Prunus serrulata 'Edo-zakura'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus serrulata 'Edo-zakura' is een sierlijke, bloeiende boom met een compacte en ronde kroonvorm. De boom heeft glanzende groene bladeren die in de herfst verkleuren naar mooie tinten rood en oranje. De boom staat bekend om zijn prachtige, roze bloesems die in het vroege voorjaar verschijnen en een spectaculair uitzicht bieden. 'Edo-zakura' is een langzaam groeiende cultivar die geschikt is voor zowel kleine tuinen als parken. De boom trekt veel bijen en vlinders aan en zorgt voor een levendige en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Prunus serrulata 'Edo-zakura' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren gedurende de herfst en winter. Deze plant behoort tot de groep van bladverliezende tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om deze plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is belangrijk om de plant goed te mulchen en te beschermen tijdens koude wintermaanden.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Zorg voor voldoende water en zonlicht en snoei indien nodig. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in de juiste omgeving.

  De Prunus serrulata 'Edo-zakura' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen tot een prachtige bloeiende boom. Zorg voor minstens 4-6 meter ruimte rondom de boom om te voorkomen dat andere planten of structuren de groei belemmeren. Zorg er ook voor dat de boom voldoende zonlicht krijgt voor een optimale bloei.

  De Prunus serrulata 'Edo-zakura' groeit het beste op een zonnige locatie met veel licht. In de schaduw kan de groei van de plant vertragen en minder weelderig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant in de volle zon te plaatsen voor optimale groei.

  De Prunus serrulata 'Edo-zakura' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Gebruik regenwater of lauw kraanwater om de plant water te geven.

  Ja, Prunus serrulata 'Edo-zakura' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is gunstig voor de biodiversiteit, omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen en zaden voor vogels produceert. Ook zorgt hij voor schaduw en habitat voor verschillende insecten en kleine dieren. De plant draagt dus zeker bij aan de diversiteit van het leven in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer twee weken. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin tijdens het voorjaar.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond voldoende vochtig blijft in periodes van felle zonneschijn. Regelmatig water geven helpt om de plant gezond te houden.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is voornamelijk gekend om zijn prachtige bloesems en wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in tuinen. Het consumeren van de vruchten kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant staat erom bekend geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven en kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden. Dit maakt het een goede keuze voor het creëren van een rustige en ontspannen omgeving in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste in de winter of direct na de bloei worden gedaan. Verwijder dode takken en knip eventuele uitlopers af. Zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft door regelmatig te snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet te nat blijft. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Een mix van tuinturf, scherp zand en compost is ideaal. Zorg voor regelmatig water geven en voorkom dat de wortels in een laag water blijven staan.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en vermijd wateroverlast. Voeg indien nodig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft een standplaats in de volle zon nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen wind en vorst.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen extreme kou en vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de wortels van de plant te bedekken met mulch of bladeren. Daarnaast kan een beschermende doek of winterhoes over de plant worden geplaatst om deze te beschermen tegen vorstschade.

  De plant vereist regelmatig snoeien om de vorm en gezondheid te behouden. Zorg voor een goed doorlatende bodem en geef in droge periodes water. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te ondersteunen. Een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte wordt aanbevolen voor een gezonde plantengroei. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  De Prunus serrulata 'Edo-zakura' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 7.5. Een goede drainage is belangrijk om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kunnen regelmatige controles en handmatig verwijderen van ongedierte helpen om plagen te voorkomen. Indien nodig kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  Prunus serrulata 'Edo-zakura' is een sierlijke, bloeiende boom met een compacte en ronde kroonvorm. De boom heeft glanzende groene bladeren die in de herfst verkleuren naar mooie tinten rood en oranje. De boom staat bekend om zijn prachtige, roze bloesems die in het vroege voorjaar verschijnen en een spectaculair uitzicht bieden. 'Edo-zakura' is een langzaam groeiende cultivar die geschikt is voor zowel kleine tuinen als parken. De boom trekt veel bijen en vlinders aan en zorgt voor een levendige en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.