Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' is een compacte struik met heldergroene bladeren en bloemen die meestal geel van kleur zijn, maar soms ook oranje of rood kunnen zijn. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan met zijn bloemen. Het is een winterharde en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zowel volle zon als lichte schaduw. 'Jackman's Variety' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Het is een mooie en veelzijdige plant die kleur en leven brengt in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde tuinplant die zijn groene bladeren behoudt, zelfs in de koudere maanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens langdurige vorstperiodes.

  Ja, Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed bestand is tegen droogte. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de bloei en helpt de plant gezond te houden.

  Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende licht en lucht om de plant gezond te houden. De plant kan goed gedijen in borders, rotstuinen of als solitaire plant in de tuin.

  Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' heeft gemiddeld eenmaal per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed uitdroogt tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Pas de watergift aan op basis van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond.

  Ja, Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivende insecten willen aantrekken.

  Ja, Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' is goed voor biodiversiteit doordat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde ecosystemen in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en bloeit gedurende ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze tuinplant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Ook kan een laag mulch rond de plant helpen om vocht vast te houden.

  Deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' heeft de eigenschap geluid te dempen. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een plant die geluidsoverlast kan verminderen in je tuin. Daarnaast heeft deze plant ook nog andere voordelen, zoals mooie bloemen en een gemakkelijke verzorging.

 • De plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en nieuwe groei aan te moedigen. Verwijder dode takken en snoei eventueel terug tot vlak boven de grond. Dun de struik uit indien nodig om luchtcirculatie te bevorderen.

  Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmel te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei.

  Deze plant houdt van goed doorlatende grond en groeit het beste in vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te verbeteren met organisch materiaal zoals compost.

  Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  In de winter kan het helpen om de basis van de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Ook is het mogelijk om de plant af te dekken met een vliesdoek of jutezak om vorstschade te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' heeft weinig onderhoud nodig. Snoei na de bloei om de plant compact te houden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een voeding met een hoog kaliumgehalte voor een goede bloei en kleur. Geef een keer per jaar organische mest in het voorjaar voor optimale groei. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Het is goed om deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar houd het weg van de stam.

  De Tuinplanten zoals Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze planten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van insecten en schimmels. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of het handmatig verwijderen van ongedierte kan helpen om de plant gezond te houden. Het is ook goed om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om problemen met ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Potentilla fruticosa 'Jackman's Variety' is een compacte struik met heldergroene bladeren en bloemen die meestal geel van kleur zijn, maar soms ook oranje of rood kunnen zijn. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan met zijn bloemen. Het is een winterharde en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zowel volle zon als lichte schaduw. 'Jackman's Variety' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Het is een mooie en veelzijdige plant die kleur en leven brengt in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.