Prunus laurocerasus 'Rudolf Billeter'

Prunus bladhoudend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus laurocerasus 'Rudolf Billeter' is een soort laurierkers die bekend staat om zijn compacte groei en glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant kan uitgroeien tot een dichte haag of als solitaire struik worden geplant. In het voorjaar produceert de 'Rudolf Billeter' kleine witte bloemen die een subtiele geur afgeven. Na de bloei verschijnen er zwarte bessen die geliefd zijn bij vogels. Deze laurierkers is winterhard en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en parken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is groenblijvend en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een constant groen uiterlijk in de tuin. Als tuinplant kan deze plant het hele jaar door kleur en structuur toevoegen aan de tuin.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen verdragen tot -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude winters. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens extreme vorst.

  De Prunus laurocerasus 'Rudolf Billeter' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig aandacht nodig heeft. Het groeit goed op verschillende bodemsoorten en vereist slechts af en toe snoeien voor vormbehoud. Het is een sterke en gezonde tuinplant die weinig problemen zal opleveren.

  De Prunus laurocerasus 'Rudolf Billeter' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien. Zorg voor een plantlocatie waar de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Een ruime plantafstand tussen andere planten is aan te raden.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs goed gedijen in de halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten voor optimale groei. De plant kan goed als haagplant worden gebruikt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen kan je één tot twee keer per week water geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurige bloemen en nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die bedoeld zijn om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Planten die veel insecten aantrekken helpen het ecosysteem in balans te houden.

  Tuinplanten zoals Prunus laurocerasus 'Rudolf Billeter' dragen wel bij aan de biodiversiteit, maar in mindere mate dan inheemse planten. Het is belangrijk om ook inheemse plantensoorten te integreren in de tuin om de biodiversiteit te vergroten. De plant kan wel bijdragen aan de diversiteit van de tuin, maar heeft minder ondersteuning voor lokale fauna.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Na de bloei verschijnen er donkere bessen aan de plant.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt een zonnige standplaats prima. Hij zal het goed doen op een plek waar hij veel zonlicht ontvangt. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor mensen en dieren en daarom niet eetbaar. Het wordt afgeraden om delen van de plant in te nemen.

  Ja, deze plant heeft dichte groei en kan geluid dempen. Het blad absorbeert geluidsgolven en vermindert zo geluidsoverlast. Het is een goede keuze voor het creëren van een geluidsdichte omgeving in de tuin.

 • Deze plant dient jaarlijks na de bloei gesnoeid te worden om een compacte groei te bevorderen. Verwijder oude en beschadigde takken om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om te snoeien in het voorjaar of najaar.

  De Prunus laurocerasus 'Rudolf Billeter' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om de plant de hele dag te laten hydrateren.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer regelmatig voeding toe te voegen aan de potgrond.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en regelmatig wordt voorzien van voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met voldoende zonlicht en beschutting tegen harde wind. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge grond. De plant kan zowel in de volle grond als in een pot op het terras geplaatst worden.

  Tuinplanten die vorstgevoelig zijn, zoals deze soort, hebben winterbescherming nodig. Bedek de wortels met mulch en wikkel de plant in bij erg lage temperaturen. In strenge winterse omstandigheden kan een beschermende hoes of doek over de plant worden geplaatst.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Het is ook aan te raden om de grond rondom de plant te bemesten om de groei te bevorderen.

  De Tuinplanten in het algemeen hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Organische meststoffen zoals compost of speciale tuinmest voor bloeiende planten kunnen worden gebruikt. Overbemesting moet echter worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen met organisch materiaal, zoals bladeren of houtsnippers. Dit helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om wortelrot te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met kalk of zwavel. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei van planten belemmeren.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze plant kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op insectenplagen en indien nodig handmatig te verwijderen. Eventueel kun je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Prunus laurocerasus 'Rudolf Billeter' is een soort laurierkers die bekend staat om zijn compacte groei en glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant kan uitgroeien tot een dichte haag of als solitaire struik worden geplant. In het voorjaar produceert de 'Rudolf Billeter' kleine witte bloemen die een subtiele geur afgeven. Na de bloei verschijnen er zwarte bessen die geliefd zijn bij vogels. Deze laurierkers is winterhard en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en parken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.