Prunus laurocerasus 'Herbergii'

Prunus bladhoudend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus laurocerasus 'Herbergii' er en smuk stedsegrøn busk med skinnende, mørkegrønne blade. Denne plante producerer hvide blomster om foråret, som spreder en behagelig duft, og senere danner små, sorte bær. Busken vokser kompakt og busket og kan nå en højde på ca. 2-3 meter. Prunus laurocerasus 'Herbergii' trives godt både i sol og halvskygge og egner sig til brug som hækkeplante, enkeltstående i haven eller i en planteborder. Det er en let at vedligeholde plante, der har få problemer med sygdomme og skadedyr.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Det er en smuk tilføjelse til en have, der skal forblive grøn året rundt.

  "Prunus laurocerasus 'Herbergii'" er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Denne plante kan derfor modstå temmelig lave temperaturer om vinteren. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost.

  Prunus laurocerasus 'Herbergii' er en nem at vedligeholde havplante. Den kræver lidt pleje og er godt rustet til forskellige vækstforhold. Regelmæssig beskæring fremmer sund vækst og blomstring af denne plante.

  Prunus laurocerasus 'Herbergii' har brug for cirka 1 til 1,5 meter plads for at vokse godt og udvikle sig. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan forgrene sig ordentligt og forblive sund. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft.

  Ja, Prunus laurocerasus 'Herbergii' trives godt i skygge. Det er en stærk plante, som trives godt under mindre solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig fugt og næringsstoffer for optimal vækst.

  Prunus laurocerasus 'Herbergii' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne bliver for våde. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand, især på varme sommerdage.

  Ja, denne plante er kendt for at være attraktiv for sommerfugle og bier på grund af nektaren, der produceres af blomsterne. Det kan bestemt hjælpe med at tiltrække disse bestøvere til din have.

  Prunus laurocerasus 'Herbergii' har lidt tilføjet værdi for biodiversitet på grund af dens ikke-indfødte oprindelse og begrænsede økologiske værdi for dyr i haven. For at fremme biodiversitet kan andre indfødte plantearter overvejes, der tilbyder mere føde og skjul til lokalt dyreliv. Det er vigtigt at vælge en varieret beplantning, der tiltrækker forskellige typer insekter, fugle og andre dyr.

  Planten blomstrer i april og maj månederne. Blomstringen kan vare ca. 2 til 3 uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol og trives også godt i halvskygge. Det er en stærk og ret nem plante at vedligeholde i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig vand, især i tørre perioder.

  Nej, bladene og bærrene fra denne plante er giftige og ikke egnet til indtagelse. Det er vigtigt ikke at spise denne plante på grund af mulige skadelige virkninger på helbredet. Den bør kun bruges til dekorative formål i haven.

  Ja, Prunus laurocerasus 'Herbergii' har en støjreducerende effekt takket være sit tætte bladtag. Det kan hjælpe med at absorbere og reducere støj. Dette gør planten ideel til at skabe et roligt og stille miljø i haven.

 • Prunus laurocerasus 'Herbergii' kan beskæres om foråret for at bevare formen og stimulere væksten. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær busken til den ønskede højde. Skær aldrig for dybt ned i det gamle træ, da dette kan hæmme væksten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under varme tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at undgå at lade planten tørre ud mellem vandingerne.

  Haveplanter som "Prunus laurocerasus 'Herbergii'" har brug for pottemuld med god dræning for at kunne vokse sundt. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at udskifte pottemulden regelmæssigt for at holde planten sund.

  Prunus laurocerasus 'Herbergii' trives bedst i fugtig og veldrænet jord. Denne plante vokser godt både i sur og kalkholdig jord. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst.

  Prunus laurocerasus 'Herbergii' trives bedst i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Denne plante er velegnet til både en beskyttet og en blæsende placering.

  Haveplanter som "Prunus laurocerasus 'Herbergii'" kan have gavn af ekstra vinterbeskyttelse, især under strenge frostperioder. Det anbefales at dække planten med for eksempel et lag organisk materiale, såsom blade eller halm. Sørg også for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå rodædelæggelse.

  Planten skal beskæres to gange om året for at bevare dens form og forhindre den i at blive for stor. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede grene. Sørg for at give planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødskning med organisk gødning om foråret og sommeren. Brug en gødning specielt designet til blomstrende buske og følg anvisningerne på emballagen. Undgå at overdosere for at undgå skade på planten.

  For at beskytte plantens rødder mod ekstreme temperaturer og fugttab, anbefales det at lægge et lag muld omkring basen. Muld giver også en langsom frigivelse af næringsstoffer og forhindrer ukrudtsvækst. Vælg organisk materiale som træflis eller kompost for det bedste resultat.

  Prunus laurocerasus 'Herbergii' trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for denne plantesort. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den for optimal vækst og blomstring.

  Almindelige skadedyr i havenplanter som bladlus, spindemider og hvide fluer kan forhindres ved regelmæssigt at inspicere og om nødvendigt sprøjte med et miljøvenligt insektmiddel. Derudover er det vigtigt at pleje planten godt og sørge for en sund vækst, så den er bedre beskyttet mod eventuelle skadedyr. Det er også en god idé at søge professionel hjælp ved alvorlige skadedyrsproblemer.

 • Beskrivelse

  Prunus laurocerasus 'Herbergii' er en smuk stedsegrøn busk med skinnende, mørkegrønne blade. Denne plante producerer hvide blomster om foråret, som spreder en behagelig duft, og senere danner små, sorte bær. Busken vokser kompakt og busket og kan nå en højde på ca. 2-3 meter. Prunus laurocerasus 'Herbergii' trives godt både i sol og halvskygge og egner sig til brug som hækkeplante, enkeltstående i haven eller i en planteborder. Det er en let at vedligeholde plante, der har få problemer med sygdomme og skadedyr.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.