Prunus sargentii

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus sargentii, også kendt som Sargentskirsebær, er en smuk prydkirsebærtræ kendt for sine spektakulære blomster om foråret. Blomsterne er lyserøde til røde og vises i store klaser på grenene. Bladene er ovalformede og skifter farve til smukke nuancer af rød og orange om efteråret. Denne plante trives bedst på en solrig placering i næringsrig, veldrænet jord. Det er et mellemstort træ, der til sidst kan nå en højde på op til ca. 8 meter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Prunus sargentii er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om efteråret og forbliver nøgen i løbet af vintermånederne. Det er en løvfældende haveplante.

  Prunus sargentii er meget vinterhård og kan overleve temperaturer ned til -20°C. Denne haveplante er egnet til vores klima og trives godt i tempererede zoner. Det er en robust plante, der ikke har brug for beskyttelse i løbet af vintermånederne.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en stærk og sund plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og beskæring er nok til at holde denne plante smuk.

  Prunus sargentii har brug for cirka 2 til 3 meter plads for at kunne vokse godt og udvikle sig. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads til rødderne til at sprede sig og til grenene til at vokse ud. Sørg for, at planten ikke står for tæt på andre planter, så den får tilstrækkeligt med lys og luft.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge og har brug for mindst 4 til 6 timers direkte sollys om dagen. I skyggen kan planten vokse og blomstre mindre godt. Sørg derfor for en solrig placering for optimal vækst.

  Prunus sargentii har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt, at jorden forbliver godt fugtig, så sørg for at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand. Generelt anbefales det at vande planten en gang om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og blomsterne, som den producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den producerer blomster, der tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover kan bærrene tiltrække fugle, hvilket beriger økosystemet i haven.

  Planten blomstrer i april og maj månederne, og blomstringen varer cirka to til tre uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder og at gøde jorden godt. Sørg også for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse.

  Ja, frugterne af denne plante er spiselige, men det anbefales normalt ikke at indtage dem på grund af deres bitre smag og potentielt giftige stoffer. Det er sikrere at bruge denne plante kun til prydformål.

  Ja, havplanter har generelt en lyddæmpende virkning takket være deres blade og grene, der absorberer og reflekterer lydbølger. Det kan hjælpe med at dæmpe lyden i haven lidt.

 • Den bedste tid at beskære er efter blomstring om sommeren. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og beskær om nødvendigt for at bevare formen. Klip grenene tilbage til lige over en knop eller forgrening.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at undgå at lade planten tørre ud for at bevare dens sundhed.

  Planten har brug for en godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Brug en pottemuld, der er egnet til haveplanter.

  Jordkvaliteten for denne haveplante skal være godt drænende og let sur. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilsætning af kompost kan forbedre jordens kvalitet.

  Denne plante trives bedst på en solrig eller halvskyggefuld placering. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader på bladene.

  Om vinteren kan det være klogt at beskytte planten mod hård frost ved f.eks. at lægge muld omkring basen. Det kan også være en god idé at bruge et beskyttende klæde eller en speciel vinterhætte for at beskytte planten mod frostskader. Sørg desuden for, at planten får tilstrækkeligt med vand, da udtørring på grund af kulden også kan være skadeligt.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret og hold planten fri for ukrudt. Gødskning en gang om året om foråret fremmer vækst og blomstring.

  Det anbefales at tilføje organiske gødninger som kompost eller gødning pellets til haveplanter om foråret. For meget kunstgødning kan føre til for hurtig vækst og svage planter. Sørg for at planterne får tilstrækkelige næringsstoffer, men undgå overgødning.

  Det er vigtigt at mulche Prunus sargentii for at bevare fugtigheden og beskytte rødderne. Et lag mulch hjælper med at holde ukrudt under kontrol og tilføjer organisk materiale til jorden. Det anbefales at lægge et nyt lag mulch årligt for optimal vækst og sundhed for planten.

  Prunus sargentii trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi. En jord med en pH-værdi mellem 6.0 og 7.0 er ideel for denne planteart. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Planten kan lide under bladlus, spindemider og larver fra diverse insekter. Disse kan bekæmpes med f.eks. naturlige fjender som mariehøns eller biologiske bekæmpelsesmidler. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt og behandle forebyggende for at undgå skader på planten.

 • Beskrivelse

  Prunus sargentii, også kendt som Sargentskirsebær, er en smuk prydkirsebærtræ kendt for sine spektakulære blomster om foråret. Blomsterne er lyserøde til røde og vises i store klaser på grenene. Bladene er ovalformede og skifter farve til smukke nuancer af rød og orange om efteråret. Denne plante trives bedst på en solrig placering i næringsrig, veldrænet jord. Det er et mellemstort træ, der til sidst kan nå en højde på op til ca. 8 meter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.