Prunus persica 'Klara Mayer'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Prunus persica 'Klara Mayer' is een perzikboom die bekend staat om zijn zoete en sappige vruchten. Het is een zelfbestuivende boom die in het voorjaar prachtige roze bloesems produceert. De vruchten zijn middelgroot en hebben een heerlijke smaak. 'Klara Mayer' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze perzikboom is een mooie aanvulling op elke tuin en trekt ook vlinders en bijen aan vanwege de bloesems.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Prunus persica 'Klara Mayer' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en is in de winter kaal.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius en kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Veel tuiniers plaatsen bijvoorbeeld een winterhoes over de plant tijdens koude periodes.

  Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten. Snoeien kan helpen om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant is het aan te raden om minimaal 2 tot 3 meter ruimte vrij te houden om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Houd er rekening mee dat de takken zich ook kunnen uitstrekken, dus voldoende ruimte rondom de plant is belangrijk. Zorg voor een zonnige standplaats met goed doorlatende grond.

  Nee, de Prunus persica 'Klara Mayer' groeit het beste in volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en minder bloemen produceren.

  De Prunus persica 'Klara Mayer' heeft gemiddeld twee keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en uitdroging te voorkomen. Te veel water kan leiden tot wortelrot, dus controleer regelmatig de vochtigheid van de grond.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Het is een goede keuze om bijen en vlinders naar je tuin te lokken. De nectar van de bloemen trekt deze bestuivers aan.

  Peachtrees dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en het verschaffen van voedsel voor vogels. Ze zijn ook een bron van nectar voor bijen en vlinders. Het bladafval van de boom creëert een biologisch diverse omgeving voor kleine bodemorganismen.

  De Prunus persica 'Klara Mayer' bloeit in de maanden maart en april. De bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de Prunus persica 'Klara Mayer' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die veel zonlicht nodig heeft om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens zonnige periodes.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak vers gegeten of verwerkt in jam en desserts. Het is belangrijk om de vruchten rijp te plukken voordat ze gegeten worden. De vruchten zijn rijk aan vitamine C en vezels.

  Ja, de 'Klara Mayer' is een tuinplant die een beperkte geluidsdempende eigenschap heeft. Het bladerdak en de stam van de plant kunnen helpen om geluiden te absorberen en te dempen. Het effect is echter niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende planten.

 • Om een gezonde groei en bloei te bevorderen, is het aan te raden om de perzikboom jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste na de oogst in de zomer of vroeg in het voorjaar, voordat de boom begint te groeien. Verwijder dode takken, dun de overige takken uit en snoei de boom in de gewenste vorm.

  De Prunus persica 'Klara Mayer' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens periodes van droogte. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is het beste om de plant 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding om gezond te blijven.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed waterdoorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en organisch materiaal voor een gezonde groei van de plant. Voeg eventueel compost of meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Prunus persica 'Klara Mayer' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon. De grond dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Het is ook raadzaam om de plant af te schermen tegen gure wind en eventueel een fleecehoes te gebruiken voor extra bescherming. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd wateroverlast in de winter.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei jaarlijks in het voorjaar om de plant gezond en compact te houden. Voeg in het voorjaar organische mest toe voor een goede groei en bloei.

  Gebruik van organische meststoffen in het voorjaar bevordert de groei en bloei van de plant. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus het is belangrijk om de juiste hoeveelheid meststoffen te gebruiken. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen helpt de plant gezond te houden en een goede oogst te produceren.

  Het is aan te raden om deze plant te voorzien van een laag mulch rond de basis om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groeiomstandighissen.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten zoals 'Prunus persica 'Klara Mayer'' dient idealiter licht zuur tot neutraal te zijn, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Bij een te lage zuurgraad kan de plant moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen, terwijl een te hoge zuurgraad de wortels kan beschadigen. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Ongediertebestrijding voor Tuinplanten kan worden uitgevoerd met behulp van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of nematoden. Ook kunnen planten beschermd worden met behulp van fijnmazige netten of speciale insecticiden. Het regelmatig controleren van de plant op eventuele plagen is belangrijk om snel te kunnen ingrijpen.

 • Omschrijving

  De Prunus persica 'Klara Mayer' is een perzikboom die bekend staat om zijn zoete en sappige vruchten. Het is een zelfbestuivende boom die in het voorjaar prachtige roze bloesems produceert. De vruchten zijn middelgroot en hebben een heerlijke smaak. 'Klara Mayer' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze perzikboom is een mooie aanvulling op elke tuin en trekt ook vlinders en bijen aan vanwege de bloesems.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.