Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

Prunus bladhoudend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' er en kompakt og langsomt voksende kultivar af laurbærkirsebær, med en busket og opret vækst. Planten har skinnende, mørkegrønne blade og blomstrer om foråret med hvide blomster efterfulgt af små sorte bær. 'Otto Luyken' er en populær plante til at skabe hække på grund af dens tætte vækst og dekorative værdi af blomster og bær. Denne laurbærkirsebær er stedsegrøn og tåler beskæring godt, hvilket gør den velegnet til formelle hække eller som en enkeltstående busk i haven. Planten trives godt i solen til halvskygge og i humusrig, veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Det betyder, at den beholder sine blade hele året rundt. Den bevarer sin grønne farve, selv om vinteren.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost. Denne plante kan godt tåle kolde temperaturer.

  Ja, Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' er en let at vedligeholde plante. Den kræver lidt pleje og trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for en sund vækst.

  For denne plante anbefales det at holde ca. 1,5 til 2 meter plads omkring planten fri. På den måde har planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt. Sørg for, at der ikke plantes andre planter for tæt på for at undgå konkurrence om næringsstoffer.

  Planten trives godt under skyggefulde forhold og har ikke brug for direkte sollys. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkelig fugt og næringsstoffer i jorden for optimal vækst. Denne plante er et godt valg til skyggefulde haver.

  Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' har brug for vand en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne. I tørre perioder kan der gives vand oftere.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med de blomster, den producerer. Dette gør den til en værdifuld tilføjelse til en have, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Som en haveplante bidrager jeg til biodiversiteten i haven ved at tilbyde skjulesteder og redepladser til små dyr. Mine blomster tiltrækker bier og andre bestøvere, hvilket fremmer biodiversiteten i det nærliggende miljø. Fugle kan også fodre sig med mine bær.

  Planten blomstrer fra april til juni, og blomstringen varer ca. 2 til 3 uger.

  De Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' trives godt i fuld sol. De vokser bedst på en solrig placering. Planten kan også trives i skygge, men vil producere flere blomster og frugter i solen.

  Nej, bladene og bærrene fra denne plante er giftige for mennesker og dyr og er ikke egnet til forbrug. Det er vigtigt at huske dette, når man planter dem i haven eller nær kæledyr.

  Ja, Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' har egenskaben at dæmpe lyd på grund af sit tætte løvtag. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i det område, hvor planten står. Det gør den til et godt valg for at skabe en lydisoleret have.

 • Planten bør bedst beskæres efter blomstring, normalt i juni måned. Fjern døde, syge og beskadigede grene og beskær planten i den ønskede form. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at holde planten sund og smuk.

  Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmel dannelse.

  Planten har brug for en veldrænet pottejord, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottejorden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer ud. Omplant planten hvert par år for at forny jorden og fremme væksten.

  Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en neutral surhedsgrad. Sørg for en frugtbar jord rig på organisk materiale for optimal vækst og blomstring. Undgå tung lerjord og jordarter, der hurtigt tørrer ud.

  Stedet for denne plante skal være solrigt til halvskygge. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod stærk vind.

  Haveplanter som disse har generelt ikke brug for vinterbeskyttelse, da de er godt modstandsdygtige over for kolde temperaturer. Hvis vinteren er ekstrem streng, kan det dog hjælpe at beskytte rødderne med et lag muld eller blade. Det er dog vigtigt ikke at pakke planten helt ind, så den kan fortsætte med at trække vejret.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og tåler godt beskæring. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern nedfaldne blade og dødt træ for at holde planten sund.

  Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' har brug for årlig gødning om foråret med organisk gødning eller speciel gødning til prydbuske. Hold dig til den anbefalede dosis og undgå overgødning for at undgå skade på planten. En god gødning sikrer sund vækst og blomstring af planten.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykker ukrudt. Et lag mulch er gavnligt for planternes rødder og buske. At sprede mulch omkring planter er en god måde at pleje haven på.

  Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke indeholder stående vand. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for denne plante.

  Planten er følsomme over for bladlus, spindemider og larver. Brug naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse til biologisk bekæmpelse. Du kan også bruge en miljøvenlig sæbeopløsning til at fjerne insekterne.

 • Beskrivelse

  Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' er en kompakt og langsomt voksende kultivar af laurbærkirsebær, med en busket og opret vækst. Planten har skinnende, mørkegrønne blade og blomstrer om foråret med hvide blomster efterfulgt af små sorte bær. 'Otto Luyken' er en populær plante til at skabe hække på grund af dens tætte vækst og dekorative værdi af blomster og bær. Denne laurbærkirsebær er stedsegrøn og tåler beskæring godt, hvilket gør den velegnet til formelle hække eller som en enkeltstående busk i haven. Planten trives godt i solen til halvskygge og i humusrig, veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.