Prunus laurocerasus 'Reynvaanii'

Prunus bladhoudend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' is een compact groeiende laurier met glanzende, donkergroene bladeren en een opgaande groeiwijze. De plant wordt ongeveer 1,5 meter hoog en 1 meter breed en is goed winterhard. In het voorjaar bloeit de Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' met witte bloemen die gevolgd worden door zwarte bessen in de herfst. De plant gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en kan gebruikt worden als solitaire plant of haagplant. Deze lauriersoort is ook geschikt voor een kleine tuin vanwege zijn compacte formaat.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een goede keuze voor een tuinplant die het hele jaar door structuur biedt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus goed overleven in ons klimaat. Het is een sterke tuinplant die weinig bescherming nodig heeft tegen vorst.

  Ja, de Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig snoeien zorgt voor een mooie vorm en gezonde groei.

  De Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' heeft veel ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 1,5 meter ruimte heeft om te groeien en zich te vertakken. Plant de Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' niet te dicht bij andere planten, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt.

  De Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' groeit over het algemeen goed in de schaduw. Het is een sterke en robuuste plant die weinig zonlicht nodig heeft. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Controleren of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft, kan helpen bij het bepalen van de frequentie.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' trekt insecten aan en biedt beschutting aan kleine dieren. De plant draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor een divers ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit van april tot mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water tijdens droge periodes.

  Nee, de bladeren, bloemen en bessen van de Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' zijn giftig voor mens en dier en daarom niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om contact met de plant te vermijden en kinderen en huisdieren uit de buurt te houden.

  De Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' heeft dichte bladeren en kan geluid enigszins dempen. Deze eigenschap maakt deze plant geschikt voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • De Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of direct na de bloei. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei indien nodig ook de vorm bij zodat de plant mooi en compact blijft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor vochtige en goed doorlatende potgrond. Vermijd te zware en te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Regelmatig bemesten en voldoende water geven zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten zoals Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' moet goed doorlatend zijn en voldoende vochtig, maar niet te nat. Daarnaast verkiest deze plant een neutrale tot lichtzure bodem met een goede structuur. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Deze plant kan goed groeien in zowel zandgrond als kleigrond.

  Om de plant te beschermen tegen vorst tijdens de wintermaanden, is het aan te raden om de plant goed te mulchen met organisch materiaal. Dit helpt de wortels warm te houden en beschermt tegen extreme temperatuurschommelingen. Daarnaast is het verstandig om de plant in te pakken met een speciale winterscherm of vliesdoek.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, maar het is belangrijk om de oude, dode takken regelmatig te verwijderen. Geef de plant in droge periodes voldoende water en mest de plant in het voorjaar met organische meststof. Snoei de plant indien nodig na de bloei in de zomer.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan een jaarlijkse bemesting in het voorjaar met organische meststoffen. Zorg ervoor dat de bemesting de juiste voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant en het milieu.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulchen helpt ook bij het behouden van voedingsstoffen in de bodem en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Let op dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Deze plant heeft een voorkeur voor een gematigd zure bodem.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt. Daarnaast kunnen insectenplagen worden voorkomen door regelmatig de plant te controleren en aangetaste delen te verwijderen. Ook kan het helpen om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen en een goede beluchting.

 • Omschrijving

  Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' is een compact groeiende laurier met glanzende, donkergroene bladeren en een opgaande groeiwijze. De plant wordt ongeveer 1,5 meter hoog en 1 meter breed en is goed winterhard. In het voorjaar bloeit de Prunus laurocerasus 'Reynvaanii' met witte bloemen die gevolgd worden door zwarte bessen in de herfst. De plant gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en kan gebruikt worden als solitaire plant of haagplant. Deze lauriersoort is ook geschikt voor een kleine tuin vanwege zijn compacte formaat.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.