Potentilla fruticosa 'Tilford Cream'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' is een struik die bekend staat om zijn mooie, crèmekleurige bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De struik heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-80 cm. Het blad is groen van kleur en geveerd van vorm. Deze plant gedijt goed in de volle zon en is goed bestand tegen droge omstandigheden. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Tuinplanten. Het is raadzaam om de plant tijdens strenge vorstperiodes extra bescherming te geven.

  De Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' is een makkelijk te onderhouden plant. Ze vereisen weinig speciale zorg en kunnen gedijen in verschillende bodemsoorten en groeiomstandigheden. Regelmatig snoeien kan de groei en bloei bevorderen.

  Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' heeft minimaal een ruimte nodig van 50 bij 50 cm. De struik kan het best groeien in goed doorlatende grond en in de volle zon. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen andere planten zodat de Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' voldoende lucht en zonlicht krijgt.

  De Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloeien en groeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de zomer kan vaker water geven nodig zijn dan in de winter.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de nectarrijke bloemen. Het is daarom een mooie toevoeging aan je tuin als je deze insecten wilt helpen.

  Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' is een aantrekkelijke plant voor tuinen en trekt vlinders en bijen aan. Door de bloemen en het blad biedt de plant voedsel en schuilgelegenheid voor kleine dieren. Het kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloei kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en makkelijk te verzorgen tuinplant. Het liefst staat hij op een zonnige plek.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor voedselconsumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek worden geteeld voor consumptie.

  De Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' heeft een beperkte geluidsdempende werking. Het is daarom niet de meest geschikte plant als je op zoek bent naar geluidsdemping in de tuin. Er zijn andere planten die daar beter voor geschikt zijn.

 • Snoei deze plant in het voorjaar direct na de bloei om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder oud hout en dun de struik uit om de lucht- en lichtcirculatie te verbeteren. Knip de takken tot ongeveer 10-15 cm boven de grond af.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en waterretentie in de potgrond om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Het regelmatig vervangen of aanvullen van de potgrond kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en voedzame bodems. Het is belangrijk dat de bodem een gemiddelde tot lage zuurgraad heeft en voldoende organisch materiaal bevat. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 7 ligt voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen koude wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis te leggen. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de grond bevriest om uitdroging te voorkomen. Bij strenge vorst kunnen extra beschermende materialen zoals vliesdoek worden gebruikt om de plant te beschermen.

  De Tuinplanten heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Snoei indien nodig in het voorjaar om de groei te bevorderen en dood hout te verwijderen. Regelmatig water geven tijdens droge periodes helpt de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' hebben behoefte aan een evenwichtige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte voor een goede bloei en groei. Overbemesting kan leiden tot een verminderde bloeikwaliteit en negatieve gevolgen voor de plant.

  Mulchen is belangrijk voor de groei en gezondheid van tuinplanten. Het helpt de grond vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en temperatuurschommelingen te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch.

  Deze plant prefereert een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Een te hoge zuurgraad kan problemen veroorzaken zoals voedingstekorten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventueel ongedierte en deze handmatig te verwijderen. Het is ook raadzaam om de plant te voorzien van voldoende licht, water en voeding om de weerstand te verhogen.

 • Omschrijving

  De Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' is een struik die bekend staat om zijn mooie, crèmekleurige bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De struik heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-80 cm. Het blad is groen van kleur en geveerd van vorm. Deze plant gedijt goed in de volle zon en is goed bestand tegen droge omstandigheden. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.