Prunus cerasifera 'Pissardii'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus cerasifera 'Pissardii', ook wel bekend als de Kerspruim of Myrobalan pruim, is een prachtige sierboom met een opvallende dieppaarse bladkleur. In het voorjaar bloeit deze boom met trossen roze bloemen die bijen en vlinders aantrekken. De vruchten die in de herfst verschijnen zijn klein en roodachtig zwart van kleur. Deze boom gedijt het best in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie en kan goed worden toegepast als solitaire boom in de tuin of als opvallende straatboom. Het blad van de Prunus cerasifera 'Pissardii' verkleurt in de herfst naar oranje en rood, wat zorgt voor een prachtig kleurenspektakel in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Prunus cerasifera 'Pissardii' is niet groenblijvend. Het blad van deze plant verandert van kleur gedurende het jaar. In de winter verliest de plant zijn blad.

  Prunus cerasifera 'Pissardii' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in koudere temperaturen tijdens de winter. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de groei en gezondheid te bevorderen. Ook is het aan te raden om de grond af en toe te bemesten.

  Prunus cerasifera 'Pissardii' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant voldoende ruimte heeft om te kunnen uitgroeien. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant en plant deze op voldoende afstand van andere beplanting.

  Prunus cerasifera 'Pissardii' doet het goed in de volle zon tot halfschaduw, maar groeit minder goed in de schaduw. Het liefst staat deze plant op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om voldoende zonlicht te bieden voor een optimale groei en bloei.

  Prunus cerasifera 'Pissardii' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Houd de grond goed in de gaten en pas de watergift hierop aan.

  Ja, Prunus cerasifera 'Pissardii' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar die het produceert. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuiving.

  Ja, de Prunus cerasifera 'Pissardii' is goed voor de biodiversiteit, omdat het bloemen heeft die insecten aantrekken en zaden produceert die vogels voeden. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren en draagt bij aan een gevarieerde plantenpopulatie in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme en droge periodes.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is vooral gekweekt vanwege de decoratieve paarse bladeren en roze bloesems. Het wordt niet aanbevolen om de vruchten van deze plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en takken die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, het effect is beperkt en hangt ook af van de dichtheid en grootte van de plant. Over het algemeen zijn grotere planten met dicht bladerdek effectiever in het dempen van geluid.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het late voorjaar of de vroege zomer om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik indien nodig uit om licht en lucht door te laten. Knip takken terug tot net boven een naar buiten gericht oog of knop.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef water bij voorkeur 's ochtends of 's avonds om verdamping te minimaliseren.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bemest met geschikte voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur potgrond die speciaal is samengesteld voor Tuinplanten.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een goed doorlatende, vochtige bodem met een neutrale tot licht zure pH. Ze groeien het beste in een bodem die rijk is aan organisch materiaal en goed bemest is. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, want dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Prunus cerasifera 'Pissardii' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant kan echter ook in halfschaduw groeien. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan je de plant beschermen met een vliesdoek of speciale winterbescherming. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de koude periode begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Zorg voor voldoende water en voeding in het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode takken en snoei in de winter voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid bij tuinplanten. Het aanbrengen van een laag mulch rond de basis van de plant kan helpen bij het behoud van een gezonde groei. Kies organische mulch zoals compost of boomschors voor het beste resultaat.

  Prunus cerasifera 'Pissardii' gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Zuurdere grond kan de groei van de plant bevorderen, terwijl te alkalische bodem problemen kan veroorzaken. Het is aanbevolen om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  De Prunus cerasifera 'Pissardii' kan last hebben van bladluis en spint. Deze plagen kunnen bestreden worden met behulp van insecticiden of door regelmatig te besproeien met water om de plagen weg te spoelen. Zorg daarnaast voor een goede beluchting en voorkom dat de plant te nat wordt om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Prunus cerasifera 'Pissardii', ook wel bekend als de Kerspruim of Myrobalan pruim, is een prachtige sierboom met een opvallende dieppaarse bladkleur. In het voorjaar bloeit deze boom met trossen roze bloemen die bijen en vlinders aantrekken. De vruchten die in de herfst verschijnen zijn klein en roodachtig zwart van kleur. Deze boom gedijt het best in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie en kan goed worden toegepast als solitaire boom in de tuin of als opvallende straatboom. Het blad van de Prunus cerasifera 'Pissardii' verkleurt in de herfst naar oranje en rood, wat zorgt voor een prachtig kleurenspektakel in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.