Prunus laurocerasus 'Greenmantle'

Prunus bladhoudend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus laurocerasus 'Greenmantle' is een groenblijvende heester met glanzende, donkergroene bladeren die een opvallende, verticale groeiwijze hebben. De plant kan uitgroeien tot een compacte struik met een dichte bladstructuur, waardoor het een goede keuze is als haagplant. In het voorjaar produceert het kleine, witte bloemen die gevolgd worden door zwarte bessen in de zomer. 'Greenmantle' is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht tot halfschaduwrijke locaties en geschikt is voor diverse tuinstijlen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om tijdens strenge vorst de plant te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en herstellen.

  Ja, de Prunus laurocerasus 'Greenmantle' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist weinig snoeiwerk en gedijt goed in verschillende bodemsoorten. Zorg voor voldoende water en zonlicht om de plant gezond te houden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen, bij voorkeur een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich uit te kunnen breiden. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de grootte onder controle te houden.

  De Prunus laurocerasus 'Greenmantle' groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter gedijen in deze omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water om de groei te bevorderen. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan goed gedijen in schaduwrijke plekken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water staan. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Dit maakt het een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Prunus laurocerasus 'Greenmantle' biedt schuilplaats aan vogels en insecten, wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin. De bloemen trekken bijen en vlinders aan, waardoor de plant een positieve bijdrage levert aan de lokale insectenpopulatie. Daarnaast draagt de plant bij aan de afbraak van organisch materiaal, wat de bodemgezondheid bevordert.

  De Prunus laurocerasus 'Greenmantle' bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de bladeren, zaden en takken van de Prunus laurocerasus 'Greenmantle' zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten. Het is geen eetbare plant.

  Ja, Prunus laurocerasus 'Greenmantle' is geluidsdempend vanwege de dichte groei en het groene bladerdek. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in een tuinomgeving.

 • Voor een mooie vorm en gezonde groei is het aan te raden om Prunus laurocerasus 'Greenmantle' jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken om de plant vitaal te houden.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Geschikte potgrond voor deze plant is een luchtige en vochthoudende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is, zodat overtollig water makkelijk kan weglopen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen winterbescherming nodig, omdat ze winterhard zijn. Eventueel kan je de plant beschermen tegen strenge vorst door mulch rond de voet aan te brengen. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om een organische meststof te gebruiken, zoals compost of koemest. Bemest de plant in het voorjaar voordat de groeiperiode begint en herhaal dit eventueel in de zomer. Gebruik een meststof met een uitgebalanceerde NPK-verhouding om de plant gezond en sterk te houden.

  Het is belangrijk om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch mulch zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  De Prunus laurocerasus 'Greenmantle' prefereert een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te optimaliseren. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de juiste zuurgraad te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Prunus laurocerasus 'Greenmantle', kan je gebruik maken van natuurlijke middelen zoals brandnetelgier of knoflookspray. Ook kan je preventief werken door de planten regelmatig te controleren op eventuele plagen en deze op tijd te bestrijden. Het is belangrijk om te voorkomen dat de planten te kwetsbaar worden voor ongedierte.

 • Omschrijving

  Prunus laurocerasus 'Greenmantle' is een groenblijvende heester met glanzende, donkergroene bladeren die een opvallende, verticale groeiwijze hebben. De plant kan uitgroeien tot een compacte struik met een dichte bladstructuur, waardoor het een goede keuze is als haagplant. In het voorjaar produceert het kleine, witte bloemen die gevolgd worden door zwarte bessen in de zomer. 'Greenmantle' is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht tot halfschaduwrijke locaties en geschikt is voor diverse tuinstijlen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.