Prunus incisa

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus incisa, ook bekend als Fuji-kers of sierkers, is een kleine, decoratieve boom die behoort tot de familie Rosaceae. De boom heeft een opvallende bloei in het voorjaar met roze of witte bloemen die een zoete geur verspreiden. De bladeren van Prunus incisa zijn ovaalvormig en groen van kleur, waardoor de boom een aantrekkelijk uiterlijk heeft, zelfs wanneer hij niet bloeit. Deze prachtige boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 5-6 meter en gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en een zonnige standplaats. Prunus incisa is een populaire keuze voor tuinen en parken vanwege zijn mooie bloemen en het feit dat hij relatief gemakkelijk te onderhouden is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.合

  Ja, de Prunus incisa is een makkelijk te onderhouden plant die weinig speciale zorg nodig heeft. Zolang de plant op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt, zal hij goed groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om zijn vorm te behouden.

  Een Prunus incisa heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor de wortels om te kunnen groeien. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei beperkt worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Zorg dus voor voldoende licht voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Prunus incisa hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door de plant 2-3 keer per week water te geven. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en kleurrijke verschijning. Het is een populaire keuze voor tuinen die biodiversiteit willen stimuleren en bestuivers aantrekken. Het helpt bij het bevorderen van de bestuiving en het behoud van een gezonde ecologische balans in de tuin.

  Ja, planten uit de Prunus familie zijn goed voor de biodiversiteit omdat ze nectar en stuifmeel leveren aan bestuivende insecten. Daarnaast bieden ze voedsel en schuilplaatsen voor vogels en kleine dieren. Het planten van deze soorten kan helpen om de biodiversiteit in de tuin te vergroten.

  Het bloeit in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg voor een goede bodemstructuur en drainage om de plant gezond te houden.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar, maar worden meestal niet door mensen gegeten vanwege een bittere smaak. Het wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve waarde in de tuin. Het is belangrijk om te weten dat niet alle delen van de plant veilig zijn om te consumeren.

  Ja, de hagen van de plant kunnen geluidsdempend zijn door hun dichte bladerdek. Het kan helpen om geluiden te absorberen en te verminderen. Het effect hangt af van de dichtheid en hoogte van de beplanting.

 • Snoei deze plant na de bloei om een mooie vorm te behouden en om de plant gezond te houden. Verwijder dode of zieke takken en dun de plant uit om lucht en licht door te laten. Snoei niet te rigoureus, dit kan de bloei beïnvloeden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Controleer regelmatig de grond en pas de watergift indien nodig aan.

  Potgrond met een goede waterdoorlatendheid is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en goed vocht vasthoudt. Een mengsel van potgrond en grof zand kan de drainage verbeteren.

  Prunus incisa heeft voorkeur voor een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot zure pH-waarde heeft. Vermijd zware kleigrond en kalkrijke bodems.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Voorkom te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Voor winterbescherming van de Tuinplanten, is het aan te raden om mulch rond de basis van de plant aan te brengen en de plant in te pakken met een speciale winterhoes. Ook kan het helpen om de plant dicht bij een muur te planten voor extra bescherming tegen vorst.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te snoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en geef de plant voldoende water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor bloeiende planten.

  Voor tuinplanten zoals Prunus incisa is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de groei te stimuleren. Gebruik een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding en eventueel extra kalium voor meer bloei. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch is een goede optie voor Tuinplanten zoals deze om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodem te voeden. Het wordt aanbevolen om organisch mulch te gebruiken, zoals houtsnippers of compost. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam wordt aangebracht.

  De Prunus incisa gedijt goed in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is van belang om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Het gebruik van organische meststoffen kan helpen om de pH-waarde op peil te houden.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, spint of rupsen. Besproei de plant met water om de aanwezige beestjes weg te spoelen en gebruik eventueel biologische bestrijdingsmiddelen. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht om de gezondheid van de plant te bevorderen en plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Prunus incisa, ook bekend als Fuji-kers of sierkers, is een kleine, decoratieve boom die behoort tot de familie Rosaceae. De boom heeft een opvallende bloei in het voorjaar met roze of witte bloemen die een zoete geur verspreiden. De bladeren van Prunus incisa zijn ovaalvormig en groen van kleur, waardoor de boom een aantrekkelijk uiterlijk heeft, zelfs wanneer hij niet bloeit. Deze prachtige boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 5-6 meter en gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en een zonnige standplaats. Prunus incisa is een populaire keuze voor tuinen en parken vanwege zijn mooie bloemen en het feit dat hij relatief gemakkelijk te onderhouden is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.