Prunus 'Spire'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus 'Spire' is een zuilvormige fruitboom met een compacte groeiwijze en opgaande takken. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur, wat zorgt voor een mooie en volle uitstraling. In het voorjaar bloeit de Prunus 'Spire' met witte bloesems die de boom een sierlijke uitstraling geven. In de zomer verschijnen er kleine rode vruchten aan de boom die eetbaar zijn en gebruikt kunnen worden in jams en desserts. De Prunus 'Spire' staat het liefst op een zonnige plek in goed doorlatende grond en kan een hoogte bereiken van zo'n 3 tot 4 meter.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad zal in de herfst van de plant vallen. De Prunus 'Spire' is dus een bladverliezende plant.

  "Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Bij lagere temperaturen kan het nodig zijn om bescherming te bieden, zoals mulch of fleece."

  De Prunus 'Spire' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Regelmatig snoeien en water geven in droge periodes is voldoende om de plant gezond te houden. De plant gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig.

  Prunus 'Spire' heeft ruimte nodig om tot zijn volle hoogte en breedte te groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat hij niet overwoekerd raakt. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten ervan.

  De Prunus 'Spire' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei langzamer verlopen en kunnen er minder bloemen en vruchten worden gevormd. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Tuinplant 'Prunus 'Spire'' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en geur. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bloemen produceert die insecten aantrekken en zo bijdragen aan de bestuiving. Daarnaast biedt de plant schuilmogelijkheden voor kleine dieren en vogels. Het zorgt zo voor een gevarieerde en levendige tuin.

  De plant bloeit in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats met voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke plant die goed kan groeien en bloeien in zonnige omstandigheden.

  De Prunus 'Spire' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloesems en bladeren. Eetbaarheid van de plant wordt niet aanbevolen.

  Ja, de Prunus 'Spire' heeft bladeren en takken die geluidsgolven absorberen en deels dempen. Door de dichte begroeiing biedt de plant ook enige bescherming tegen geluidsoverlast. Echter, het effect is beperkt in vergelijking met bijvoorbeeld een geluidsscherm.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om jaarlijks te snoeien. Verwijder dode of beschadigde takken in de wintermaanden en dun de plant uit om lucht en licht door te laten. Snoei na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te vochtig wordt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Prunus 'Spire' heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven groeien. Het liefst een grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De bodemkwaliteit waarin de Tuinplanten gedijen, moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Het is belangrijk dat de bodem goed vochtig blijft, maar niet te nat. Een bodem met voldoende organisch materiaal en voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. Een beschutte standplaats is ideaal om de plant te beschermen tegen harde wind. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladafval rond de basis aan te brengen. Ook kan een beschermende doek of fleece worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft niet veel onderhoud nodig, maar regelmatig water geven is belangrijk, vooral in droge periodes. Het is ook goed om de plant na de bloei licht te snoeien om de vorm te behouden. Geef in het voorjaar wat meststoffen om de groei te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt rondom de plant.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen met compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Mulch beschermt de wortels tegen vorst in de winter en houdt de grond koel in de zomer. Let erop dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt opgehoopt om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten Thrives in zure grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het toevoegen van zure meststoffen kan helpen om de pH-waarde van de bodem te verlagen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplanten is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op luizen, spint en bladluizen. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is het gebruik van een biologisch insecticide of het inzetten van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes. Het is ook belangrijk om de plant gezond en vitaal te houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Prunus 'Spire' is een zuilvormige fruitboom met een compacte groeiwijze en opgaande takken. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur, wat zorgt voor een mooie en volle uitstraling. In het voorjaar bloeit de Prunus 'Spire' met witte bloesems die de boom een sierlijke uitstraling geven. In de zomer verschijnen er kleine rode vruchten aan de boom die eetbaar zijn en gebruikt kunnen worden in jams en desserts. De Prunus 'Spire' staat het liefst op een zonnige plek in goed doorlatende grond en kan een hoogte bereiken van zo'n 3 tot 4 meter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.