Prunus laurocerasus 'Angustifolia'

Prunus bladhoudend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus laurocerasus 'Angustifolia' er en stedsegrøn busk med smalle, lancetformede blade og en kompakt vækstform. Bladene har en skinnende mørkegrøn farve og en lysere underside. Om foråret producerer denne plante små hvide blomster, der efterfølges af sorte bær om efteråret. 'Angustifolia' trives godt i både sol og halvskygge og er et godt valg til at skabe hække eller som solitær plante i haven. Med sine iøjnefaldende blade og attraktive blomster er denne plante en værdifuld tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, du er stedsegrøn. Du bevarer dine blade hele året rundt. Du er et smukt tilskud til haven med dine grønne blade i alle sæsoner.

  Planten er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ekstra ved meget stærk frost. Det er en stærk plante, der er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde. Alt hvad du skal gøre er at give den regelmæssigt vand og om nødvendigt beskære den. Ellers kræver planten ikke meget pleje.

  Denne plante har brug for cirka 1 til 1,5 meter plads for at trives godt. Det er vigtigt, at planten kan få tilstrækkeligt med lys og luft. Sørg derfor for, at planten ikke står for tæt på andre planter.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en stærk og vinterhård plante, der trives godt i halvskygge til skyggefulde områder i haven. Sørg for, at jorden er veldrænet for optimal vækst.

  Planten skal vandes cirka 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejret. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Om sommeren kan det være nødvendigt at give vand oftere end om vinteren.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster. Det er et populært valg til haver på grund af tiltrækningen af bestøvere. Plantens blomstringsperiode giver en levende og farverig have.

  Prunus laurocerasus 'Angustifolia' bidrager ikke til biodiversiteten, da det er en eksotisk haveplante. Det er ikke en indfødt art og giver derfor ikke føde eller levesteder for indfødte planter og dyr. Det er derfor bedre at vælge indfødte plantearter, der faktisk bidrager til biodiversiteten.

  Planten blomstrer i april og maj måneder. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk og vinterhårdfør haveplante, der trives i solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand ved høje temperaturer.

  Nej, bladene og bærrene fra denne plante er giftige for mennesker og dyr, og er derfor ikke spiselige. Det frarådes at indtage dele af denne plante på grund af potentielle sundhedsrisici. Det er klogt ikke at bruge denne plante til forbrug.

  Ja, Prunus laurocerasus 'Angustifolia' har en lyddæmpende effekt takket være de tætte blade og det store mængde bladareal. Det kan hjælpe med at absorbere og reducere omgivende støj. Det er et godt valg, hvis du vil reducere støjgener i din have.

 • Prunus laurocerasus 'Angustifolia'-havenplanten skal bedst beskæres om foråret efter blomstringen. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og beskær planten til den ønskede form. Vær opmærksom på ikke at beskære for dybt for at undgå, at planten bliver skaldet i bunden.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet. Giv vand til rødderne og undgå at blade bliver våde for at forhindre sygdomme.

  Planten trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at tilføre planten næringsstoffer om foråret ved hjælp af gødning.

  Jordkvaliteten af haveplanter skal være godt drænet og helst neutral til let sur med en pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer og ikke er for våd for at undgå rodædelæggelse. En humusrig jord kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våd jord for at undgå rod rådne. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren kan det være en god idé at beskytte planten mod hård frost ved for eksempel at lægge en mulch omkring rødderne. Det kan også hjælpe at dække planten til med for eksempel fiberdug eller jute. Sørg for, at planten står på et beskyttet sted for at minimere risikoen for frostskader.

  Planten skal vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Beskær planten om foråret for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene efter behov.

  Havebrug har generelt brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Det anbefales at bruge organiske gødninger, der er specifikt sammensat til havebrug. Gød planten om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen.

  Mulch hjælper med at bevare fugt og undertrykker ukrudtvækst omkring planten. Det beskytter også rødderne mod kulde om vinteren. Det anbefales at bruge organisk materiale som mulch, såsom barkflis eller kompost.

  Prunus laurocerasus 'Angustifolia' trives bedst i en neutral til let alkalisk jord. En jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for denne haveplante. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere pH-værdien.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter kan der anvendes forskellige metoder, såsom brug af naturlige fjender, brug af specifikke sprøjtemidler eller regelmæssig kontrol og fjernelse af angrebne blade. Det er vigtigt at vælge den rette metode, der er effektiv mod det specifikke skadedyr, der angriber planten, for at undgå skader og bevare plantens sundhed. Vær opmærksom på tegn på skadedyr, såsom misfarvede blade, gnaveinsekter eller klæbrig udskillelse på bladene, og lav hurtigt en plan for at bekæmpe dem.

 • Beskrivelse

  Prunus laurocerasus 'Angustifolia' er en stedsegrøn busk med smalle, lancetformede blade og en kompakt vækstform. Bladene har en skinnende mørkegrøn farve og en lysere underside. Om foråret producerer denne plante små hvide blomster, der efterfølges af sorte bær om efteråret. 'Angustifolia' trives godt i både sol og halvskygge og er et godt valg til at skabe hække eller som solitær plante i haven. Med sine iøjnefaldende blade og attraktive blomster er denne plante en værdifuld tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.