Een bodem met een neutrale pH-waarde heeft de voorkeur. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Potentilla fruticosa 'Goldteppich' gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor in de border of als bodembedekker.

  Deze plant vraagt weinig speciale winterbescherming en kan over het algemeen goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorst begint, zodat deze goed gehydrateerd de winter in gaat. Eventueel kan een dikke laag mulch rond de plant helpen om de wortels te beschermen tegen vorst.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en plant deze in goed doorlatende grond. Snoei de plant jaarlijks na de bloei om de vorm compact te houden. Geef in drogere perioden extra water om uitdroging te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Een evenwichtige meststof met een laag stikstofgehalte is ideaal voor deze plant. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Voor deze plant is mulch een goede toevoeging, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik is en breng deze aan rond de basis van de plant. gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch.

  Tuinplanten gedijen het beste in neutrale tot lichtzure bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze planten. Zorg dus voor een goed uitgebalanceerde bodem om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Potentilla fruticosa 'Goldteppich', kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en roofmijten worden ingezet. Ook kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie en pyrethrum worden gebruikt. Een goede hygiëne in de tuin en regelmatig controleren op eventueel ongedierte kunnen ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Potentilla fruticosa 'Goldteppich' is een laagblijvende struik met grijsgroene bladeren en een compacte groeiwijze. Tijdens de zomermaanden bloeit deze plant met heldergele bloemen die een vrolijke uitstraling geven. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht op een goed doorlatende bodem. De 'Goldteppich' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Deze Potentilla trekt vlinders aan en is een prachtige toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.