Potentilla fruticosa 'Klondike'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Klondike' is een struik die bekend staat om zijn prachtige bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De bloemen zijn heldergeel van kleur en trekken vlinders en bijen aan. De struik groeit compact en heeft een bossige groeiwijze. Potentilla fruticosa 'Klondike' gedijt het beste in de volle zon en is winterhard. Deze struik is een mooie aanvulling op elke tuin en kan zowel in borders als in potten en bakken worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Potentilla fruticosa 'Klondike' is geen groenblijvende plant. Het blad van deze plant verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei.

  De Tuinplanten zijn winterhard tot -25 graden Celsius.

  De Potentilla fruticosa 'Klondike' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Regelmatig snoeien en voldoende water geven is voldoende om de plant gezond te houden. De plant is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zal bloeien van de lente tot de herfst.

  Potentilla fruticosa 'Klondike' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat.

  De Potentilla fruticosa 'Klondike' groeit het beste in de volle zon. Het is een zonminnende plant en zal minder goed groeien in de schaduw. Als je de plant in de schaduw plaatst, kan dit leiden tot minder bloei en een minder compacte groeiwijze.

  Potentilla fruticosa 'Klondike' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldergele bloemen die veel nectar bevatten. Het is daarom een aantrekkelijke keuze voor tuinen die bijdragen aan de biodiversiteit. Planten zoals deze dragen bij aan het behoud van bestuivers in de natuur.

  Potentilla fruticosa 'Klondike' is gunstig voor biodiversiteit, omdat het nectar en stuifmeel levert voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt het schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren zoals insecten. Het helpt hierdoor bij het bevorderen van een gezonde tuin-ecosysteem.

  De Potentilla fruticosa 'Klondike' bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Het is aan te raden om de plant te planten op een plek waar hij minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt.

  Nee, de Potentilla fruticosa 'Klondike' is niet eetbaar. Het is geen plant die geschikt is voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in de tuin.

  Ja, de Potentilla fruticosa 'Klondike' heeft geluidsdempende eigenschappen en kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • Potentilla fruticosa 'Klondike' kan het beste gesnoeid worden in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder oude, dode of beschadigde takken om de vorm en vitaliteit van de plant te behouden. Snoei de plant tot ongeveer 10-15 cm boven de grond om de bloei te stimuleren en de compacte vorm te behouden.

  Potentilla fruticosa 'Klondike' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad te laten nat worden om schimmel te voorkomen.

  Potentilla fruticosa 'Klondike' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei van de plant. Controleer regelmatig of de potgrond niet uitdroogt, vooral tijdens warme periodes.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te drassig. Het toevoegen van compost kan de algehele bodemkwaliteit verbeteren.

  De Potentilla fruticosa 'Klondike' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Om de tuinplant goed te beschermen tegen de winter kunnen mulch of bladeren rond de basis worden gelegd. Daarnaast is het aan te raden om de plant te snoeien en terug te binden voordat de vorst begint. In strenge winters kan het helpen om de plant af te dekken met een doek of jute.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer winterhard. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar terug tot aan de grond. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof tijdens het groeiseizoen, zoals in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de bloeiperiode te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch rondom de plant helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulch zoals houtsnippers of compost om de voedingsstoffen in de grond te verrijken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De Potentilla fruticosa 'Klondike' gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad en structuur van de bodem verbeteren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals deze plant is het raadzaam om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op insecten. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep worden gebruikt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig te behandelen om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Potentilla fruticosa 'Klondike' is een struik die bekend staat om zijn prachtige bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De bloemen zijn heldergeel van kleur en trekken vlinders en bijen aan. De struik groeit compact en heeft een bossige groeiwijze. Potentilla fruticosa 'Klondike' gedijt het beste in de volle zon en is winterhard. Deze struik is een mooie aanvulling op elke tuin en kan zowel in borders als in potten en bakken worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.