Prunus glandulosa 'Alba Plena'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus glandulosa 'Alba Plena' is een prachtige sierheester met dubbele witte bloemen in het voorjaar. De bloemen geven een heerlijke geur af en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Na de bloei verschijnen kleine donkere vruchtjes aan de plant. Prunus glandulosa 'Alba Plena' gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de herfst en blijft gedurende de winter kaal. Het is een bladverliezende struik.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder -10 graden Celsius. De plant kan goed tegen vorst maar kan schade oplopen bij extreem koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien indien nodig. Daarnaast kan het bevorderlijk zijn om de plant af en toe te bemesten.

  De Prunus glandulosa 'Alba Plena' heeft een ruimte nodig van ongeveer 1,5 meter in de breedte en ongeveer 1,5 meter in de hoogte. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om zich volledig te kunnen ontwikkelen en goed te kunnen groeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Prunus glandulosa 'Alba Plena' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in gedeeltelijke schaduw staan. In de schaduw kan de bloei minder uitbundig zijn en kan de groei wat langzamer verlopen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei.

  De Prunus glandulosa 'Alba Plena' heeft gemiddeld twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Water geven in de ochtend of avond is het beste om verdamping te minimaliseren.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectar en bloemen die ze produceert. Het is een favoriet onder tuinplanten vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats of voedselbron voor kleine dieren. Het aanplanten van verschillende soorten planten, waaronder deze, kan de diversiteit aan flora en fauna vergroten.

  Deze plant bloeit van maart tot mei en de bloei duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen extreme warmte.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is geen eetbare plant. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Veel tuinplanten hebben een beperkt geluidsdempend effect, maar kunnen lawaai niet volledig elimineren. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verzachten in de tuin, maar het is geen garantie voor volledige stilte. Over het algemeen is de mate van geluidsdemping afhankelijk van de dichtheid en hoogte van de beplanting.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip takken die elkaar kruisen weg. Snoei niet in de winter, om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is om de wortels voldoende ademruimte te geven. Gebruik eventueel een mix van potgrond en compost voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en liefst een neutrale tot licht zure pH hebben. Zorg voor een vruchtbare en vochthoudende bodem voor een gezonde groei en bloei van de plant. Bemest de grond regelmatig met organische meststoffen voor een optimale ontwikkeling.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind. Vermijd plekken waar water blijft staan, zoals laaggelegen gebieden.

  Tuinplanten zoals deze kunnen in de winter baat hebben bij extra bescherming. Dit kan bijvoorbeeld door mulch aan de voet toe te voegen of door een beschermende doek te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de wortels te nat blijven.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken regelmatig en verwijder onkruid rond de plant. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei en bloei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om jaarlijks te bemesten in het voorjaar of het najaar. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus gebruik de juiste hoeveelheid volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch is een laag organisch materiaal die aangebracht wordt op de grond rondom planten. Het beschermt de wortels tegen vorst, houdt vocht vast en voorkomt onkruidgroei. Bij het aanbrengen van mulch moet erop gelet worden dat de stam van de plant vrij blijft van mulch om rotting te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant is het goed om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op eventuele plagen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen bij de bestrijding van ongedierte. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door te zorgen voor voldoende water en voedingsstoffen.

 • Omschrijving

  Prunus glandulosa 'Alba Plena' is een prachtige sierheester met dubbele witte bloemen in het voorjaar. De bloemen geven een heerlijke geur af en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Na de bloei verschijnen kleine donkere vruchtjes aan de plant. Prunus glandulosa 'Alba Plena' gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.