Prostanthera cuneata

Prostanthera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prostanthera cuneata is een aromatische struik die afkomstig is uit Australië. De plant heeft smalle, lancetvormige bladeren die een zilverachtige tint hebben aan de onderkant. In de zomer bloeit de Prostanthera cuneata met kleine, buisvormige witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Prostanthera cuneata is groenblijvend. De bladeren blijven het hele jaar door groen, wat zorgt voor een mooi en constant uiterlijk in de tuin. Dit maakt de plant ideaal voor het toevoegen van structuur en kleur in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld een mulchlaag of vliesdoek.

  "Deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke eisen. Zolang hij voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij gedijen in de tuin. Regelmatig snoeien kan de groei en bloei bevorderen."

  De plant heeft minimaal een ruimte van ongeveer 60cm tot 1 meter in de breedte nodig. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de plant vrij te laten groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten waar hij genoeg ruimte heeft om te gedijen.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kunnen bloemen minder bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Tuinplanten zoals Prostanthera cuneata hebben over het algemeen een gematigde hoeveelheid water nodig en moeten regelmatig gecontroleerd worden op vochtigheid. Het is aanbevolen om de plant één keer per week water te geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg er altijd voor dat de grond niet te drassig wordt.

  Ja, deze plant is bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de aantrekkelijke bloemen die rijk zijn aan nectar. Deze eigenschap maakt het een waardevolle toevoeging aan tuinen die bijdragen aan de biodiversiteit en het ecosysteem ondersteunen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten, zoals bijen en vlinders, aantrekt met zijn geurige bloemen en nectar. Daarnaast biedt het onderdak en voedsel voor verschillende soorten vogels. Het draagt dus bij aan het bevorderen van de diversiteit aan dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloei kan tot ongeveer vier weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen harde wind.

  Ja, de blaadjes van deze plant hebben een pepermuntachtige smaak en kunnen worden gebruikt als smaakmaker in gerechten. Echter, het wordt niet aangeraden om deze plant in grote hoeveelheden te consumeren. Het is beter om voorzichtig te zijn en kleine hoeveelheden te gebruiken voor culinaire doeleinden.

  "Tuinplanten in het algemeen hebben niet de eigenschap om geluid te dempen."

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel lichtjes terug om de compactheid te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef water bij de wortels en niet op de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Prostanthera cuneata heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Zorg ervoor dat de potgrond een licht zure pH-waarde heeft. Gebruik een mengsel dat geschikt is voor tuinplanten om de optimale groei te bevorderen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot zure pH heeft. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin en prefereert goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind, vooral in koudere klimaten. Het is raadzaam om de plant te planten op een plek waar de wortels niet te langdurig nat blijven.

  Het is aan te raden om deze plant te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant naar een beschutte plek te verplaatsen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht voor optimale groei.

  Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om Tuinplantenmest te gebruiken in het vroege voorjaar. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Het kan organisch materiaal zijn zoals bladeren, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze plant groeit, moet lichtzuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde van tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook kunt u regelmatig controleren op ongedierte en deze handmatig verwijderen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water en voedingsstoffen te geven, zodat deze beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  Prostanthera cuneata is een aromatische struik die afkomstig is uit Australië. De plant heeft smalle, lancetvormige bladeren die een zilverachtige tint hebben aan de onderkant. In de zomer bloeit de Prostanthera cuneata met kleine, buisvormige witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.