Prunus mume 'Beni-chi-dori'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Prunus mume 'Beni-chi-dori' is een Japanse abrikozenboom met een opvallende schoonheid. Deze plant is bekend om zijn prachtige bloesems die in het vroege voorjaar verschijnen en een heerlijke geur verspreiden. De bloemen van deze soort hebben een dieprode kleur en zorgen voor een levendige toevoeging aan de tuin. De 'Beni-chi-dori' kan een middelgrote boom worden en gedijt het beste in zonnige en beschutte omgevingen. Deze plant is perfect voor tuiniers die op zoek zijn naar een sierlijke en aromatische toevoeging aan hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Prunus mume 'Beni-chi-dori' is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een bladverliezende plant die seizoensgebonden veranderingen ondergaat en in de lente nieuwe bladeren zal ontwikkelen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant bij strenge vorst te beschermen. Deze plant kan dus in de meeste Nederlandse tuinen worden gekweekt.

  Prunus mume 'Beni-chi-dori' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven. Snoei de plant indien nodig om de vorm en grootte te behouden.

  De Prunus mume 'Beni-chi-dori' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij niet belemmerd wordt in zijn groei. Zorg dus voor voldoende afstand tot andere planten en obstakels.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei mogelijk verminderen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige standplaats te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft wekelijks ongeveer 1-2 keer water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet te drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende water krijgt.

  De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke eigenschappen. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin voor bestuivers. Het kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Prunus mume 'Beni-chi-dori' is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen biedt voor bestuivende insecten en vogels aantrekt die zich voeden met de zaden. Het zorgt voor variatie in de tuin en kan zo bijdragen aan een gezonde en evenwichtige ecosystemen.

  De plant bloeit in de maanden februari en maart en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in de Japanse keuken om jam, conserven en azijn te maken. De smaak van de vruchten is zoet en licht zuur, vergelijkbaar met abrikozen. Het is belangrijk om enkel de vruchten te eten en de rest van de plant te vermijden, aangezien sommige delen giftig kunnen zijn.

  Ja, de plant heeft een dichte bladerdek dat geluid enigszins kan dempen. Echter, de geluidsdempende eigenschappen van deze plant zijn minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten. Over het algemeen hebben planten met dikkere bladeren en grotere oppervlakken betere geluidsdempende kwaliteiten.

 • De plant mag na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder oud en dood hout en dun de plant uit indien nodig. Snoei met scherp gereedschap en zorg voor een goede wondafsluiting.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas het water geven indien nodig aan.

  Voor de Prunus mume 'Beni-chi-dori' is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Geef de plant regelmatig water en bemesting voor een gezonde groei.

  De Prunus mume 'Beni-chi-dori' gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond. Een bodem met een licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de bodem gezond te houden.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en kies een plek met beschutting tegen harde wind. Deze plant kan ook goed gedijen in een pot of plantenbak op een balkon of terras.

  Om de plant te beschermen tegen vorst tijdens de winter, is het raadzaam om mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Het is ook belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Daarnaast kan de plant profiteren van bescherming tegen koude wind door bijvoorbeeld een windscherm te plaatsen.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om de vorm te behouden en oud hout te verwijderen. Verwijder regelmatig dode of zieke takken. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof in het voorjaar en nogmaals in de zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aanrichten, dus houd u aan de aanbevolen doseringen.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm dik rondom de plant, maar laat de stam vrij van mulch.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5.5 en 7.0. Een goed doorlatende bodem is ook belangrijk voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bodemverbeteraars.

  De plant kan last hebben van bladluizen, spint, wolluizen en schildluizen. Om deze insecten te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook regelmatig controleren op de aanwezigheid van ongedierte en indien nodig handmatig verwijderen kan helpen.

 • Omschrijving

  De Prunus mume 'Beni-chi-dori' is een Japanse abrikozenboom met een opvallende schoonheid. Deze plant is bekend om zijn prachtige bloesems die in het vroege voorjaar verschijnen en een heerlijke geur verspreiden. De bloemen van deze soort hebben een dieprode kleur en zorgen voor een levendige toevoeging aan de tuin. De 'Beni-chi-dori' kan een middelgrote boom worden en gedijt het beste in zonnige en beschutte omgevingen. Deze plant is perfect voor tuiniers die op zoek zijn naar een sierlijke en aromatische toevoeging aan hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.