Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' is een kleine struik die bloeit met opvallende helder gele bloemen. De bloeiperiode loopt van juni tot september. De struik heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 50-70 cm hoog en breed. 'Katherine Dykes' gedijt goed in zonlicht en kan worden gebruikt als bodembedekker of in borders en rotstuinen. De plant is winterhard en vereist weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter. Het is dus een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tijdens periodes van strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of bladeren.

  Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze plant heeft weinig water en bemesting nodig en groeit goed in verschillende bodemsoorten. Het snoeien van de struik zorgt voor een compacte groei en bloei.

  Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' heeft ongeveer een ruimte nodig van 60 tot 80 centimeter in de breedte en hoogte. Het is belangrijk dat de plant genoeg ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen en bloeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant voor een optimale groei.

  Ja, Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze insecten aan te trekken.

  Ja, Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook beschutting bieden aan kleine dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Ze gedijen goed in zonnige gebieden en hebben voldoende licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede afwatering om uitdroging te voorkomen.

  Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege de mooie bloemen en bladeren. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege het bladoppervlak en de dichtheid van de plant. Het effect is echter minimaal in vergelijking met echte geluidsdempende planten. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor de tuin.

 • Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder oude, dode takken en snoei de plant terug tot ongeveer 15-30 centimeter van de grond. Door regelmatig te snoeien blijft de plant compact en mooi van vorm.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te drassig wordt. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het beste voor de plant.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een voedingsrijke potgrond zal de groei en bloei van de plant stimuleren.

  De Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. De plant kan ook groeien in arme grond, maar zal dan minder uitbundig bloeien.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en het liefst neutraal tot licht zuur van pH. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  Voor deze plant is winterbescherming aan te raden, vooral als de temperaturen onder de -10°C dalen. De plant kan worden beschermd door mulch aan de basis aan te brengen of door het gebruik van een speciale winterhoes. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorstschade om de gezondheid en bloei van de plant te behouden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en bloei te bevorderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen een gemiddelde tot lichte behoefte aan bemesting. Het is aanbevolen om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen en de plant regelmatig water te geven. Let op dat de plant niet te veel meststoffen krijgt, dit kan schade veroorzaken.

  Het is aan te raden om Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of boomschors als mulch. Breng de mulchlaag aan rond de basis van de plant, maar houd de stam vrij van mulch.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om een gezonde groei te bevorderen. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort.

  De Tuinplanten kunnen last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Om deze plaaginsecten te bestrijden kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet of kunnen ze met een milieuvriendelijke zeepoplossing worden behandeld. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is belangrijk voor een gezonde groei.

 • Omschrijving

  Potentilla fruticosa 'Katherine Dykes' is een kleine struik die bloeit met opvallende helder gele bloemen. De bloeiperiode loopt van juni tot september. De struik heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 50-70 cm hoog en breed. 'Katherine Dykes' gedijt goed in zonlicht en kan worden gebruikt als bodembedekker of in borders en rotstuinen. De plant is winterhard en vereist weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.