Potentilla fruticosa 'Sunset'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Sunset' is een compacte en winterharde struik met een bossige groeiwijze. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een fijne textuur. In de zomer bloeit de plant met prachtige gele bloemen die een zonnige uitstraling geven. De bloemen trekken vlinders en bijen aan. 'Sunset' gedijt het beste in de volle zon en is gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Potentilla fruticosa 'Sunset' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende struik die in de winter zijn bladeren verliest. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn mooie bloemen en langdurige bloei.

  Potentilla fruticosa 'Sunset' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en kan prima overleven in ons klimaat. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig bescherming nodig heeft in de winter.

  Potentilla fruticosa 'Sunset' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei.

  Potentilla fruticosa 'Sunset' heeft de ruimte nodig om zich vrij uit te kunnen spreiden en groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten en obstakels om dit te faciliteren. Houd rekening met de uiteindelijke grootte en vorm van de plant bij het planten in de tuin.

  Potentilla fruticosa 'Sunset' groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Potentilla fruticosa 'Sunset' heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. Het is belangrijk om de plant niet te laten verdrinken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die meer biodiversiteit willen bevorderen. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn vaak kleurrijk en hebben een aantrekkelijke geur.

  Potentilla fruticosa 'Sunset' trekt bijen en vlinders aan dankzij de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor biodiversiteit. Het helpt om de diversiteit van planten en dieren in de tuin te vergroten.

  De Potentilla fruticosa 'Sunset' bloeit meestal van juni tot augustus en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Potentilla fruticosa 'Sunset' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie in de tuin.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in tuinen vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Potentilla fruticosa 'Sunset' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Potentilla fruticosa 'Sunset' kan het beste na de bloei worden gesnoeid, in het najaar of in het vroege voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de overgebleven takken terug tot ongeveer een derde van hun lengte. Overmatig snoeien kan leiden tot minder bloei het volgende seizoen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren om ziekten te voorkomen.

  Potentilla fruticosa 'Sunset' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtigheid, maar ook dat overtollig water goed kan weglopen. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor deze plantensoort.

  Potentilla fruticosa 'Sunset' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. De plant verdraagt droogte en is geschikt voor zowel borders als rotstuinen. Het is een winterharde tuinplant die weinig onderhoud nodig heeft.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Ook kan een beschermende doek of vliesdoek worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Voor extra bescherming kunnen de takken samengebonden worden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond goed te laten drogen tussen elke gietbeurt. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Voor de bemesting van de plant is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Een meststof met een hoog fosforgehalte kan de bloei bevorderen. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om schade te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen, dit helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organische mulch zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag elk jaar voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Tuinplanten zoals Potentilla fruticosa 'Sunset' groeien het beste in een bodem met een neutrale tot zure pH waarde. Dit betekent een zuurgraad tussen de 5.5 en 7.0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Een veilige en effectieve manier om ongedierte te bestrijden is door natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, in de tuin te introduceren. Daarnaast kan ook het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen helpen om ongedierte te bestrijden zonder schade aan te richten aan de tuinplanten.

 • Omschrijving

  Potentilla fruticosa 'Sunset' is een compacte en winterharde struik met een bossige groeiwijze. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een fijne textuur. In de zomer bloeit de plant met prachtige gele bloemen die een zonnige uitstraling geven. De bloemen trekken vlinders en bijen aan. 'Sunset' gedijt het beste in de volle zon en is gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.